Ééés akkor egy harmadik cikk – most Robert Sean Leonard az interjúalany. A fordító pedig Hanga személyében Skrabik Erika, köszönjük meg neki szépen ezt a színvonalas irományt 🙂 A TV Guide ezen 2007-es számában beszél Hugh Laurie-val kialakított kapcsolatáról, a House-Wilson barátságról, jövőbeli terveiről és nem utolsó sorban a 4. évad történéseiről. * Frissítve a Robert Sean Leonard interjúk között is * House barátja és kínzója a Hugh-val történt viták során Wilsont még inkább tüskéssé, szúróssá tette s a Dog Whisperer-t (a National Geographic sorozata, amiben kutyákat szelidítenek) ostobaságnak nevezte.

» Úgy tűnik, a Dr. Wilson által megformált karakter, végül is, hasonlóan fizet vissza House-nak. De miért barátkozik egy ilyen goromba fráterrel?
House briliáns, túlzottan lebecsüli önmagát és szellemes. Mi az, amit ne szeretnénk benne? Oké, rosszul bánik az emberekkel-, de egy igazán szórakoztató módon. Szinte minden, amit a fickó művel, valamilyen céllal történik. És Wilson mostanra már sokkal biztosabb House-val kapcsolatos barátságukban. Úgy gondolom, ez változott, mivel Hugh és én is változtunk a show során.
» A való életben változott a kapcsolatuk?
Hát persze. Mostanra már sokkal jobban ismerjük egymást és számítunk, támaszkodunk egymásra, megbízunk egymásban.

» Tehát akkor nem is olyan nehéz Hugh Laurie-val barátkozni, mint House-val?
Ó, dehogyis! Hugh nagyszerű fickó, akivel együtt dolgozhatunk és ez igazán muris. Bárki, aki irányítani, befolyásolni, vezetni tudja Peter Cookot, az számomra rendben van.

» Miért jellemezte őt úgy, mint egy 8 évest?
Íme, egy példa: egy este elmentünk egy jótékonysági előadásra és bemutattak egy jelenetet Houseról. Hugh úgy ült ott, hogy ujjait a fülébe dugta. Ez egy olyan dolog, ahogyan nem igazán szeretnéd viszontlátni magad- a másik pedig, mind emellett,a “London Bridge”-t énekelte mindeközben, a fülébe dugott ujjakkal *nevet*

» Tudja már, ki fog szerepelni House új csapatában?
Most már tudom. Az írók nemrégiben még nem tudták. Úgy volt, hogy “Ki a legmókásabb Hugh-val?”. Egészen a végezetig nem jutottak döntésre. (Az új csapat tagjait november végén fedik fel).

» Van bármilyen rögtönzés, beszúrás azokban a felbecsülhetetlen House-Wilson szóváltásokban?
Íróink messze szellemesebbek és ügyesebbek, mint mi vagyunk, így aztán nem kell improvizálnunk. Amikor én részt vettem a meghallgatáson, Bryan Singer- aki a kísérleti programot irányította-, azt mondta, Fox nem biztos benne, hogy engem akarnak, mivel “nem vagyok elég lelkes”. Túlzottan szarkasztikus és tüskés, ingerlékeny voltam. A várakozóban azt mondtam: “Nem akarok olyan lenni, mint egy játék mackó, mert House úgysem vesztegetné az idejét az ilyen fajta fickókra”. Bryan egyetértett, de hozzátette: “Menj be, mosolyogj többet és szerezd meg a szerepet”. Így tehát többet mosolyogtam, s csodálatos módon, megkaptam a szereposztást és végül, igazuk is lett. Minél többet dolgoztunk rajta, Wilson annál szúrósabb lett és a legjobb lett a kapcsolatunk.

» De House még mindig azzal vádolja Wilsont, hogy “nyúlbéla”, egy majrés fazon, igaz?
Wilson szíve jobban vérzik, mint House-é. Ő sokkal inkább hajlamos, hogy a biztonságosabb utat válassza, ahelyett, hogy konfrontálódna.

» Önök egyébként egyformák?
Tréfál? Ha néhány napig nem dolgozom, még a pizsamámat sem cserélem le, arról nem is beszélve, hogy más emberekkel sem foglalkozom. A barátnőm és én már attól tartunk, hogy egyszer csak úgy “eltűnünk”. Mindaz, amit ilyenkor örömmel teszünk: az olvasás és a Dog Whisperer /Suttogó kutya/ nézése, figyelemmel kísérése.

» Ki a barátnője?
Gabriella Salick. 1995-ben a barátom (producer), Jason Blum azt mondta: “Én csak azt tudom, hogy mindössze egyetlen olyan személy létezik, mint te, ő pedig nem más, mint unokatestvérem, Gaby”. Ő világszínvonalú műlovagló és klasszikus nyelvek tudósa, búvára. Nagyon ügyes az Indo-Európai gyökerek tekintetében- de nem olyan ügyes a korai Jack Klugmann filmekkel kapcsolatosan!

» Házassági tervek?
Imádjuk a házasság ötletét, de mindketten elfoglaltak vagyunk. Úgy gondolom, előbb-utóbb megtörténik, de még nincs kitűzött időpontunk.

» Arról beszélve, hogy még nincs esküvő, van-e feszültség Jennifer Morrison és a korábbi jegyes, Jesse Spencer között jelenleg?
Ők nagyon jól neveltek, tisztességtudóak. Nagyon profik és nagyon érettek. Ha valakivel szakítanék a színen, repülnének a serpenyők! Gyűlölni fognak, amiért ezt mondom, de mindketten rettentően édesek.

» Nos, akkor mennyire örül annak, hogy a TV egyik legfelkapottabb sorozatában szerepel?
Nekem van a legjobb munkám Hollywoodban. Ritkán dolgozok heti három napnál többet. Egyszer azt mondtam, ha úgy dolgoznék, ahogyan azt Hugh teszi, fegyvert fognék a számhoz. Imádok színész lenni, de imádom az életemet, barátnőmet, kutyáinkat, s az új Richard Russo könyvet (Bridge of Sighs-Sóhajok Hídja). Hugh minden nap 16 órán át készenlétben áll. Szerintem, nem sok minden éri ezt meg. – Ileane Rudolph

Képaláírás fordítása: Ha úgy alakul, hogy meglátják a világot, szerintem House és Wilson egyformán, annak sötét oldalát látja-mondja Leonard.

Oldalkép/jegyzet: MÓKÁS TÉNY
Amikor Leonard 14 éves volt, első szerepét New York City-ben játszotta, a 17 éves Cynthia Nixonnal. “A nővéremet alakította. Annyira imádtam őt, hogy azt már szinte el sem tudtam viselni-, emlékezik vissza.”Hosszú szőke haja volt és a leghűvösebb lány volt, akit valaha is láttam. Szerintem ő még csak észre sem vette soha, hogy én is ott vagyok”.
A “Sex and the City” (Szex és a New York) sztárja ma Leonard legrégebbi barátja.

Fordította: Skrabik Erika/HANGA

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .