Újabb Emmy-jelölés

Hugh Laurie, a Doktor House című sorozat sztárja – aki egy újabb Emmy jelöléssel lett gazdagabb a gyógyszerfüggő orvos megformálásáért – a Hollywood.com-nak beszélt az új csapat felvételéről, arról, hogy találkozott a királynővel, és még sok másról.

» Hogy fogja House kínozni az új tanoncokat?
Hugh Laurie: Sok fondorlatos eszköze van, hogy lelki tortúrát okozzon. Minden jelölt, minden csoportja a jelölteknek megkapja a saját kiszabott adagját, amit el kell viselniük.

» Egy ilyen feszes közegben milyen érzés, hogy más embereket is be kell engedni?
Nincs gond. Igazából, ez nekik jobb kérdés, mint nekem, mert úgy érzem, mindennap nagyjából ugyanazt csinálom. Mindenki optimistán tekint arra, amerre haladunk, és ők jól érzik magukat attól, hogy egy showban szerepelhetnek, és erre büszkék. A legtöbb új ember, és akik már befejezték büszkék arra, amit tettek?és ez a legfontosabb.

» Ez frissességet ad a sorozatnak, ami most a negyedik évadban jár…
Ó, igen, biztosan. Szerintem a legelegánsabb a dologban, hogy a producerek és az írók megcsinálták ezt, amíg ez még az ő döntésük. Szokásos dolog az lenne, hogy a csatorna, vagy a stúdió azt mondja: “Ne változtassatok, ez így jó, ez így jó. Ne csináljatok semmit.” És aztán idővel, amikor változtatni kell, akkor már túl késő. De ők úgy döntöttek, hogy a helyes út, hogy kontrolálják az irányt, amerre haladunk, mielőtt ez egy pánikszerű intézkedéssé válna. Szerintem ez nagyon elegáns, és ez a jó út, amin haladnunk kell.

» Olvastál valaha valamit az egyik jelentben, ami felháborító, és nagyon-nagy nehézségéet okozott volna?
Nem. Még soha ne olvastam olyat, ami eljátszhatatlan lett volna. Olvastam már olyat, hogy azt gondoltam: “Hű, ez nehéz lesz. Ezt jól kell csinálnunk, mert ha nem, ez az egész nem fog működni.” De nem, de nem, David Shore szimplán intelligens, mint író, csakúgy, mint a többiek. Túl jók ahhoz, hogy valaki annyira fennakadjon, hogy kiszálljon.
» Volt valaha valami, ami miatt utáltad, mint embert?
Nem, nem, soha. Teljesen egyet értek vele abban, hogy House nem egy könnyű eset. Talán morálisan nem a legjobb ember. Viszont az az igazság, nem csak azokat az embereket szeretjük, akik morálisan jó emberek. Az összes barátunk, akik vannak, ők az általunk valaha megismert 10 legjobb erkölcsű ember? Nem, persze, hogy nem, nem ez az, ami alapján a barátainkat választjuk. Köszönjük, Istenem, mert ez egy furcsa univerzum lenne ha ezt tettük volna.

» A nők szeretik House-t. Szerinted szeretnék megmenteni őt?
Nem tudom, ha ez tényleg igaz. Igazából ez egy zavaros karakter. Volt egy epizód, az egyik kedven epizódom a Star Trekből, a kedvenc pillanatom a sorozatból, amikor Kirk kapitány végig néz a kozmoszon, és azt mondja: “Valahol kint, valaki a 3 legszebb szót mondja a világon, akármilyen nyelven.” Persze a szíved elszorul, és azt gondolod, azt mondja, “Szeretlek” (I love you), vagy valami hasonló. Azt mondja: “Segíts” (Please, help me). Ami filozófiailag fantasztikus ötlet, ami sebezhető, és a szükség egy gyönyörű dolog. Tulajdonképpen, House egy karakter az emberi kontaktus és valamilyen megváltás szükségében. Ez a “Segíts” vonatkozás szerintem fontos eleme a sorozatnak.

» Milyen, hogy a királynő részesített a Brit Birodalom Érdemrendje (Order of the British Empire) kitüntetésben?
Nem túl sokszor tüntetett ki a királynő életemben, szóval nem lehet túl sok dologhoz hasonlítani, de nagy volt az izgalom. Persze, hogy az volt. Elmentem a Buckingham Palotába, és fölvettem egy királyi frakkot. Kb. 14 másodpercig beszéltem hozzá. Szerintem ez minden, ami megengedett, amit teljesen megértek. Egy óra alatt ezt 100 emberrel kell megcsinálnia. Muszáj betartanod. Ez nagy izgalom volt.

[Story Online]


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .