Valamelyik számban a dobos úgy püfölte a dobot, hogy az egyik vezeték kicsúszott és még a következő előtt bejött egy pasas és visszarakta a dugót a dobba. Utána Hugh megjegyezte, hogy “Nem tudom, miért jött be [a pasas], biztos csak része akart lenni a koncertnek”.

A következő szám a Swanee River volt. ♥

Swanee River – részlet

Utána adták elő a Tipitina-t, melyről megint csak azt mondta el, hogy “Fogalmam sincs, mit jelent, de nem érdekel”.

Let Them Talk

Aztán az elmaradhatatlan Let Them Talk következett, ez Hugh lemezének is a címe, és erről annyit mondott, hogy egyrészt annyit jelent számára, hogy “Hadd beszéljenek helyettem ezek a számok”, másrészt meg ugye a dal két fiatal tiltott szerelméről szól meg a pletykákról. Hát ezen majdnem sírtam, nagyon tud a pali. Ha belegondoltok, a saját életére is igaz a történet, a pletyka része legalább is. Ezt kéne a szennylapok orra elé dugni, meg még hadd ne mondjam mit és hova.

Green Green Rocky Road után “véget ért” a koncert, Hugh beszélt kicsit, majd jöttek a ráadás számok

“Sajnos nincs több számunk. Így az egészet elölről kell kezdenünk. *közönség örül* Aztán Hugh int az ujjával, hogy nem-nem, arról szó sincs. Aztán páran bekiabálják a Minnie the Moocher-t meg a Mystery-t, de ők csak elkezdik a Changes-t. Még annyit mond, hogy “Hihetetlen érzés ezekkel a zenészekkel játszani”, aztán leül a zongorához.

Changes és Tanqueray

Hát ennyi volt. Még hallgattam volna órákig. Az utolsó számra mindenki fölállt, én előre mentem a színpadhoz a székek közti folyosón. Egy idő után ránk szólt egy biztonsági őr, hogy mások nem látnak tőlünk, és volt egy üres hely a negyedik sor szélén, a középső szektorban, oda állított be, úgy is eléggé elöl voltam. A színpad mellől megpillantottam Hugh nejét, Jo Greent. Épp hiányzott onnan a függöny és ott bulizott a Tanqueray-re. Le is fotóztam és egyenesen a kamerámba nézett, nyilván kiszúrt, de mosolygott, nem zárkózott el a fényképezkedéstől.

Tanqueray – részletek, és Hugh neje a színfalak mögött

Miután kivergődtük magunkat az épületből, láttuk, hogy pár tíz ember ott áll a jobb oldalon, ott volt a backstage. Előre furakodtam magam a korláthoz, de csak nem történt semmi. Aztán átmentem a túloldalra, ahol nem volt kordon és szintén állt pár ember. Vagy másfél órát vártunk, a biztonsági őr nem tudott semmit. “Nem tudom, mi [Hugh] terve. Még afterparty-znak odafönn. Lehet, hogy autóval jön ki és meg sem áll, de lehet, hogy megáll” – ezt mondta, az egyes mondatokat több különböző alkalommal, mikor megkérdeztem. A backstage kapuját többször kinyitogatta az őr, különböző elsötétített autók jöttek-mentek, meg emberek mászkáltak. Már arra is gondoltam, hogy Hugh valamelyik ilyen autóban van, így mindegyiknek integettem, de persze semmit se lehetett látni a hátsó ülésen. Aztán éjfél után kijött a szaxofonos Vincent Henry a hangszerével meg a feleségével. Mindenki csak állt, mint a faszent, én meg elkezdtem tapsolni meg huhogni, hiszen megérdemelte. Aztán a többi ottlévő is csatlakozott.
Egy után az őr közölte, hogy Hugh mindjárt kijön autóval. Arra az esetre, ha megáll, mindenkinek a kordon mögé kellett mennie, így ugrott az első páholyos helyünk a túloldalon. Jött is az autó – fehér volt, a hátsó ablakai elsötétítve. Az anyósülésen ott ült Jo, így bizonyos volt, hogy Hugh is ott van mögötte. Miközben ezt konstatáltam, elfelejtettem integetni.

Mi ezután eljöttünk (néhányan még korábban feladták), de még sokan ott maradtak, reménykedve, hogy Hugh mégis kisétál az ajtón. Két nappal később, mikor arra jártunk, már nem voltak ott az emberek. 🙂

Lejátszási lista a koncertről megannyi videóval

* B Sharp = b#, aminek semmi értelme sincs egymás mellett, hiszen a b leviszi a hangot egy féllel, a # pedig felemeli
* Show us your willy! = Mutasd a kukacod!

Fotógalériák

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .