Ez az a film, amit Hugh Laurie még 2011 nyarán forgatott Bougainville szigetén, aztán 2012 őszén volt a premierje a Torontói Filmfesztiválon. A film LLoyd Jones, új-zélandi író 2006-os, azonos című regényéből készült és az eredeti helyszínen forgott. A történet szerint a helyi iskolában Charles Dickens Szép reményekét olvassák, melynek főszereplője, Mr. Pip és a film főszereplője, Matilda (Xzannjah Matsi) között különös kapocs alakul ki. A könyv iránti közös érdeklődésnek köszönhetően a 12 éves lány és a Hugh Laurie által alakított tanár, Mr. Watts összebarátkoznak.
A polgárháború közepette Matilda Mr. Pip figurájában és a tanár barátságában talál menedéket, ám a valóság a végén utoléri mindannyiukat.

Bár nem sok rá az esély, de reméljük a magyar mozikba is eljut ez a film. Az filmforgalmazói szemszögből biztató lehet, hogy ugyanaz rendezte, mint A Narnia krónikáit meg a Shreket (Andrew Adamson).

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .