Azaz “A Doktor House projekt”, ha nagyon le akarjuk fordítani.
Miután kiderült, hogy véget ér a sorozat, pár aktív rajongó összefogott, hogy egy nagy üzenetben köszönje meg a sorozat készítőinek a munkásságukat. Ehhez a többi rajongó (azaz a ti) segítségeteket kérik: hangüzenetben vagy írásban kell megadni a válaszokat a szabályzatban felsorolt kérdésekre. Figyelmesen olvassátok el az alábbiakat, mert ha egy bizonyos dolgot kihagytok, akkor fölöslegesen dolgoztatok.

Frissítés: Az új határidő március 31. és be lehet küldeni rajzokat, komponált zenéket, írásokat, egyéb művészeti alkotásokat a felvett hang ill. írott szövegek mellett.

Íme a tájékoztató és a szabályzat fordítása, ill. a promóvideó, alatta pedig az én hozzáfűznivalóm:

Tájékoztató

1.) Mi a franc ez a project?

Egy House-os fanvideó, melyet NCISmelanie, KatrinDepp és AleTheHOUSEwife készít. Jelenetek a sorozatból, jó zenére – ismerhetitek őket a korábbi munkáikból.

2.) Mi olyan különleges ebben?

Hogy a ti hangotok szolgál narrációként a jelenetek alatt.

3.) Miért csináljátok ezt?

Mert a Doktor House örökre véget ér. Mikor a történetnek vége, a legenda elkezdődik. Ezzel a sorozat előtt tisztelgünk.

4.) Hogy lehetnék részese ennek?

Először is, olvasd el a szabályzatot. Azután az alábbi módokon válaszolhatsz a kérdéssorunkra:

 • a.) Angol nyelvű hangfelvételben (könnyű mint az egyszeregy),
 • b.) Nem angol nyelvű hangfelvételben: ne felejts el angol fordítást küldeni az emailben, melyet beküldesz /Ne alázzátok meg a magyar rajongókat egy Google fordítással. Kérjétek az angol tanárotok vagy egy másik rajongó segítségét. Vagy inkább ne küldjetek be semmit./
 • c.) Angol nyelvű írott szövegben. Sima szöveges fájl.

5.) Milyen válaszokat adjak?

Csak simán válaszold meg az összes kérdést. Mindegy, hogy megismétled-e a kérdést vagy sem. Adj teljes választ, csak ez számít. Semmi más.

6.) Mi az e-mail címetek? Kapok visszaigazolást?

Az e-mail címünk thehousem.d.project@gmail.com. Igyekszünk mindenkinek visszaigazoló levelet küldeni, de sok levelet kapunk, nem biztos, hogy ez sikerül. Akkor viszont biztosan küldünk levelet, ha valami probléma merül fel.

7.) Kell videó arról, miközben beszélek?

NEM. Nem kell videó.

8.) Mi a határidő?

A határidő 2012. március 1., 00:00:00 GMT /Magyar idő szerint hajnali március 1., hajnali 1:00/ Nincs sok idő addig, de nekünk sok idő kell a videó elkészítéséhez. Nem fogjuk figyelmen kívül hagyni a kis késéssel beérkezett emaileket, de hálásak lennénk, ha tiszteletben tartanátok, mert a munkánk függ tőle.

9.) Még tuti van valami fontos tudnivaló.

Van. El kell olvasnod a szabályzatot az utolsó soráig, hogy megtudd. És még lesz egy meglepetés, amelyet a HouseDailyDose-zal találtunk ki, akinek az oldalára felkerül majd a videó. Majd megtudjátok, ha a beküldés határideje lejár.

Szabályzat

DOKTOR HOUSE SOROZATFINÁLÉ PROJEKT
Videó Dokumentáció
AleTheHOUSEwife, NCISmelanie, KatrinDepp és HOUSEdailydose projektje

Figyelem: Kérlek, olvass el figyelmesen minden pontot, egészen a legvégéig, hogy ne legyél kizárva a projektből.

Határidő

A felvételeket (WAV vagy AIFF formátumú file-okat, részletek ld. alább) a TheHouseM.D.Project@gmail.com-ra küldd be 2012. március 1., 00:00:00-ig.

Különleges instrukciók

Írásos forma: megengedett
Nem angol nyelvű felvételek: megengedett, de írd meg az angol nyelvű fordítást e-mailben

Kérdéssor

Töltsd le innen: doc, pdf
Példaválaszok dőlt betűkkel
1.) Mikor kezdted nézni a Doktor House-t?
A 3. évadtól nézem a Doktor House-t. Az első epizód, amit láttam, a Fél-nóta volt.

2.) Mi volt az első benyomásod?
House-ról azt hittem, egy őrült, szívtelen szörnyeteg, aki mellesleg embereket gyógyít.

3.) Miért nézted továbbra is a sorozatot?
Azért néztem továbbra is a sorozatot, mert valamiért lenyűgözött House személyisége. Rájöttem, hogy több van benne, mint először gondoltam.

4.) Utáltad, mikor… És miért?
Utáltam, mikor House nem ment el Cuddy lányának Simcat Batjára. Szerintem akkor elszalasztotta az esélyt, hogy boldog legyen. Ami azt illeti, utáltam látni, hogy House egyre elszalasztja az ilyen lehetőségeket.

5.) Imádtad, mikor… És miért?
Imádtam, mikor Wilson és House kibékültek az “Apajegyek”-ben. House és Wilson barátsága egy fénysugár volt a legsötétebb pillanatokban.

6.) Miért számított neked a Doktor House?
A Doktor House azért számított nekem, mert mindig elgondolkodtatott az emberi agy, lélek és szív bonyolultságáról és arról, hogy semmi sem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.

7.) Mi fog hiányozni belőle?
Hiányozni fog Mr. Laurie kék tekintete, amely életre keltette House-t. Hiányozni fognak a differenciáldiagnózisok az asztal körül. Hiányozni fog Wilson. Minden hiányozni fog.

8.) Mire emlékszel vissza szívesen?
Emlékszem az átvirrasztott éjszakákra, melyek azzal teltek, hogy megvitattuk az évadfinálékat. Szívesen emlékszem vissza arra az izgatottságra, amely elfogott minden epizód kezdete előtt öt perccel. Szívesen emlékszem vissza House epifánia-tekintetére.

Instrukciók

 • Kérlek, EGYETLEN file-ban válaszolj minden kérdésre. Mi majd összeszerkesztjük a felvételeiteket némely válaszotok felhasználásával egy videóba. Innen tölthetsz le egy példafile-t.
 • Ne legyen háttérzene vagy háttérzaj. Próbálj egy csöndes helyet találni felvétel közben. Csukd be a szobád ajtaját. Hálásak lennénk, ha nem kéne nekünk megtisztítani a hangot.
 • Ha nem anyanyelvi szinten beszélsz angolul: nem izgat minket. Különben mi lenne olyan mókás egy világméretű rajongótáborban? Imádjuk az akcentusokat, és szeretnénk, ha mindenki képviseltetné magát. Ha nem tudsz jól improvizálni, írd le magadnak a válaszokat felvétel előtt. Beszélj természetesen és ne aggódj semmi más miatt. Csak magunkat kell adni.

Technikai kritériumok

 • A felvételeknek WAV vagy AIFF formátumúnak kell lenniük. Jöhetnek mp3-as file-ok is, de a tömörítetlen formátumot jobban szeretjük (WAV, AIFF).
 • Teszteld le a hangerőt és beszélj tisztán. Hallani akarunk téged. Se nem túl hangosan, se nem túl halkan. 🙂
 • WAV vagy AIFF file-t az Audacity-vel (ingyenes, könnyen használható) vagy bármely egyéb hangrögzítővel felvehetsz, amid csak van. Ha kell, innen tudod letölteni az Audacity-t.

Ha segíteni akarsz a mi munkánkban

El kell terjesztenünk ezt a felhívást. Segíthetsz egy promóvideóval, ha videóban utazol (említsd meg az oldalunkra mutató linket a leírásban és magában a videóban; írd bele a projekt nevét a videó címébe). Segíthetsz terjeszteni Twitteren a #housemdproject címkével. Rebloggolhatod ezt /vagy bármely más/ a bejegyzést minden héten, hogy minél több emberhez eljusson Tumlbrön. Megoszthatod ezt az oldalt Facebookon. Légy kreatív! Nem szeretnénk senkit kihagyni, még azokat sem, akik nem aktív tagjai az internetes rajongótábornak: mesélj erről a barátaidnak és családodnak. Az állataidnak. Nem fogjuk tudni megcsinálni ezt a projektet, ha nem kapunk elegendő felvételt.

Még valami

Kérlek, mondd be ezt a felvételed végén /vagy írd le a szöveged végén/, hogy tudjuk, végigolvastad az utasításokat: “mindenki hazudik”. Minden felvételt /és szöveget/ kizárunk, amelyben nem szerepel ez a mondat.

Szigorú, ámde igazságos szabályok, kéretik betartani. Akár bekülditek, akár nem, ehhez a bejegyzéshez szövegesen várom a válaszaitokat a fenti kérdésekre, számozzátok a válaszokat, úgy a legegyszerűbb.
Egy Tweetet/Like-ot/+1-et/Tetszik-et/Pin it-et pedig ez a bejegyzés is megérdemel. Nehogy valaki kimaradjon ebből az ötletes projektből!


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

 1. Ez nagyon jó ötlet! 🙂 Remélem (sőt, biztos vagyok benne) hogy sikere lesz 🙂
  Lehet hogy én is beküldök, csak nincs olyan ismerősöm aki jól tud angolul. (vagy hát van, csak nem tudom hogy érjem el :/) De majd megoldom 😀

 2. Hú. Egyrészt ezt nagyon jó ötletnek tartom, mert ezzel tényleg ki lehet mutatni a rajongók elismerését és szeretetét a sorozat iránt. Igen, igazán remek! 🙂 Számomra mondjuk kicsit macerás lenne, plussz az angoltudásomban sem bízok annyira, szóval én ilyet meg sem próbálok. Én már elbúcsúztam a magam módján, szépen, magyarul, ahogy ki tudom fejezni magam. 🙂 Viszont remélem lesznek olyanok tőlünk is, akik részt vesznek ebben, mert ha van sorozat, ami megérdemli, akkor a House az! Szóval képzeletbeli kalap ledob, és tiszteleg. Viszlát, öreg barátom!

 3. Hú, nagyon szívesen részt vennék benne! Irrrtó jó ötlet! Viszont nagyon korai a határidő, és nekem nem nagyon van kapacitásom most erre egy hét alatt. 🙁 De azért még meglátom… Ha el tudnék kapni egy jó angolost…! 😛

 4. Szóval… én elküldtem a kis akcentusos hangfelvételemet, a következő válaszokkal:

  1. I started watching House MD regularly from season 3, Finding Judas.
  2. My first impression was how unique yet colorful and interesting the characters were.
  3. I continued watching the show because I was very intrigued by House’s little plottings, and because this show finally reached a more serious level of medicine.
  4. I hated when Lucas came back in season 6; I also hated that House and Cuddy didn’t really do anything for their relationship, especially around the end. It was as if they were letting it slip away while they were still in love.
  5. I loved when Wilson proposed to House, it was one of the best jokes during the 8 years; I loved when House grabbed the finger of the not-yet-born baby in season 3, it was very touching; or when Cuddy and House got together. They simply had to.
  6. House MD was important to me because the show gave me my best friends, as well as my favorite actor and actress. It also brought lots of joy, emotions and thoughts to my life.
  7. I’ll miss the fooling of Wilson and the team; the ambiguous conversations with Cuddy; the differencials; the parallels between House and the patients; the good music. And I’ll miss „House”.
  8. I’ll remember the Monday nights when I watched the episodes online; the night of the season 6 finale, because that was the most touching and also the funniest situation. And I remember every time when „House” was mentioned. That always made my heart beat faster.
  9. Everybody lies!

  Jó móka volt felvenni. 🙂

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .