Sorozatjunkie: Hugh Laurie a 8. évadig a sorozaté

Szerencsére a Junkie szerkesztői nagggyon szeretik a “Doktor House”-t, szóval mindig szolgáltatják nekünk a híreket a sorozattal kapcsolatban. Most sincs ez másképp, íme a cikk:

Ahogy ilyenkor szokás, a FOX hosszú távra tervez. A sorozatok főszereplőit ugyebár 5 vagy 7 évadra szokták az induláskor lekötni és a 7. évad után vannak általában a legnagyobb bértárgyalások (és kilépések), de ha idejekorán bebiztosítja magát egy csatorna, akkor ezt elkerülheti.

Mint ahogy a FOX (vagyis a gyártó Universal) ezt el is kerülte Hugh Laurie-val, aki új szerződésével az egyik legjobban fizetett tévés színész lesz. A részenkénti javadalmazása 400 ezer dollárra emelkedik, ami több mint 9 millió dollár évenként, s emellé még produceri kreditet is kap az angol színész valamint, hogy a stúdió is jól érezze magát, az eredetileg 7 évadra szóló szerződést megtoldották plusz egy esztendővel, így Hugh Laurie minimum a 2011/12-es évadig a “House”-szal marad.

Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a House 8 évadon át lesz a FOX-on, mindössze, ha a nézettség meg fog felelni a csatornának, addig nem fenyegeti a veszély. Persze évek tapasztalatából ítélve a House nem hogy 8, de 2×8 évadot is kibírna úgy, hogy a nézettsége kritikus szintre csökkenne, ugyanis az efféle procedural nyomozós sorozatok számai, főleg, ha magasak, nem nagyon szoktak nagy mértékben változni – ha csökkennek, akkor is szép lassan, magas szintről teszik azt.

Az egy órás sorozatoknál egyébként jelenleg William Petersen (CSI – 600e) és Kiefer Sutherland (24 – 500e) a két legjobban kereső színész, s mindketten dettó bírnak produceri kredittel.

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Ez azért volt hírértékű, mert eddig annyit tudtunk, hogy a 7. évadig kötöttek szerződést, meg a producerség is új (de logikus, bevett szokás).

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..