Peter Jacobson-interjú

Interjú Peter Jacobsonnal (Dr. Taub) a korai karrierjéről és arról, hogyan kapta meg a szerepet a “Doktor House”-ban. A SPOILERES (7. évad második fele) részeket ki kell jelölni az elolvasáshoz.

Walter Jacobson fia otthonra talált a “House”-ban

A chicagói születésű Peter Jacobson a híradós fia

Peter Jacobson úgy nőtt fel, hogy apját gyakran látta buszok oldalán [hirdetésként].

Jacobson (45) színész, és Walter Jacobson, a chicagói híradós fia. Az ifjabb Jacobsont leginkább a jelenlegi szerepe, Dr. Chris Taub – egy volt plasztikai sebész és most diagnoszta – miatt ismerhetjük a “Doktor House”-ból, amelynek a hetedik évada fut jelenleg.

“Mindenki tudja, ki Walter Jacobson és izgalmas volt az utcákon sétálgatni és hallani, ahogy az emberek az ő nevét kiabálják felém” – mondta Jacobson egy telefonos interjúban, New Yorkból, mikor a “House”-ban épp forgatási szünet volt. “Nehéz elkerülni azt, hogy ne ismerjék fel őt. Szerintem a munkájából fakadó izgalom valamelyest hatott rám, mert már kiskorom óta úgy gondoltam, hogy jó és vicces az, hogyha felismernek az utcán.”

Jacobson a Hyde Parknál és a Lincoln Parknál nőtt fel és a Francis W. Parker Iskolába járt. Jacobsonnak egy nővére, egy mostohaöccse és két mostohahúga van Walter Jacobson második házasságából. Középiskola után Jacobson a keleti partra költözött és a Brown Universityre és a Juilliardra járt. New York Cityben lakik a feleségével és a nyolc éves fiával és évente egy-két alkalommal látogat el Chicagóba.

“A Brown Egyetemen politikatudományt tanultam, mert nem voltam 100 %-ig biztos abban, hogy színész akarok lenni” – mondta Jacobson. “Mikor eldöntöttem, hogy teljes gőzzel színész leszek, a Juilliardra mentem, mert az oktatás gyakorlatközpontú volt és megengedték, hogy castingokra járjak New Yorkban.”

Jacobson elmesélte, hogy színpadi színészként kezdte New Yorkban, és játszott a “Tévedések vígjátéká”-ban a “Shakespeare a Parkban” keretében. Elmondta, hogy csak az elmúlt öt évben került be a tévés és mozis színészek közé. A “House” előtt Jacobson a “Will és Grace”, “A törvény jogán” és “Az álomgyári feleség” c. sorozatokban játszott és filmjei közé tartozik a “Jó estét, jó szerencsét!” és az “Anyám nyakán”.

Katie Jacobs, a “Doktor House” egyik vezető producere azt mondta, próbálta már egy ideje megszerezni Jacobsont, mielőtt ő úgy döntött, hogy elmegy Dr. Taub meghallgatására.

“Ami azt illeti, felajánlottam Peternek néhány vendégszerepet korábbi évadokban, és soha nem ért rá, ami nagyszerű, mert ha bármelyiket is elvállalta volna, nem lehetne most Taub” – mondta Jacobs. “Mikor kitaláltuk, hogy behozzunk egy idősebb plasztikai sebészt, aki meg akarja változtatni az életét és Dr. House-nak dolgozni, szó szerint Peter jutott először az eszembe.”

Jacobson a 4. évadban kapcsolódott bele a sorozatba, a 40 orvos egyikeként, akik Dr. House teamjének három üres helyéért versengtek.

Annak az évadnak az első felében Dr. House hét emberre szűkítette le a 40-et. Miközben a sorozat karakterei a három helyért bizonyítottak, a színészek is vizsgáztak azért, hogy állandó szereplőkké váljanak.

“Mikor már benne voltam a sorozatban, akkor is tulajdonképpen egyúttal meghallgatáson vettem részt” – mondta Jacobson.

“Egyikünk sem tudta, kit fognak kiválasztani a teambe. Szerintem legalább ötünkkel kötöttek szerződést, hogy esetleg állandók leszünk, és bármelyikünket választhatták. Minimum négy epizód meghallgatás volt és nem tudtuk, kit fognak választani.

“Emlékszem, hogy sokat aggódtam, mikor először szerepelt a sorozatban és reménykedtem, hogy megkapja a szerepet” – mondta Walter Jacobson. “Nagyon boldog vagyok, hogy végül állandó szereplő lett.”

Jacobs elmondta, hogy nagy szerepet játszott abban, hogy Jacobson végül bekerült a teambe, ahogyan Chris Taubot alakította és az, hogy milyenek voltak a House-szal való közös jelenetei.

“Taub más nézőpontot ad hozzá a csapathoz. Nem most jött ki az egyetemről” – mondta Jacobs. “Vannak bizonyos élettapasztalatai, szóval teljesen mást jelent neki az, hogy House teamjében dolgozhat, mint a többi karakternek. Emellett ő az egyetlen házas szereplőnk, és érdekes látni azt, hogy ez az állás hogyan hat a házasságára.”

Jacobson elmondta, hogy az eredeti “House”-szereplők nagyon befogadók voltak, még a hosszúra húzott meghallgatási folyamatban is.

“Nyilván kicsit kínos volt a helyzet mindenki számára, mert senki nem tudta, hogy végül ki lesz benne a csapatban” – mondta Jacobson. “Mikor már tudtuk, ki lesz állandó szereplő, mindenki rendben beilleszkedett a nagyobb szereplőgárdába. Mikor egy sorozat sikeres, és jön némi időjárás változás meg új emberek meg stílus, az elég nehéz tud lenni, de mindenki, aki a sorozaton dolgozott, kész volt valami újat kipróbálni.”

“Ebben az évadban (jelöld ki, SPOILER) Taub feleségével való kapcsolata tovább romlik és lehet, hogy nem éli túl ezt az időszakot” – mondta Jacobson. “Emellett továbbra is Dr. House beszólásainak céltáblája lesz. Bár Taub nem szereti House-nak ezt az oldalát, eddig csomó lehetősége lett volna tovább állni, de mindig visszatér, mert a végén mindig rájön, mennyire szereti ezt a munkát.

[Chicago Tribune]

(Köszi Bridge-nek!)

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .