Szélesvászonra vált a tv2

A kiscsevegőben jött elő a téma, és rájöttem, hogy bár a “Doktor House” most következő új részei még nem valószínű, hogy 16:9-ben mennek majd, azért ez az átállás mégis csak egy lépés a HD minőségű szinkronos sorozatok felé.

Szeptember 1-től megkezdődik a TV2 csoport mindhárom csatornájának átállása az eddigi 4:3-ról a 16:9-es képarányra. „Az átállás fokozatosan történik, mivel nem tud minden egyszerre „varázsütés-szerűen” megváltozni, tehát egy ideig még előfordulhat 4:3-as formátum is. Gondoltunk azokra a nézőinkre is, akiknek nem alkalmas a készülékük a 16:9-es formátum vételére. A TV2 csoport párhuzamosan sugározza majd adását mind 4:3, mind 16:9-es képarányban. A lehetőségek és a körülmények szinte háztartásonként változnak, így a vételi adottságokról részben a kábelszolgáltatóknál, részben a TV2 információs vonalán érdemes tájékozódni.”– mondta Szentesi Zsol, a TV2 gyártási és műszaki igazgatója.

[tv2.hu]

A comment:com vonatkozó bejegyzésénél az egyik hozzászóló leírja, hogy maximum a 8. évadtól lesz szélesvásznú a “House”, mert az eddigi évadokra úgy szól a szerződés, hogy 4:3-ban adják le. Tehát ehhez szerződést kell módosítani, amire reméljük, van lehetőség, és a csatorna élni is fog vele. És nem, nem a hagyományos tévével rendelkezőkre gondol ezzel a csatorna. Ha ez a hivatalos magyarázat, akkor pl. a Hawaii Five-O-nál miért nem gondol rájuk?

Annó itt adtam először bejegyzésben hangot a nemtetszésemnek a 4:3-mal kapcsolatban. Egyértelműen nem az én üzenetem talált célba, hanem a józan ész győzedelmeskedett.

A Sorozatjunkie cikke az átállásról

(Köszi mindenkinek, aki beküldte!)

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Akkor én nem értem a TV2 hogy adhat ki ilyen közleményt. Folyton rossz döntéseket hoznak. Nem is a nézők érdekeit nézik hanem, hogy minél több pénz legyen a reklámokból. Szánalmas. ❗ 😕

    1. Hát, ezért “kereskedelmi” és nem “közszolgálati” televíziót működtetnek. És persze szükség van pénzre meg reklámokra, mert abból vesznek pl. sorozatokat. De ha rajta kívül az összes csatorna képes volt átállni a szélesben sugárzásra az egyes sorozatoknál, amint lehetett, akkor ők miért nem voltak képesek? Most már mindegy, ők már csak ilyenek. Nem is nézem őket gyakran. Egy AXN-t vagy Viasatot sokkal szívesebben nézek, mert jobb a tévézési élmény. Mondjuk utóbbiban elég sok a reklám mostanában, de legalább nem villog ott végig a Megasztár csillag az egyik sarokban…

  2. Az RTL Klub is kereskedelmi számomra mégis barátságosabbnak, családiasabbnak tűnik. Megfontolt döntéseik vannak és foglalkoznak a nézői igényekkel is. A TV2 pedig egyre mélyebbre ássa magát. Igen, igen AXN-t én is már évek óta nézem. Ott még felirattal is szívesen megnéztem egy műsort. A Viasat pedig hamar felküzdötte magát. Simpson család volt ott kedvencem. TV2 még a Dáridó, Jóbarátok korszakban volt nagyon nézett. Nah mindegy hátha az e-mail alapján írt: “Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2011. szeptember 1-től lesz16:9 képarányú sugárzás.” szöveg Doktor House-ra is érvényes lesz- 😉

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..