Segítsünk Haitin! (friss.)

Pár napja 7-es erősségű földrengés rázta meg Haiti szigetét. Olivia Wilde pár hete járt ott, még tweetelt is onnan. És, mivel megteheti, és általában benne van az ilyen dolgokban, jótékonykodásra biztat mindenkit. Az ösztönzést azzal kezdte, hogy a 100 dolláron felül adakozóknak egyéni köszönővideót küldött.

Frissítés: Még egy videó Oliviával.

Aztán ezt felemelte 200-ra, de biztos így is sokan kaptak videót a napokban.
Tegnap pedig az egyik amerikai csatornával/hírportállal és egy haiti születésű színésznővel karöltve videóban is elmondták, hogy mennyire szükség lenne az adományokra. Biztos itthonról is megoldhatók az ilyen dolgok, aki szeretne adni, az megtalálja a módját. De, ha nem, akkor az Artists for Peace and Justice (Művészek a békéért és igazságért) szervezet illetve az Amerikai Vöröskereszt honlapján bárki tájékozódhat.

Íme a videó:

Garcelle: “Tragédia történt az országomban. Mindenkit arra kérek, hogy fogjon össze a népemért. Adjon egy dollárt. Adjon, amennyit tud. Minden adomány számít. A szívemből köszönöm önöknek és tudom, hogy a haiti emberek is köszönik önöknek. Isten áldja önöket.”

Olivia: “A képek szívszaggatóak. Az elvesztett életek száma hatalmas. Önök segíthetnek enyhíteni a fájdalmakat és segíthetnek a haiti embereken. Kérem, csatlakozzanak az Entertainment Tonight és a Vöröskereszt erőihez!”

[ETonline.com]

Érdemes megnézni a videót az AfPaJ honlapján. Elég szörnyű ott a helyzet földrengés nélkül is…

Olivia Los Angelesből jelentkezett be a műsorba (a videón 0:45-től), és elmondta, hogy decemberben volt Haitin önkéntesként segíteni pár helyi iskolában, melyek közül most az egyik a földrengés következtében összeomlott, maga alá temetve a gyerekeket. Az árvaház egyben maradt, mert az magasabban van, fenn a hegyen.
Csak twitteren 30000 dollárt sikerült összegyűjtenie többek között azzal, hogy egyéni köszönővideókat küldött a 200 dolláron felül adakozóknak. Sok adomány 100 dollár alatt volt, de minden pénz számít. Az összegyűlt összeget személyesen fogják elvinni Haitira, részben azért nem átutalással, mert ott már nem működnek a bankok, szóval azok se vesznek le belőle pénzt, és más sem, ami példátlan a non-profit szervezetek között.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .