Tegnap volt Jennifer Morrison sorozatának évadzárója Amerikában. Minden megvolt benne, ami kell. Szálak elvarrása, drámázás, cliffhanger a végén.
Csak én érzem úgy, hogy a Once Upon a Time egy buta sorozat? Lehet, hogy csak magasabbak az elvárásaim a House után (biztos), de valahogy a színészi játék, a dialógusok, a grafika… olyan buta. Nem hiteles. Jó, a House-ban is előfordul néhány gyengébb alakítás (ld. hetibetegek), de pl. amit David Shore (a House készítője) mondott, hogy az náluk elképzelhetetlen volt, hogy az egyik szereplő visszakérdezzen, hogy “Mi? Hogy mondtad?” – ez sokszor előfordul a Once-ban és valószínűleg más sorozatban is, meg a való életben is. De ugye “a sorozatoknak nem kell hűeknek lennie a való élethez.”
A színészek pedig… inkább talán a rendezés miatt… ahogy játsszák a hőst meg a hősszerelmest… persze erről szól a sorozat, hogy hős királyfik meg királylányok szerelmesek egymásba. De akkor is, valahogy nekem komolytalan, ahogy néha ezt tálalják.
Egyébként a történet végig érdekelt az évad során. Bár nem mindig tudtam időben elhelyezni a másik világbeli sztorikat a sok időugrás miatt.
Néhány spoileres megjegyzés:

Azt ti értettétek, hogy miután a kalapos fickó eltűnt a kalapjában (átment Csodaországba?), utána hogy tűnt fel újra az utolsó részekben?
Aztán még a végén nekem túl hirtelen lett Emmából “hívő”. Talán, ha az utolsó két részt egyben adták volna le, nem tűnt volna ennyire hirtelennek. Még néhány bizonytalan, aztán meg felismerő pillantás nekem belefért volna Emma részéről. Mondjuk House is hirtelen szokott rájönni dolgokra, akkor meg elég lett volna egy “epifánia”-pillantás. 🙂

Rumpelstiltskint imádtam. Tipikusan olyan karakter, aki nem egyértelműen gonosz, de nem is jó. A színészt is bírtam, bár róla nem tudom elképzelni, hogy hősszerelmes legyen. És végre nem a főszereplő szerelmi élete körül forgott minden. Bár később ez hiányozni fog, és biztos lesz is valami azon a téren, de tetszik, hogy inkább az akció viszi előre a sorozatot. A kis Henry meg néha kinyithatná a száját beszéd közben, de egyébként aranyos. Piroska meg tök szép. (Kicsit hasonlít Adrianára a 90210-ból.) Az ő epizódja (1×15), meg a kalapos (1×17) volt a kedvencem.
Meg Emma (Jennifer Morrison) meg Hófehérke (Ginnifer Goodwin) is hogy hasonlít egymásra, pont rájuk szabták a szerepet. Még a színésznők neve is hasonló. 🙂

Mit gondoltok a sorozatról? Várjátok a 2. évadot? (Valamikor ősszel jön.)


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. Én imádtam a sorozatot!! Kissé gyerekes, de akkor is nagyon lekötött..
    SPOILER (1×22): Jennifer nagyon jól játszott, a leginkább az tetszett amikor kiakadt Reginára Henry miatt. 🙂 Persze, hogy hamar elkezdett hinni, mikor a gyerek a sütitől esett össze, és ezt rögtön előtte meg is mondta… SPOILER VÉGE
    Nekem a színészi játékok nagyon tetszettek (néhány kivétel: Tücsök Tihamér, tündérek), a kedvencem nekem is Rumpelstilskin, de Hófehérkét is bírom, meg a Királynőt, meg mindenkit. 😀 Várom a folytatást, szerencsére lesz. 🙂

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .