Az USA-ban napokban folyó sajtótájékoztató sorozatban tegnap volt a Fox napja. Lényegében ilyenkor a producerek, a csatornaelnök és az új/fiatal sorozatok szereplői interjúkat adnak az újságíróknak a jövőbeni tervekről. A korábbi években számos infót tudhattunk meg ezen az eseményen az évad további történéseiről. Idén viszont azt remélte mindenki a House-szal kapcsolatban, hogy végre kiderül, lesz-e újabb évad vagy a nyolcadik lesz az utolsó. Ám ez nem valósult meg, hiszen úgy tűnik, még a csatorna elnöke, Kevin Reilly sem tudja a választ. Még bármi lehet. Ezt nyilatkozta (nem spoileres):

» Múlt nyáron azt mondta, valószínűleg ősz végére megszületik a döntés a House-szal kapcsolatban. Az ősz már elmúlt, de a döntés még nem született meg. Mit tudna ehhez hozzáfűzni?
Hogy őszinte legyek, szerintem próbáltuk kerülni a témát. Nehéz elképzelni a csatornát a House nélkül. Nem intézhető el annyival, hogy kiküldjük a felmondóleveleket és ennyivel vége a sorozatnak. David [Shore] és Hugh [Laurie] meg az egész csapat nagyon elfoglalt. Nagyszerű munkát végeznek. Közösen megegyeztünk, hogy dönteni fogunk a dologról az évad félideje után. Akkor majd leülünk és számba vesszük, hogy állunk. Még nem ejtettük meg ezt a találkozót. Természetesen szoktunk beszélgetni év közben, de még nem volt meg a nagy találkozó, amin megbeszéljük, hogyan tovább. Figyelmesen felmérjük a helyzetet [és azután döntünk]. Múlt évben azt mondtuk, hogy ez nehéz döntés és idén is ez a helyzet. De higgyék el, tényleg nem hoztuk még meg a döntést.

» Mikor ejtik meg ezt a találkozót? Elég ideje lesz után David Shore-nak és csapatának elvarrni a szálakat, ha ön úgy dönt, hogy vége a sorozatnak?
Ha ez lesz az utolsó évad, nem lesz csendes befejezés, az biztos. Ez a legjobb stáb, amellyel dolgoztam. Annyira összetartanak a szakmát, következetességet, alkotást tekintve. Együttműködő és felelősségteljes csapat. Hugh nemcsak, hogy nagyszerű színész, hanem hihetetlen jó vezetője ennek a szervezetnek. Kész álom felállás van ebben a sorozatban, emiatt is olyan nagyon nehéz a döntés és őszintén szólva remélem, hogy majd együtt fogjuk meghozni, és szerintem így is lesz.

» Ha úgy döntenek, hogy nem tér vissza a sorozat, az akár még egy másik csatornára is átkerülhet?
Átkerülhet, de az már az ő dolguk. Erről nem is akarok spekulációkat folytatni. Csomó szerződést kell akkor kötni, átdolgozni a szerződések rendszerét. De akkor is megfelelő lezárást kell kapnia az évadnak a Fox-on. Ha most lesz vége, akkor garantálom, David Shore nem fog olyan érzést kelteni a rajongókban, hogy nem lett rendesen vége a történetnek.

» Van esély egy testvérsorozatra (spin-off)?
Nincs. Volt olyan idő, de aztán az elmúlt. Beszélgettünk spin-offok lehetőségéről az utóbbi években, de David egyik alkalommal sem talált olyat, amely izgalmas lenne számára kreátorként. De ki tudja? Lehet, hogy így, a végefelé fog találni valamit, és ennek örülnék is. De nem vagyunk olyan elkeserítő helyzetben, hogy bármilyen [ötletből sorozatot csináljunk]. A stáb szinte végig ugyanaz volt a sorozat évei alatt. Ezért volt mindig ilyen jóminőségű. Képesek voltak kockáztatni. És erős lesz az idei évad vége is. Hogy lesz-e újabb év, azt nem tudom. De az biztos, hogy nem fogjuk egy hígított verzióval folytatni. Meglovagolhatnánk ennek a sikerét és csinálhatnánk egy rosszabb sorozatot. De ez nem fog megtörténni, az biztos.

[Collider]

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .