SAG kérdezz-felelek

Az amerikai SAG (Színész-szakszervezet) Alapítvány múlt héten egy vetítéssel egybekötött kérdezz-feleleket szervezett pár szereplővel. A folytatásban az egyik néző beszámolóját olvashatjátok. SPOILER

Múlt csütörtökön azon szerencsések közé tartozhattam, akik részt vehettek a SAG Alapítvány által szervezett “Beszélgetések House-szal” elnevezésű programon. Ráadásul elöl, középen ülhettem pár méterre a szereplőktől.

Az eseményen egy epizódot is levetítettek és kérdéseket tettek fel a négy jelenlevő színésznek: Lisa Edelsteinnek (Cuddy), Jesse Spencernek (Chase), Peter Jacobsonnak (Taub) és Omar Eppsnek (Foreman). Azt nem tudtam, hogy a vetítés nem egy korábbi epizód, hanem a következő heti “Small Sacrifices” lesz, amiről utána megállapítottam, hogy az évad eddigi legjobbja. Van benne szó hitről, vallásról, kapcsolatról és bizalomról – a sorozat négy legérdekesebb témájáról.

Mielőtt elárulnék egy-két dolgot az epizódról, hadd mondjam el, hogy a négy szereplő vicces, szarkasztikus, intelligens és magával ragadó volt. Nem fotózhattam, szóval ha tudni akarják, Lisa Edelsteinnen farmernadrág, barna magassarkú csizma és szürke póló volt, fekete blézerrel. Csinos és alábecsült. A férfiak is mindennapi ruhában voltak. Mind farmerban. Eppsszen kalap volt.
A moderátor először az egyes karakterekről kérdezte a színészeket. Lisa Edelstein őszintén beszélt Cuddyról, és hogy hogyan kezeli a dolgokat: “Forróvérű, szexi nő egy gyerekkel, aki egy őrültbe szerelmes. Imádom ezt!” Jacobson belekapcsolódott ebbe és arról beszélt, hogy milyen a “forróvérű, alacsony zsidó fickó játszani a teamben” és azzal húzta a többieket, hogy miatta annyira sikeres a sorozat. A moderátor, Jennifer Arrow aztán Eppst és Jacobsont dicsérte a kosaras jelenetükért és Jacobson elmesélte, hogy nemcsak edzőt adtak a jelenethez, hanem egy orvost is biztosítottak neki a forgatásra.

Mikor az írókról kérdezték őket, a színészek erősen egyetértettek abban, hogy nagyszerűek és más sorozatokkal ellentétben ők is ott vannak a forgatáson, minden nap. Arra, hogy egy színésznek mennyi beleszólása van a története menetébe, Lisa Edelstein ezt mondta: “Nem sok. Nem akarsz az írókkal szemben dolgozni, mert te azért vagy ott, hogy előre vidd az ő munkájukat és a történetet.”

Aztán Arrow azt kérdezte, hogy volt-e olyan történetszál, amely nagyon elütött egy karaktertől. Erre mindhárom férfi Edelsteinre nézett – Epps még rá is mutatott. Személy szerint azt gondolom, hogy ezzel a Lucas-történetszálra utaltak, de Edelstein válaszából ez nem derült ki egyértelműen. A színpadon mindenki azt fejezte ki, hogy az írók mennyire zseniálisak.

A sorozattal kapcsolatos pletykákat illetően, annyit tudunk, hogy Hugh Laurie-n kívül senkinek sincs szerződése a következő évadra, és az itt lévő egyik szereplő sem tudta, hogy mikor újítják meg velük a szerződésüket, ha egyáltalán. Epps megemlítette, hogy lehet, hogy nehezek lesznek a megújítási tárgyalások. A színészek is annyit tudnak ezzel kapcsolatban, mint mi. “Az a terv, hogy tíz évadig elmegyünk!” – viccelődött Epps. Ez kinek az ötlete volt? “Az enyém!” – mondta.

Emellett felejtsék el a New Orleans-es pletykákat. Nem forgatnak ott és nem is tudnak arról, hogy terveznék. Senki nem tudja, Tizenhárom mikor tér vissza, de Olivia Wilde már volt a stúdióban látogatóban [azóta, hogy elment]. Mindenki szereti Tamblyn karakterét, nos, kivéve Spencer. Mikor megkérdezték, hogy hogyan kezelik az újonnan bekerült színészeket, Spencer egy nagyon Chase-es fordulattal válaszolt “Ó, csak nem törődünk velük.” Azt senki sem tudta, Tamblyn/Masters meddig lesz a sorozatban.

Nem is lett volna kellően szaftos ez az esemény, ha nem beszélgettek volna az évad eleji szexjelenetekről. Arrow azt kérdezte Edelsteintől, hogy tudta-e tartani a pókerarcot a kínosság közepette, és erre Edelstein viccelődve mondta: “Az utolsó, amit egy meztelen férfi előtt csinálni akarsz, az, hogy elneveted magad!” Edelstein megesküdött rá, hogy Laurie úriember volt és csak oda nézett, ahova a forgatókönyv szerint kellett. De nem félt attól, hogy beavasson minket egy vicces anekdotába a mellbimbó-takaró korongokról, amit forgatás közben kell feltenni. Mikor elárulta, hogy ő nem tette fel, Spencer a levegőt kapkodta: “Nem vettél fel korongokat?!” Edelstein kifejtette, hogy “Olyan, mintha piros bohócorrokat tennél a mellbimbódra.” Spencer tudatta a nézőkkel, hogy nem csak Edelsteinnek voltak már ilyen problémái és elmesélte, hogy neki egyszer “kuki-zokni”-t kellett felvennie. Azt hozzá kell tennem, hogy Spencer szülei is ott voltak a közönség sorai közt.

Karakterekkel kapcsolatos spoilerek: mikor az afrikai diktátor megölésének következményeiről kérdezték, Spencer elmondta, hogy reméli, visszatér még ez a történetszál, de jelenleg erről nem tud semmit. Észrevettem, hogy az összes szereplő teljesen nyugodtnak tűnt a sorozat jövőjét illetően. Mi, rajongók szerintem ezt a nyugodtságot eltanulhatnánk tőlük. Ha ők nem aggódnak, nekünk sem kéne. Edelstein elmondott pár infót Candice Bergenről, amit már eddig is tudtunk: nagyszerű, okos és a karakterének nagyon csalafinta interakciói lesznek House-szal. A “Foreteen”-rajongóknak annyit mondanék, hogy ne adjátok fel. Omar Eppsnek fogalma sem volt, hogy Foreman és Tizenhárom valaha is újra összejönnek-e. Mikor Spencert arról kérdezték, hogy valamikor is próbált-e belecsempészni ausztrál szlenget Chase mondandójába, annyit mondott, hogy “Néha benyögök egy ‘oi’-t”. Jacobson erre gyorsan rávágta “Én meg ilyenkor összezavarodom.”

Mikor Arrow a vendégszereplőkről kérdezte a színészeket, mindegyik elmondta, ki volt a kedvence. “A rákos lány a 2. évadból” – mondta Edelstein. Ezzel a “Boncolás” c. epizódra utal, amit a rajongók imádnak. Jacobson azt mondta, ő imádta Jeremy Renner játékát. Mint mindannyian tudjuk, Renner “A bombák földjén” előtt a 4. évados “Játékok”-ban szerepelt. Jesse Spencer egyből Dave Matthewst nevezte meg – egy másik nagyszerű epizódból, a “Fél-nótá”-ból. Omar Epps pedig az egyik kedvencemet, Jimmi Simpsont mondta, aki az 5. évad “Hűtlen”-jében egy szkeptikus papot alakított. Aztán még megemlítette, hogy a legkedvencebb vendégszínésze majd csak egy még le nem adott epizódból lesz, egy kislány. Majd figyeljék!

Egy rajongó az interneten keresztül azt kérdezte Spencertől, hogy mi lett a szörfös sérülésével; hogy még mindig fáj-e neki vagy már teljesen begyógyult-e. Amint azt megtudhattuk, leszakadt az ágyéka a medencecsontjáról (jujj). De a hangulat ismét pozitív lett, mikor Spencer arról az ausztrál orvosról beszélt, aki odaadott neki egy botot, majd megkérdezte: “Látta már a ‘Doktor House’-t? Spencer igennel válaszolt, és az orvos még hozzátette: “Az a doki rossz oldalon használja a botját!”

A rendezéssel kapcsolatban Epps elmondta, hogy a sorozat első pár évben nehezebb volt, mert mindig újabb rendezők jöttek. Edelstein hozzátette, hogy nehezebb volt fenntartani a karaktert, mert az új rendezők csak azokat az epizódokat ismerték, amiket már leadtak a tévében, és azokat nem, amiket még nem. “Most már jobb. A rendezőink most már azzal akarják emlékezetessé tenni az epizódjaikat, hogy hogyan csinálnak meg egy-egy jelenetet és nem azzal, hogy belenyúlnak a kész karakterekbe” – mondta Edelstein.

Az utolsó kérdést ezzel a mondattal tette fel egy fickó: “Nem igazán nézem a sorozatot.” Pff. Egy “ha akkor tudta volna, amit most tud” típusú kérdést tett fel és mind a négy színésznek más, de egyaránt igaz válasza volt. Spencer ezt mondta: “A szakma legjobbjai is megjárták ezt a világot és aztán visszatértek és játszottak.” Nem bátorítaná a gyerekeit, hogy színészek legyenek. Epps jól megfontoltan ezt mondta: “Azt kívánom, bárcsak tudtam volna, hogy ez a biznisz egy biznisz.” Mesélt arról, hogy ezt a tényt nehéz volt megemészteni. Edelstein arról beszélt, hogy ő szereti ezt az egész munkafolyamatot és azt, hogy minden meghallgatást a magadénak tudsz. “Tudd, hogy ki vagy és, hogy hol helyezkedsz el a ‘csinos-skálá’-n és legyél megelégedve ezzel. Légy tisztában önmagaddal, tök mindegy, hogy nézel ki.” Jacobson viccelődve válaszolt. Azt kívánta, bárcsak tudott volna előre a megbélyegzésről. “Sokkolt, mikor rájöttem, hogy sosem fogok Romeót játszani” – mondta.

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Ez tök jó beszámoló! Sokkal jobban magam elé tudom képzelni az eseményt, mint amikor egy újság cikkezik róla. Sokkal személyesebb hangvételű, és jobb. 🙂
    Érdekes leírás amúgy, nekem tetszik. Egyre jobban kedvelem P. Jacobsont. 😀 Vicces pasas… 😛
    Tök jó hosszú. 😉
    Én is akarok ilyenre menni! *durcás fej* =D

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .