A TCA, mint tv-s esemény kapcsán az újságírók rákattantak a sorozatokra (hiszen ez a célja a TCA-nak), így összegyűlt pár House-interjú is az elkövetkezendő évaddal kapcsolatban. A folytatásban, ill. az egyes nevek mögött megtalálod mindet.

Ausiello-interjúk

USA Today

TVGuide-interjúk

Ausiello-interjúk

Hugh Laurie

[videó link] [fel!]

» Itt vagyok Hugh Laurie-val a Fox sajtótájékoztató partyján… Miért kellett megölnie Cutthroat Bitchet?
Csak, hogy mindenkit felidegesítsek. Tényleg, csak, hogy kiszúrjak mindenkivel.
» Hát, bejött.
Tényleg?
» Jah.
Anne egyébként csodálatos volt.
» Valóban.
Mármint, ha el kell menned, így kell elmenned. És azt gondolom, elképesztő volt. Sírtam. Sírtam, mikor néztem a részt.
» Én is sírtam, pedig nem vagyok érzelgős.
Nem, én se, kőből van a szívem. De tudtam, mi fog történni, és… maga nem tudta, vagy talán mégis?
» Nem tudtam.
Én tudtam, minden pillanatát tudtam, ennek ellenére könnyekben törtem ki. Robert Sean Leonard és Anne Dudek, én csak, öhm…
» Fenomenálisak voltak.
…fenomenálisak. Teljes mértékben fenomenálisak.
» A stúdióban volt, mikor forgatták a végső jelenetüket?
Nem, nem voltam, nem voltam. Nem, de tulajdonképpen ez egy emlékezetes jelenet, nagyon erőteljes volt számukra.
» Nos, nyilvánvalóan ez némi súrlódást fog okozni ön és a legjobb barátja között. Mármint, mégiscsak megölte a barátnőjét.
Hát, jah.
» Ezen nehéz túllépni. Elég szar lehet.
Nos, hát, nem… öhm… az ötödik évad elején van némi hűvösség a két karakter között. És öhm… de ez fokozatosan megoldódik, mivelhogy House csavaros és szűkölködő. És hozzáfog ahhoz, hogy visszanyerje a bizalmat a barátságukban. És, öhm… előjön egy nagyon csavaros tervvel. De ez egy nagyon megnyerő dolog. Nagyon megnyerőnek találtam, mikor újra egymásra találtak. Remélem más is így fogja gondolni.
» Apropó egymásratalálás. Cuddy és House egymásra találnak az ágyban ebben az évadban. Öhm. » Épp most beszéltem Katie Jacobsszal… Oké. » …elárulta, hogy valószínűleg még sokáig fog ez a kettő együtt táncolni.
Ó, erről nem tudtam.
» De a tánc mókás.
Hát, ez a lényeg, nem? Öhm, jah, ez ööö…, van egy határozott dolog kettőjük között, ami ezután majd még inkább… hogy is mondjam?» Olyan thingy? Thingy, határozottan több thingy. Köszönöm, uram, hogy öhm…» Hát, ezért vagyok itt.

Robert Sean Leonard

[videó link] [fel!]

» El kell mondanom, hogy az évadfinálé a legjobb munkái közé tartozik.
Oh, ez kedves, köszönöm.
» Milyen volt Annenel forgatni azokat a jeleneteket?
Nagyszerű. Anne csodálatos volt. Tudja, ki kellett rúgnunk, mint orvost, mert nem tarthattunk meg annyit. És alapvetően mindenki szerette volna, ha visszajönne. Annak ellenére, hogy hülyén hangzik, pont így történt. Leültünk, és kitaláltuk, hogy csináljunk egy teljesen más történetszálat. Hozzuk vissza! És pont ezt tettük, és… megöltük.
» Gondolta valaha is, hogy talán nem kellett volna megölnünk? Tudja… általában tudom előre, mi fog történni /szpojlerek/, de most nem is sejtettem, hogy meg fog halni abban a részben, és arra gondoltam, hogy “Ne hagyjátok má’ meghalni!”. Mert eléggé kedveltem őt.
Oh, istenem, azt gondolom, hogy Anne fantasztikus. Nagyon nagyon szerettem vele dolgozni. Szóval tuti, nem az én döntésem volt, de sok remek jelenetben játszhatott, ez tök jó.
» És most, az új évadban van némi feszültség ön és House között…
Jaja.
» Öö.. hogy alakul ez a dolog?
Nos, most forgatjuk a 4. vagy 5. részt az 5. évadból… /azóta már a 8.-nál tartanak/ dolgozunk rajta. Tudja, megölte a barátnőmet, az isten szerelmére.

Olivia Wilde

[videó link] [fel!]

» Itt vagyok Olivia Wildedal a “Doktor House”-ból. Nos, tudom, hogy 13 kapott egy igazi nevet az elmúlt évadban, de már el is felejtettem. Mi is volt az?
Nem mondhatom el a keresztnevét, azt még nem említették a sorozatban, de Dr. Hadley vagyok.
» Dr. Hadley.
Jah.
» A 13-ast jobban szerettem.
Én is! Ezért engedi, hogy továbbra is így szólítsák, tudja.
» Szerintem House mindig is 13-nak fogja hívni. Ez soha nem fog változni.
Szerintem is. Ez egy amolyan vicc kettejük között, ami 13 kezdeti kalandjaira emlékeztet a csapatban.
» Nos, apropó csapat… mondjuk ki kerek perec: a biszex dolog… valószínű sokan kérdezték ma öntől, de mikor kapjuk meg az első… csókjelenetet? Az első női szerelmet? Vagy csak némi plusz infót 13-ról?
Nos, azt gondolom, hogy a “Doktor House” egy egy-eset-per-rész sorozat, az orvosi diagnózis a lényeg, nem szappanoperás, – ezért szeretem nézni – de ez az évad jobban bele fog ásni az egyes csapattagok és House magánéletébe. De azt nem mondhatom el, hogy ez… ez… lesz-e csók, vagy nem. Ezt nem mondhatom el, de azt igen, hogy ez az évad tele van meglepetésekkel, nagyon érdekes, és öhm… szeretek olyan karaktert játszani, aki annyira kétértelmű és rejtélyes, és szeretem a kihívásokat. Szóval ez nagyon mulatságos nekem.
» Elég nagy dolgot tudott meg a fináléban…
Jah, nem fog már sokáig élni. Mármint van talán 9-10 éve hátra.
» Igen, nos, itt lesz még a sorozat végéig valószínűleg.
Jah, reméljük.
» Szóval, hogy változtatta ez meg a karaktert ebben az évadban? Hogy változott meg, hogy tudja, hogy egy időzített bomba lebeg a feje felett?
Hát, természetesen senki nem lesz már a régi, ha kap egy ilyen diagnózist. Szóval bizonyára megváltoztatta a szerephez való hozzáállásomat és az írók hozzáállását ahhoz, hogy mit írnak neki.
És azt azt hiszem elmondhatom, hogy messzebbre fog elmenni, mint azt a közönség gondolná ezzel az üggyel kapcsolatban, és mindez eléggé intenzív számára. És végül elveszíti az irányítást.
» És, öhm… utolsó kérdés… Jah, igen. Mikor legutóbb beszéltünk, azt mondtam, hogy látok némi szikrát House és 13 között. Romantikus szikrát. Maga azt mondta, hogy ez őrültség. Ez vajon változott valamit, történt valami? Változott a véleménye ezzel kapcsolatban?
Az a véleményem, hogy ezek az írók annyira kiszámíthatatlanok, hogy soha nem lehet tudni, mi fog történni. Szóval én vagyok az utolsó ember, aki ezt meg tudná mondani. Mindent kábé akkor tudok meg, mikor ön, tudja. És azt hiszem, hogy én… öhm… minden megtörténhet. Azt gondolom, tudja, hogy House és 13, ők valahogy tökre hasonlóak: mindketten nagyon makacsok, és egyedi személyiségek. Szóval, majd meglátjuk. Sosem lehet tudni.

Egy megosztott “House” – de nem sokáig

[fel!]
A Doktor House nagyszerű évadfináléjában /4. évad/ House (Hugh Laurie) Wilson barátnőjének halálát okozta. Ezzel szakadékot teremtett a két barát között, és jól megérdemelt szívszakadást a sorozat rajongóinak körében. “Tudtuk, hogy az epizód valahogy különleges lesz.” – mondja Laurie, egy a sok sztárvendég közül a Fox tv partyján a santa monicai Pier’s Pacific Parkban. Attól is fél, hogy a rajongók nem barátkoztak meg az eseménnyel: “majd meglátjuk, hogy meg kell-e fizetnünk az árát.” /tehát végül minden jóra fordul/

Azaz a rajongók örülhetnek annak a ténynek, hogy House és Wilson nem fognak sokáig hadilábon állni. “Lesz egy ‘határozott ridegség’ az /5./ évad elején – mondja Laurie – de melegfront várható a 6. rész végére.” /nem úgy meleg :)/
“Végül a szerelmesek újra összejönnek.” – viccelődik.

Forrás: USA Today

TVGuide-interjúk

Hugh Laurie House és Wilson helyzetéről

» Nem tartja irónikusnak, hogy a “Dr. Csont” egy kétórás epizódot forgat Londonban, és ön londoni, és az ön sorozata nem forgat ott?
Ez öhm… évek óta küzdök azzal, hogy megtaláljam az “irónia” meghatározását, és ez elég közel áll hozzá szerintem. A gyerekek gyakran kérdezik: “Apu, mit jelent az, hogy irónia?” “Hát, először is kérdezd meg anyádat…” aztán… de most ezt válaszolnám a kérdésre.
» Nos, mennyivel a forgatás előtt tudatták önnel, hogy milyen lesz a finálé az előző évadban, Amber halálát meg a balesetet?
Nem sokkal előtte, nem sokkal előtte, öö… részben, mivel összeesküvést szőttek ellenem, hogy ne tudjak semmiről.
» Miért?
Nem tudom. Nem tudom.
» …
Meg szerintem azért is, mert még ők se tudják pontosan. Nincsenek annyival előbbre, mint azt szeretnék, tudja… Mi… mindannyian… szerintem bármely tv show esetén… nem hiszem, hogy bárki is évekre előre tervezne, mivelhogy láthatóan ez úgy nem működik. Olyan érzés lehet az íróknak, mintha egy Rubik-kockát próbálnának kirakni, miközben legurulnak a lépcsőn. Nagy a hajtás, a rohanás, és mindig próbálsz értelmet találni abban, amit csinálsz. Szerintem ez egyaránt igaz az írókra és a színészekre is.
» A finálé körülményei meg fogják változtatni House és Wilson viszonyát…
Teljes mértékben. Teljes mértékben. Az évad eleje nagyon… öhm… House és Wilson olyan helyekre tévednek, ahol még soha nem voltak azelőtt.
» Párbaj!
Majdnem, majdnem. De a kettejük közti szakadék feloldása élvezetes látvány lesz. Remélem. Remélem. Tudja, a szerelmesek végül kibékülnek.
» Élvezte az előző évadot az új emberekkel?
Igen, mármint öö… abszolúte. Egy nagyszerű csapat, és én… de azt gondolom, hogy… azt hiszem, mindenki – az írókkal egyetemben – úgy érezte, hogy általuk új lehetőségek nyílnak meg: milyen, mikor új emberek dolgoznak együtt vagy öö.. új kapcsolatok… lehetőségek és öhm… azt gondolom, hogy öhm… szerintem óriási volt. Ahh, és tényleg élveztem. Eléggé idegfeszítő volt az elején, tudja, a negyven emberrel. Épp az lenne a lényeg egy tv sorozatban, hogy nincs élő közönséged, de úgy éreztem, mintha nekem lenne. Negyven ember ült előttem majdnem minden jelenetemben. Mintha megint a színpadon lettem volna. És ez emlékeztetett arra, hogy miért nem leszek többé színpadon.
» Ezek után nem kapunk egy udvariasabb Houset, ugye?
Egyáltalán nem, ezt garantálom.

Mennyi ideje van hátra Olivia Wilde-nak?

» Mit gondolt, mikor elolvasta az évadfinálé forgatókönyvét? Ahol megölték Ambert.
Ó, annyira izgatott voltam, hogy elmegy. Annie Dudek elképesztő színésznő és csodálatos barát, és szerettem hogy itt volt velünk, és szomorú, hogy elmegy. De tudja, most millió nagyszerű tv sorozatban szerepel, amit mind neki írtak. De megdöbbentem, hogy milyen kockázatot vállalnak a producerek. Azt gondoltam, hogy egy drámai céltudatos húzás volt, és izgatott voltam. Azt hiszem a finálét lélegzet visszatartva néztem, mint bármely más… tudja… rajongó. Nagyon nagyon elképesztő volt, amit csináltak.
» Tudja, ahogy belegondolok, az egészet elmondta a TVGuide Legszexibb Sztárja partyján… virágnyelven. Igen, nem mondhattam el, de elképesztő volt.
» Eléggé megnőtt a feszültség House és Wilson között… Jah, nem tudni, mi fog történni velük. Örökre megváltozott a kapcsolatuk. Ami az én karakteremet illeti, most jóval nagyobb a kockázat. Most, hogy határozott ideig fogok élni, és orvosként nem tudom meggyógyítani magam, ez egy eléggé bonyolult dolog, és…» Ez egy tragikus irónia. Jah, tényleg az. Csodálatos volt látnom, hogy mit adtak nekem az írók, hogy mit fedeztek fel ezzel az egész diagnózissal és a teamen belüli ill. kívüli emberekkel való kapcsolatommal. Szóval elég mókás volt. Nagyon jól éreztem magam eddig.» Ez talán több is, mint amire számított, mikor bekerült a sorozatba? Jah,… » Egy jóval gazdagabb színészi tapasztalat. … mármint maga az ötlet, hogy orvost játszhatok a “Doktor House”-ban annyira izgalmas volt már az elejétől fogva. Már annak is örültem volna, ha minden részben ici-picit szerepelek, vagy már maga egy rész is fantasztikus lett volna. Mivelhogy egy csomó érdekes felszerelésünk van, kész áldás az egész. Ez egy színésznek akkora szórakozás. Vicces, tragikus, érdekes. Imádok orvosi szakszavakat és különböző diagnózisokat megismerni, amiket felfedezünk. Szóval fantasztikusan érzem magam.
» Elég őrült évadunk volt az idén. Milyen más sorozat őszi folytatását várja? Az “Office”-t.» Ki a kedvenc karaktere? Dwight. » Jah. (nevet) Ő a kedvencem. Imádom az “Office”-t. Valószínűleg én vagyok az első számú rajongójuk.

Omar Epps elárulja, mi a kedvenc sorozata

» A “Doktor House” előző évada kicsit másmilyen volt.
Igen, másmilyen. De azt hiszem, jó volt. Az emberek azt hitték, hogy tudják, mi fog történni. Szóval felüdítő, hogy most jön az új évad.
» Mennyire volt megdöbbenve, mikor látta, hogy megölik Ambert?
Hogy mi?
» Mennyire sokkolta, hogy Amber haldoklik?
Ööö… mindannyian megdöbbentünk, mert szeretjük Annie-t, és ez egy nagyszerű dolog. De nem tarthattuk meg mindannyiukat, szóval szerintem a legjobbat hozták ki a dologból.
» Mit várhatunk a következő évadtól?
Ööö… rengetek akciót. Robbanásokat. » Robbanások, tűzharcok. Tűzharcok. » Jah. Jah… Nem, most komolyan. Szerintem többet fognak… fogunk foglalkozni a karakterek személyiségével.
» Több értékes percet tölthetünk el az egyes szereplőkkel.
Egy kicsit többet.
» Ez jó. Ez az, amire a sorozatnak most szüksége van, kissé mélyebbre hatolni a szereplők lelkébe.
Pontosan. Szerintem pont ez fog történni. De tudja, a többi mind a megszokott régi elem.
» Melyik sorozat őszi folytatását várja?
A “Hősök”-ét.
» Nagy “Hősök” rajongó?
Igen, “Hősök” rajongó vagyok.
» Ki a kedvenc hőse?
Öhm, nem igazán van. Csak szeretem a sorozatot.» Jah. Jah, imádom.

Robert Sean Leonard az új teamről

Épp most aláztam le magam… ezt nem is tudtam… én… ez nagyon hülyén fog hangzani: Eddig nem tudtam, hogy egy fiú és egy lány nem lehetnek egypetéjű ikrek. De persze, hogy nem lehetnek. De látott már olyat, hogy egy fiú-lány ikerpár teljesen ugyanúgy nézett ki?
» Igen, például a nagynéném és nagybátyjám.
Szóval nem egypetéjűek, de annyira… » …ők ugyanúgy néznek ki. Csak a hajuk más. Szóval kell lennie olyan ikerfajtának, ami… » Jah. Á, mindegy. » Azt hiszem …iker a megfelelő szakszó. De egyet tudok…» …ön orvost játszik a tv-ben, nem? …bárki is nézi ezt, átalussza az interjú ezen részét, szóval nem kell emiatt aggódni.
» Nos, mit gondol a “Doktor House” előző évadáról? Kissé más volt, mint az eddigiek.
Valóban. Csomó ember volt benne. » Jah. Csomó új orvos.» Jah. Nem tudom, ha valaki szereti az új orvosokat…
» Mennyire volt meglepődve, mikor az írók megölték Ambert?
Nem lepődtem meg, mert tudtuk, hogy el kell veszítenünk Annie-t. Nem tarthattunk meg négy orvost. De akkor is hiányzott nekünk. Mármint, mindenki szerette Annie-t, szóval… elég egyszerű volt a dolog. Azt mondtuk: “Most akkor hogy hozzuk vissza őt?” Szóval nem tarthattuk meg véglegesen, mert kábé akkora szereplőgárdánk van, mint a “St. Elsewhere”-nek. » Jah. Szóval azt mondtuk, hogy hozzuk vissza egy kicsit, mindenki szeresse meg, aztán öljük meg. És pontosan ezt tettük.
» Az egyik olvasónk azt vetette fel, hogy az egész csak egy álom volt, hogy [House] csak álmodta, hogy Amber meghalt.
Óóó, húha. “Dallas”. Nem ez történt a “Dallas”-ban?
» El kell, hogy mondjam, hogy egy csomó olvasónk a TVGuide.com-on nagyon szomorú volt, hogy nem jutott be a tíz Emmy-jelölt esélyes közé. A sorozat? » Nem, maga. Én? Emmy-jelölt? » Jah. Legjobb mellékszereplő? » Jah. (nevet) » Nagyon odavoltak önért. Nagyon örülök. Én nem… Ez nálam nem része ennek a munkának. Mármint… mármint ennek a bizonyos munkának. Ne értsen félre, megérdemelném egy csomó más szerepemért. Nem, ez tényleg nem az a fajta szerep. De ez édes.
» Áruljon el valamit az elkövetkezendő évaddal kapcsolatban!
Hát, Tom Cruise csatlakozott a szereplőgárdához…
» Hazudik.
Azt szeretném, ha … Taylor csatlakozna. Nem tudom, hogy emlékeznek-e rá, …
» Még el sem olvasta a forgatókönyvet, ugye?
Nem, nem olvastam. » Nem olvasta. Richard Dawson is csatlakozhatna. » Végigcsókolná a lányokat. Jah, biztos. Egyébként meg fogalmam sincs, nem vagyok író. De szerintem nagyszerű lesz. Szerintem mindenki teljesen odavan, hogy mi lesz az új teammel, meg Oliviával. Nem tudom. Nagyszerűek. Mindannyian remek színészek, és az írók jót szórakoznak azon, hogy miként használják őket.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .