Olivia casting-asszisztens volt

Az IMDb (Internet Movie Database) is interjút készített Oliviával a “Cowboyok és űrlények” kapcsán a montanai promóciós napon. Olivia beszél a filmről, a karakterről, és arról, hogyan szokta használni az IMDb-t.
A videóinterjú (linkje) fordítással:

Videó megtekintése • Watch video

Interjú Olivia Wilde-dal

A “Cowboyok és űrlények”-ről
Szerintem az IMDb-felhasználók aztán igazán ismerik a kedvenc filmjeiket. És az nagyszerű ebben a filmben, hogy az igazi filmrajongók számára nagyon kielégítő: nagyon eredeti – nem egy szuperhősről szól, nem folytatásos. A cím egy képregényé, de a történet új. Szóval ez egy friss, új dolog, ami szerintem elég ritka manapság egy kalandfilmnél. De emellett fejet hajt megannyi klasszikus film előtt, nagyszerű westernek előtt, mint “Az üldözők” vagy a Sergio Leone-filmek, de nagyszerű sci-fik előtt is. Tudja, ez az, amit leginkább szeretek benne, hogy ez két olyan műfaj, amelyet mindenki szeret, és úgy vegyítjük a kettőt, hogy a legjobb elemeket tesszük össze mindkettőből. Szerintem ez szokatlan. Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehetek.

*részlet a filmből* “Velünk kell jönnie!” “Nem tudtam, hogy…” “Mi a fene?” “Maria!” “Visszajönnek!” “Neee!” *puff*

Mi vonzotta a karakterhez és ehhez a filmhez
Beleszerettem a filmbe, mert annyira eredeti, és rögtön éreztem, hogy ez egy igazi western, és nagyon pörgős, intelligens dialógusok vannak benne. Imádtam a humorát, a csípősségét. Azt, hogy kiszámíthatatlan: ahogy olvastam, egyik pillanatban meglepődtem, a következő oldalon pedig megnyugodtam. A vége nem happy end – kissé tragikus a vége, amit érdekesnek találtam. És nagyon megtetszett Ella, mert nem hasonlít egy női karakterre sem a korábbi westernekből. Imádom a westerneket, azokon nőttem fel, de a férfi karakterek mindig jobban tetszettek. Mindig is Steve McQueen akartam lenni. Remélem, hogy Ella olyan személyiség, akivel tudnak azonosulni a fiatal nők: kemény, okos és nem csak mosónőnek van ott.

Meglepődött saját magán a forgatás közben?
Azon meglepődtem, mennyi lovas stuntot* tudtam megcsinálni. Volt egy, amikor 12 méter magasra felrepülök a lóról. És meg akartam csinálni, de aztán belegondoltam, hogy “ezt lehet, hogy el fogom cseszni, elég nehéznek tűnik”. Még soha nem csinálták meg színésszel. És nagyon büszke vagyok arra, hogy én megcsináltam. Vagy tizenkétszer forgattuk le, és imádtam! Azt hiszem, a saját… keménységemen lepődtem meg. És… talán mindannyian meglepődtünk. Mert mindenki annyira igyekezett.

Egy rajongó kérdése: Melyik színésszel dolgoznál együtt – legyen az élő vagy halott – és miért?
Atyám, ez annyira jó kérdés. Valószínűleg Paul Newmannel. Imádom Paul Newmant. Imád… Szerintem ő volt a “nagy amerikai színészikon”. És szerintem nagyon… nagyon gyönyörű volt. Szóval szerettem volna, ha egyszer egy szobába kerülök vele.

Mi a kedvenc western ill. alienes filmje?
A kedvenc cowboyos filmem a “Butch Cassidy és a Sundance kölyök”. Kedvenc alienes filmem valószínűleg… az “Alien”. Imádom Sigourneyt.

Hogyan használja az IMDb-t?
Tök vicces, hogy régen casting-asszisztens voltam, szóval a napom 90%-át az IMDb-n töltöttem. Megnéztem, kinek ki az ügynöke, meg ilyenek. És ez egy lenyűgöző adatbázis.

* stunt = [sztánt], mutatvány, a nehezebbeket kaszkadőrökkel végeztetik el

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..