Öt tény a Dr. House-t játszó férfiról

Hugh interjút adott a vasárnapi NASCAR-on, az ebből írt cikk fordítását a folytatásban találjátok.

A NASCAR (autóverseny) még nem hallott ennél szexibb, ennél kiválóbb “Uraim, indítsák be a motort!” felszólítást, amilyet Hugh Laurie adott vasárnap az Auto Club 500-nak.

A Doktor House c. orvosi sorozat Dr. Gregory House-jaként ismerjük leginkább. Laurie az észak-londoni lakásából érkezett ide, hogy csatlakozzon az amerikai tévés barátaihoz a verseny napján Dél-Kaliforniában.

Laurie – aki magát “NASCAR-szűz”-nek titulálta – látta el vasárnap a grand marshal feladatát, de előtte még látogatást tett a versenyzők találkáján, és elcsevegett legnagyobb rajongójával, Ryan Newmannel.

“Igen, mindjárt idejön a trailerembe. Imádom a sorozatot, pedig nem nézek sokat tévét” – mondta Newman.

Összeszedtünk öt dolgot, amit Laurie elmondott nekünk, és ebből látszik, hogy sokkal kedvesebb, mint a tévés karakterének személyisége.

1. Ez a fiú tiszta apja…

Laurie – aki két Golden Globe- és egy SAG-díjat zsebelt be a Dr. House megformálásáért – egy igazi orvos-olimpiai evező fia.

“1948-ban kapott aranyérmet, és részt vett aaz 1936-os olimpián” – mondta Laurie. “És én követtem a lábnyomait az evezést és más dolgokat illetően. Legalábbis megpróbáltam. Szóval igen, az evezés volt az én sportom. Ott jóval lassabban mész, mint a versenyautók, és nedvesebb is, ráadásul a menetiránnyal elléntétes oldal felé ülsz. Ez a nagy baj az evezéssel, hogy hátrafelé nézel, és szerintem ez kissé megfertőzte az egész életemet. Mindig a múltba tekintek, ami nem jó.”

Ennek ellenére Laurie evezős volt a suliban és az egyetemen is. 1977-ben egyike volt a junior párosnak, ami megnyerte a Brit nemzeti címet, mielőtt ő képviselte volna Nagy-Britannia Junior Csapatát az 1977-es Junior Evező Világbajnokságon. 1980-ban Laurie, és evezőpárja, J. S. Palmer másodikként végzett az Etoni Vikingek evezős klub színeiben. Később ismét második helyen végzett az 1980-as Oxford-Cambridge evezős versenyen. Még ma is tagja a Leander Klubnak, a világon a legrégebbi evezős klubok egyikének.

2. Nem amerikai…

De az biztos, hogy annak hallatszik, ugye?

A Doktor House-ban Laurie hozza az amerikai akcentust annak ellenére, hogy Oxfordból, Angliából származik.

A Főnix útja afrikai forgatásán rögzített egy kazettát a House-meghallgatásra a hotelszobájának fürdőszobájában.

“Kazettára veszem magam, így mennek a dolgok. A színészek elküldik ezeket a kazettákat remélve, hogy… nos, mint, ahogy lottószelvényt veszel: reménykedsz, hogy lesz belőle valami. Ez most bejött. Megnyertem a lottó ötöst. Nagyon örülök ennek” – mondta Laurie.

Bár az amerikai akcentusa annyira meggyőző volt, hogy az executive producer nem tudta, hogy angol, de Laurie szerint néha azért nehéz hozni ezt a dialectust.

“Oda kell figyelnem rá, és gyakorolnom kell minden nap” – mondta. “Nem lesz egyre könnyebb, de egyes napokon jobb, mint másokon. Talán több banánt kéne ennem, nem tudom.”

!!!SPOILER!!! kezdete


3. A szerelme…

A való életben Laurie nem szerelmes Dr. Cuddyba, akit Lisa Edelstein játszik. Bár a flörtöléseik, civakodásaik a képernyőn nagyon meggyőzőek, ahogy a múltkori csókjuk is az volt. De Laurie 1989 júniusában feleségül vette Jo Green, színházi adminisztrátort.

Mindazonáltal tévéországban néhány néző meg van győződve arról, hogy House és Cuddy összetartoznak.

Szóval mikor fogja felvállalni véget nem érő szerelmét Cuddy iránt?

“Valójában még nem jelöltem be az időpontot a naptáramban, de hagyják, hogy akkor mondjam ki, mikor megfelelőnek találom az időt. Mikor mindketten úgy gondoljuk, hogy megfelelő az időzítés” – mondja Laurie. “Azt megigérhetem, hogy szokatlan lesz. Még nem terveztem meg, hogy lesz, de szokatlan lesz. Nem csak annyi lesz, hogy becsönget Cuddy ajtaján, hanem olyan House-os lesz.”


!!!SPOILER!!! vége

4. Nem NASCAR-rajongó

Laurie azt mondta, hogy ő egy “NASCAR-szűz”, és a NASCAR-ral egy rockbandán keresztül került kapcsolatba.

Laurie énekese és billentyűse a los angelesi jótékonysági együttesnek, a Band from TV-nek, amiben James Denton (Született feleségek), Bob Guiney (Nagy Ő) és Greg Grunberg (Alias, Hősök) is játszik. Az együttes fel is lépett a dél-kaliforniai rajongók előtt az Auto Club autópályáján.

De Laurie legalább választott kedvenc versenyzőt, akinek drukkolni fog?

“Csak annyit mondhatok, hogy győzzön a jobbik” – mondta.

5. És még…

Március 27-én /itthon április 2-án/ a mozikban hallhatjuk majd a hangját Jeffrey Katzenberg 3D-s animációs filmjében, a Szörnyek az űrlények ellen-ben többek között Reese Witherspoonnal és Seth Rogennel. A Szörnyek az űrlények ellen arról szól, hogy egy hirtelen szörnnyé változott lányt elküldenek egy titkos katonai bázisra, ahol több más szörny és űrlény van bezárva. A szélesvásznon még A Főnix útja (Dennis Quaiddel) az Az utca királyai (Keanu Reeveszel és Forrest Whitakerrel) c. filmekben láthattuk.

Számos úttörő brit vígjátéksorozatban is játszott, mint például a négy évadot megért Egy kis Fry&Laurie, amit Stephen Fryjal közösen írt.

[Nascar.com]


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .