SG.hu: Nagy durranás készül

A legtöbb sorozatnál az évad vége szokott ütős lenni, de a Doktor House esetében a szezonpremierben csap be a ménkű. Öveket becsatolni!

A jól megérdemelt nyári szünet után visszatér a TV2-re Magyarország második legnézettebb amerikai sorozata, hogy megpróbáljon még egy hellyel feljebb lépni az USA-sorozatok képzeletbeli rangsorán. Az más kérdés, hogy a TV2 ezt elősegítendő nem nagyon erőltette meg magát, hiszen az uborkaszezonban még csak véletlenül sem ismételgette a kórházban játszódó sorozat régebbi epizódjait, hogy megtartsa közönségét. Sőt, a gyenge nézettségű egyéb sorozatokkal, inkább furcsa mód elszoktatta a szerda estéktől a potenciális rajongókat.

Ez is egy filozófia, mint ahogy az is, hogy a Doktor House. 4. szezonjának premierjét nem előzte meg különösebb felhajtás, mindössze egyetlen, nyúlfarknyi előzetes cirkulált főműsoridőben, ráadásul abban mondhatni meg sem jelent a sorozat főszereplője, Hugh Laurie. Persze mindezt azzal is lehet magyarázni, hogy az az 1,1-1,2 millió néző, aki főszezonban hetente a TV2-t választja szerda este, pontosan tisztában van vele, hogy augusztus 27-én indul útjára a sorozat újabb 16 része, amely a 4. évadot jelzi, de erre nem vennénk mérget.

A 4. évadra ígért nagy durranást pedig már a 3. szezon is megalapozta azzal, hogy Gregory House-t faképnél hagyták kollegái (egyet ő rúgott ki) és a sorozat készítői úgy gondolták, hogy nem nézik hülyének a nézőket, hogy visszahozzák őket az új részekben, hanem a premierben hagyják, hogy House egyedül próbáljon gyógyítani, bár azért egy meglepő karakter személyében még így is szert tud tenni segítségre a jó doktor.

Az évad további részében viszont, ahogyan arra a 4. évad nyitórészének zárása rávilágít, House egy össznépi versenyt rendez osztályának három megüresedett helyére, s ennek révén fogja minden bizonnyal kiválasztani az új munkatársakat. Legalábbis, mi, nézők ezt hihetnénk, de az írók jó pár csavart is tartogatnak tarsolyukban. Egy biztos, az új felállás révén egy teljesen új szerkezeti felépítést fog tartogatni a sorozat, még a legedzettebb rajongóknak is. (Mi pedig több információt nem merünk elárulni, nehogy elrontsuk valaki szórakozását.)

Egyébként, a 2008/09-es évadban a TV2 úgy döntött, hogy végre kihasználja a Doktor House erejét és a Született feleségeket rakja be utána, este tízes kezdettel. A lépés mindenféleképpen üdvözlendő és haladás, főleg, ha arra gondolunk, hogy egy évvel ezelőtt még a Jericho iszonyatosan alacsony nézettsége fogadta csütörtök reggelenként a hümmögő csatornafőket.

Ezen fejesek pedig csak az atomos sorozat 16. része környékén eszméltek, hogy ez így nem lesz jó – az más kérdés, hogy a Jerichót nem csak egyszerűen elpakolták más időpontba, hanem 4 héttel utána el is tüntették a csatorna műsoráról. Talán örökre. (Rossz nyelvek szerint az Aktív segédszerkesztőinek helyetteseit érte az a megtiszteltetés, hogy szalonnázhattak a kópiák segítségével keltett tűz lángjai fölött, az évenként egyszer megrendezésre kerülő “Tegnap este legyőztük nézettségben az RTL Klubot”-bulin.”)

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

 1. nagyon nagyon megutáltam már a tv2-t… szinte csak a House miatt(meg a Hősök miatt) szoktam csak rákapcsolni… de az is kínszenvedés…:
  -a reklámokkal széttrancsírozzák a sorozatokat,(és azok rossz elosztásáról nem is beszélve… nem igaz h nem tudják a két sorozat közé betenni a reklámokat…így legalább csak 1x szakítanák félbe a filmet)
  -a nagy logóik a sorozat közepén amik beterítik a fél képernyőt(anno a Kiválasztott, most meg a megasztár) szörnyen dühító tud lenni… teljesen kizökkent a film nézés élvezetéből…
  És most ez a szerencsétlen promóka-reklámka, ami semmit nem árul el a sorozat elkövetkezendő részeinek durranásáról…
  nem tudom ki ül a vezetői székben, de leválthatnák, mert nem hoz a tv2-re sok sikert így… mostanában nem sokan dícsérik a tv2-t…
  ez inkább felsülés volt durranás helyett 😛

 2. hát, igen, a TV2 nagyon elcseszte a látogatottságot azzakl, hogy valami olyan béna “kórházsorozatot” rakott be a house helyére!! kö-nyör-göm! az bnagyon béna volt! hál1 isten, hogy végre megint house van!
  szerintem még az is hülyeség volt, hogy lehetett szavazni, melyik részt adják le. csak ismételni kellett volna az előző évadot és kész! nem értem,mit szórakoznak azzal a jülye agysebészes sorozattal!! :S:S
  én sem szeretem már annyira a TV2őt. de még szeretem, mert van DR. HOUSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Gondolom a nézettségre gondolsz, mikor látogatottságot mondasz. 🙂
  Jah, eléggé “alulpromózta” a tv2 a House eheti részét.. :p
  Azért rakta be direkt az Agykontrollt, mert tökre Housera emlékeztet. Persze sokkal gagyibb volt, ezért is lett elkaszálva USA-ban. Az ismétléseket meg szerintem azért ilyen szavazósra csinálták, egyrészt, hogy jöjjön be egy kis pénz a szavazatokból, másrészt, egy egész évad nem fért volna bele a nyárba, szóval nem lett volna értelme belekezdeni elölről a Houseba.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..