"Thunder Roadtrip" – a rejtély

Ugye emlékeztek még azokra a tengerpartos képekre? Nyár végén még úgy tudtuk, hogy a 7. évad első epizódjának címe “Thunder Roadtrip” (“Szélvész túra”) lesz és House meg Cuddy elmennek a tengerpartra, meg motorozni meg egy koncertre. Augusztusban még rövid ismertetőt is közöltek az epizódról. Június végén Katie Jacobs még a “Roadtrip”-ről nyilatkozott, akkor még úgy volt, hogy azt az epizódot fogják megcsinálni. Mivel később bebizonyosodott, hogy nem így, és Greg Yaitanes meg David Shore ezt “direkt félrevezetés”-nek nevezte, ezért odakerült a “(kamu)” megjelölés a szinopszishoz. Bár mindenki furának tartotta, hogy kamuból pénzt és időt áldoznának arra, hogy félrevezessék a népet, akkor ezt elhittük és/vagy nem is igazán foglalkoztunk a dologgal, hiszen a tényleges 7×01 elterelte a figyelmünket.
Mostanában viszont egyre többen kérdeztek rá ezekre a fotókra (akár a készítőknél, akár itt az oldalon), és meg is érkezett a válasz (nem spoileres):

A 7. évadpremier előtt sokan spekuláltak azon, hogy milyen epizód következik majd szeptemberben. A a 6. évadfinálé utolsó jelenetében Cuddy szerelmet vallott House-nak, aki elvesztett egy pácienst. A rajongók pedig elgondolkozhattak, hogy most mi is következik. Greg Yaitanes, a “House” rendezője és Twitter-személyiség azonnal lecsendesítette azokat, akik azt gondolták, hogy létezik egy ilyen epizód. “Mi van azokkal a fotókkal?” – kérdezték tőle. “Azok kamuk” – válaszolta. “Mint a Jeti.”
Most akkor ki a hülye? A rajongóknak volt bizonyítékuk, de azt mondták nekik, hogy nem igaziak – csak félrevezetésnek voltak, hogy ne jöjjenek rá az emberek arra, milyen lesz a tényleges epizód. A kérdés fenn állt: miért pazarolt volna ez a sorozat pénzt, munkaerőt, és értékes forgatási időt, hogy félrevezessék a rajongókat?
Némelyek úgy vélték, hogy a “Thunder Roadtrip” végül nem vált be, mint epizód, és Egannak át kellett írnia a forgatókönyvet. Ez az új epizód lett a “Most mi lesz?” című évadnyitó.

Nemrég kiszivárgott egy forgatókönyv, amely állítólag az eredeti “Thunder Roadtrip” vázlata. A kinézetéből, valószínűleg tényleg az. Vagy egy összeesküvő valaki kitűnő munkát végzett azzal, hogy megírta, hogyan nézett volna ki az epizód.
A “Roadtrip” nagyjából ugyanúgy kezdődik, mint a “Most mi lesz?”. House és Cuddy megteszik az első lépéseket a párrá válás útján. De a “Most mi lesz?”-béli “szabadnapjukon” végig House lakásán vannak. A “Thunder Roadtrip”-ben pedig elhagyják a megszokott környezetüket és elmennek egy szerelmes, kalandos felfedezőútra New Jersey vad tájaira. House meg akarja ajándékozni Cuddyt egy tökéletes nappal, amivel kárpótolja őt azért, hogy annyiszor megbántotta az elmúlt években. Ez nagyon House-os és nagyon jó.

Az útjuk során betör egy előkelő étterembe (a kódot még a főzőtanfolyamán szerezte meg a chéftől), és főz Cuddynak egy ínyenc ételt. Elviszi őt egy harangtoronyba (lévén, hogy az Eiffel-torony túl messze van), ahol bepiálhatnak és élvezhetik a zenei aláfestést. Elmennek a tengerpartra, és ott a parkolóban House megpróbálja Cuddyt megtanítani, hogyan kell motorozni, nem sok sikerrel. Onnan elmennek egy különleges Bruce Springsteenes randira egy klubban, ahol House kalandja a jegyüzérekkel és tribute-művészekkel nem ér jó véget, és végül nem sikerül bemenniük “A főnök” koncertjére.

A kalandjaik mellett ugyanaz a mellékszál fut, mint a “Most mi lesz?”-ben. Dr. Richardson, a kórház idegsebésze beteg lesz, és elhagyja a Princeton-Plainsborót anélkül, hogy bárki is vinné helyette az osztályát. Ha nem sikerül meggyógyítani, azzal elveszíthetik az első számú trauma center akkreditációjukat. Ahogy a “Most mi lesz?”-ben, House itt is tisztában van a problémával és mindent megtesz azért, hogy Cuddy ne tudja meg, miközben telefonon megpróbál segíteni a kollégáinak, amikor csak tud.

A végén a páros még nincs teljesen tisztában azzal, merre fog tartani a kapcsolatuk, de mindketten meg akarják adni ennek az esélyt.

Mi az én véleményem? A “Most mi lesz?” a jobb, valósághűbb változat. Sokkal árnyaltabb és a “szabadnap” a lakásban természetesebb és kényelmesebb: House és Cuddy kiélvezik az idejüket a saját kicsi világukban. Az tetszik, ahogy House meg akarja adni Cuddynak a tökéletes napot a “Roadtrip”-ben. De, ha ez a forgatókönyv tényleg valódi, akkor örülök, hogy Egannak újra kellett írnia. Talán még őmaga is, ha a “Thunder Roadtrip” tényleg nem olyan, mint a Jeti, ahogy Yaitanes mondta.

[Blogcritics]

Ez az utóbbi bekezdés természetesen az eredeti cikk írójának véleménye, de abszolút fedi az én gondolataimat is. Csak azon vagyok kiakadva én is, hogy mennyire hülyének nézik Yaitanesék a rajongókat, és talán tényleg nem is kéne elolvasni, amit ő és David Shore mond, mert csak felhúzza magát az ember.

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

  1. Na, ugye Ági!!! 🙂
    De látod, mégis olvasom én is! 😀 😀 😀
    Amúgy nekem lehet, jobban tetszett volna a másik verzió, de lehet csak azért, mert azt nem láttam, de így olvasva jól hangzik!

  2. Én bírom, hogy sohasem lehet tudni mire számíts a House-szal kapcsolatban, mert hiába olvasol spoilereket, azok olyanok mint a kutya vacsorája… 🙂 állandóan megy a hülyítés, ami nyilván nem jó, de ha jobban belegondolsz nagyobb a meglepetés. Lsd.: a 6. évad legvége. A spoilerben az volt, hogy Cuddy mondta House-nak, hogy ‘Nem szeretlek’ és hát mi lett a vége… És emlékezzetek a spoiler reakciókra…
    Én amúgy azt sem hiszem el, hogy a Huddy kapcsolatnak itt a vége és pont… éppen azért, mert David Shore olyan határozottan állította.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..