Azt lehet tudni, hogy a Doktor House-ban nem minden tükrözi a valóságot. De, hogy mégis milyen mértékű a ferdítést, azt egy ortopéd szakorvostól tudhatjuk meg. (Köszi a linket Petinek!)


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Kár, hogy annyira nem is orvosi szempontból közelíti meg. Meg ilyen hogy lehet mondani, hogy nem léteznek ilyen betegségek? Max ritkák, ez benne az érdekes, “folyó orrot diagnosztizálni uncsi”. 🙂 A latin kifejezések meg szerintem teljesen helyénvalóak. Aki ilyen filmet/sorozatot néz, érdekelje a tudománykör is, ne csak a “dráma” része. Én speciel minden részt láttam és mindennek utána is néztem. (Léteznek.) A kezelések is. Ami meg úgymond hülyeség van benne, azt meg elmondják az ominózus részben is, hogy az hülyeség. Pl a szűzszüléses eset. Szerencse, hogy a végén rácáfol saját magára az ortopéd sebész, és kimondja, hogy orvosi közlönyök alapján készülnek a részek, ORVOSOK beavatásával. Amúgy az egyik angliai egyetemen orvosin néznek House-t és ők is elemzik a valóságalapját, tehát a 3-6 besorolás szerintem elég kemény egy ortopéd sebésztől, meg akárkitől..

    1. Talán a 3-6-ot úgy általánosságban mondta az orvosos sorozatokra. Azt meg maguk a House-készítők is elismerték, hogy vannak benne egyszerűsítések, meg ferdítések a drámai hatás növelése miatt. Nem hatásvadász dolgokra kell feltétlenül gondolni, de pl. csomószor egy teszt nem készül el egy nap alatt, ahogy House-éknál szokás, meg hasonló apróságok.
      Bár nekem is az jött le, hogy léteznek ilyen betegségek, de szerintem itt ez a doktornő arra gondol, hogy minden héten nem jön szembe egy ritka betegség, illetve, hogy olyan nincs, hogy a világon (esetünkben az USA-ban vagy magában az államban) más orvosnak ne jutna eszébe a megoldás.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .