Megaspoileres interjú

Persze csak annak MEGASPOILERES, aki nem látta még a hétfői 5×20-as epizódot.
A többi a folytatásban.

Íme hat dolog, amit tudnotok kell a tegnapi House-epizód hátteréről:
→ Igen, végig Kutnerről beszéltem, mikor “öngyilkosságot” említettem.
→ Nem, a halála nem House Vicodinos hallucinációjának része.
→ Igen, Kal Penn örökre távozott a sorozatból.
→ Nem, nem kirúgták, hanem ő kérte, hogy távozhasson. (És, atyám, várjátok csak ki, míg megtudjátok, hova távozott.)
→ Igen, ez volt a “világrengető” esemény, amiről Hugh Laurie egész évben beszélt.
→ Igen, eme gyászos események középpontjában álló trió – David Shore és Katie Jacobs, exec. producerek, ill. maga Kal Penn – elárulta a meglepő történetet Penn távozásáról, a döntésről, hogy a látszólag kiegyensúlyozott Kutner kioltsa saját életét, és, hogy vajon a tragédia összehozni vagy elszakítani fogja-e a House-Cuddy ill. a Cameron-Chase párost…

1. rész: Kal Penn

» Úgy hallottam, az ön döntése volt, hogy távozzon a Doktor House-ból. Ez igaz?
KAL PENN: Igen, hihetetlen nagy megtiszteltetésben részesültem pár hónapja, mikor azt a lehetőséget kaptam, hogy a Fehér Házban dolgozhatom. Megismerkedhettem az Elnökkel és pár emberrel az elnöki stábból a választási kampány alatt és felkeltette az érdeklődésemet az, hogy ott dolgozhattam, szóval most társigazgató leszek a Fehér Ház Közkapcsolati Irodájában. Az amerikai lakossággal és különféle szervezetekkel tartják a kapcsolatot. Ez alapvetően a Fehér Ház főbejárata. Ők intézik a bürokratikus ügyeket a lakosság és a Fehér Ház között. Hasonlít ahhoz, amit a kampány során csináltam.

» Tulajdonképpen magában a Fehér Házban fog dolgozni?
PENN: Ez az iroda az igazgatói épületben van. A Fehér Háznak két épülete van: a tényleges Fehér Ház és a régi katonai épület, amit Old Executive Office-nak (Régi Igazgatói Iroda) hívnak.

» Maga addig lesz ott, amíg Obama hivatalban van?
PENN: Egy csomó minden még lóg a levegőben. Ez még egy viszonylag újkeletű dolog.

» Azt kijelenthetjük, hogy ott enyhén szólva kevesebb lesz a fizetése.
PENN: Ó, igen. Ezekért az állásokért cserébe nem osztogatnak túl sok pénzt. De, nyilvánvalóan hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen ügyet szolgálhatok, mint ez.

» Mióta folyik már ez az ügy?
PENN: Már egy ideje gondolkoztam azon, hogy átnyergelek a politikába. Imádom, amit színészként csinálok. Ennél jobban nem is imádhatnám. De már gyerekkorom óta szerettem egyensúlyt tartani a művészetek és a közösségi munka között. Színészképző középiskolába jártam, de még most is hallgatok előadásokat a politika-tudományról. Valószínűleg a nagyszüleim értékrendjét örököltem. Ők még együtt meneteltek Gandhival az indiai függetlenségi harcban, és ez mindig ott motoszkált a fejemben. Az elmúlt években pedig egyre többet gondoltam erre. És 2006-ban nemzetközi tanulmányokat vettem fel a Stanfordon, ahol a legtöbb előadás interneten keresztül történik. Így ezt a színészet mellett is tudtam csinálni. És most azt gondoltam, talán ez a megfelelő idő arra, hogy odébb álljak, és belekezdjek valami másba. Az egészben az az irónia, hogy imádom a House-t csinálni. Nincs náluk eszesebb csapat a televízióban. Szóval elég sokat gondolkodtam ezen, míg David és Katie elé nem álltam.

» Milyen volt a velük folytatott beszélgetés?
PENN: Elég hosszan tartott. Emlékszem, David azt kérdezte, hogy “Azt mondod, hogy nem vagy boldog ezzel a sorozattal, és azért akarsz elmenni, hogy egy másik sorozatban szerepelj?” Én meg erre: “Nem, egyáltalán nem. Itt pont a szöges ellentétéről van szó, azaz, hogy hihetetlenül jól érzem itt magam. De most muszáj belekezdenem valami teljesen másba, és ezért némi szünetet kell tartanom a színészetben.” És az ő áldásukkal valahogy sikerült megoldanunk a helyzetet.

» Visszavonul a színészettől?
PENN: Nem feltétlenül. Senki sem tudja, merre visz az élet. Még most is szeretem csinálni. De most egy ideig nem fogok játszani.

» Hogyan reagált, mikor megtudta, hogyan írják ki Kutnert?
PENN: Azt nagyon szeretem a sorozatunkban, hogy soha nem lehet tudni, mi fog történni. Szóval ez a hír ugyanúgy szíven ütött, mint, remélem a közönséget is szíven fogja: volt ott a háttérben egy kis harag és némi depresszió. Tényleg mindenki átesik ezeken az lelkiállapotokon, különösen, mikor valaki ily módon hal meg. Végül is, érdekes választás volt ez az íróktól. Nem igazán tudjuk, miért tette, ha csak ez ki nem derül a távozásom utáni epizódokból, amiket illetően természetesen már nem vagyok bennfentes. Legalábbis az elmúlt epizódban nem derült ki, miért tette. Nem hagyott semmi üzenetet. Nincs magyarázat. És így utólag üzenem Davidnek és Katie-nek, hogy hatalmas kockázatot vállaltak ezzel. Mert ez fel fogja zaklatni az embereket, és sok nézőt fel fog dühíteni. És, végül véleményem szerint ez az igazi művészet: mikor az ember elvarázsolja a srácok érzéseit. És manapság ritkaság, ha valaki ilyet csinál országos televízióban. De nekik sikerült.

» Nem volt csalódott, hogy nem forgathatta le a kijáró búcsú-jeleneteket a kollégáival?
PENN: Ha önző akarnék lenni, akartam volna egy utolsó jelentet Hugh-val, egy baró kötekedő jelenetet Peterrel, egy közös diagnosztizálást Oliviával. De már pár héttel korábban tudtam, hogy Kutner egyszer csak öngyilkos lesz, szóval már úgy forgattam az előző epizódokat, hogy “Jó, lehet, hogy ez lesz az utolsó közös jelenetem Peterrel, és talán ez az utolsó alkalmam, hogy egy képernyőn vagyok Roberttel.” És természetesen még most is nagyon jó barátok vagyunk, szóval már csomószor találkoztunk, mióta befejeztem a forgatást.

» Mit érzett az utolsó forgatási napon?
PENN: Mindig szomorú, mikor valami hihetetlen dolog véget ér. Máshogy éreztem volna, ha nem élveztem volna annyira a forgatást, és nem szerettem volna azt a munkát. De, mivel imádtam a munkát és a karaktert és azokat, akikkel együtt dolgoztam, szerintem a “keserédes” a legmegfelelőbb szó ennek a leírására. Az a kettős dolog, hogy tudom, hogy valami teljesen mást fogok ezután csinálni, és közben a karakteremmel egy hihetetlenül erőszakos és szomorú dolog történik… Szerintem a “keserédes”-sel lehet ezt a legjobban jellemezni.

» Nem sajnálja, hogy nem fogja elsőkézből megtapasztalni a Cuddy-House-szexet?
PENN: Tényleg szexelni fognak?

» Azt rebesgetik.
PENN: Látja, erről nem is tudtam. Ha ez meg fog történni, akkor igen, sajnálom, hogy nem leszek benne egy ilyen epizódban. Az érzelmi dolgok tudják nagyon felhúzni a karaktereket, szóval, ha ez tényleg megtörténik, azt jó lenne látni. *szünetet tart* Mármint nem is látni. Jó lenne ilyen jelenetekben részt venni. *nevet*

2. rész: David Shore és Katie Jacobson

» Mikor tudták meg, hogy Kal azon gondolkozik, hogy elhagyja a Doktor House-t?
DAVID SHORE: Nagyon korán szólt nekünk, hogy talán el akar majd menni és a politikában dolgozni. Csomó mást is csinált még a House mellett. Dolgozott az Obama-kampányban és tanított a Penn Egyetemen is. Kalnek a szórakoztatóiparnál nagyobb ambíciói vannak. Szóval elbeszélgettünk és azt mondta, hogy “Imádom a sorozatot, és imádok ezekkel az emberekkel dolgozni, de vannak más dolgok is, amikkel foglalkozni szeretnék. És erre az ember azt gondolná, hogy “Ez tiszteletreméltó, de tuti, nem fog összejönni neki.” Elég sokat dolgozott, míg eljutott idáig.
KATIE JACOBS: Sokat gondolkodtunk azon, hogy mi lenne erre a megoldás. Aztán december elején összeültünk az írókkal és David megvilágosodott, és rájött, hogy szabadítsa fel Kalt a szerepe alól, hogy más dolgokba kezdjen bele, és egyúttal belepasszoljon abba a történetbe, amit David akart House-szal kapcsolatban az évad végére.
SHORE: Így Kal véghez tudja vinni a céljait és még benne maradhattunk a sorozat határain belül.

» Akkor Kutner miért nem változtatott simán állást?
SHORE: Az öngyilkosság nagy jelentőséggel bírt a történet szempontjából. Az, hogy nem volt oka, – nincsenek válaszok a kérdésekre – az volt, amire én reagáltam, és amitől izgatott lettem. House, a válaszok embere nem talál választ egy olyan fickó öngyilkosságára, akivel két évig együtt dolgozott.
JACOBS: És House nem látta előre. Ez az, ami nagyon zavarja. Ő az az ember, aki nem marad nyugton, míg meg nem oldja a rejtélyt. Szóval maga az a gondolat, hogy ilyen közel dolgozott Kutnerhez és nem látta előre az eseményeket, az nagyon érdekes történet volt számunkra.
SHORE: Ezután House megkérdőjelezi magát: azt a képességét, hogy mindig megtalálja a válaszokat. Ez az egyetlen dolog, amitől jól érzi magát.

» A legvalószínűbb jelölt az öngyilkosságra, Taub lett volna. Direkt ilyen becsapósra tervezték a történetet?
SHORE: Egy picit. De azonkívül pedig úgy akartuk, hogy ne vágjon bele a karakterébe az öngyilkosság. Azaz, látszólag ne legyen értelme. Nyilvánvalóan megvannak az okok, de az az elképzelés, hogy ezek az okok még House-nak is túl bonyolultak, nagyon foglalkoztatott minket. Imádtam, hogy Kutner volt a legvalószínűtlenebb fickó, aki elkövetne ilyesmit. És ezek után elgondolkozhatunk azon, hogy “Tényleg ismerjük a másikat? Együtt dolgozol valakivel két évig, de valóban meg is ismered ezalatt?

» Most van egy üresedés House teamjében. Chase vagy Cameron fogja betölteni a helyet?
SHORE: Nem, egy teljesen más Chase-Cameron szál van kibontakozóban. Érinteni fogjuk azt a témát is, hogy valamelyikük betöltse a helyet, de nem arra fogunk tovább menni a történetben.
JACOBS: Ez az esemény egész kórházat meg fogja mozgatni. Mindenkire hatással lesz.

» Szándékukban áll betölteni a pozíciót?
SHORE: Kezdetben nem. Ez nem az idén fog megtörténni.

» Azt pletykálták, hogy Chase és Cameron talán összeházasodik. Hozzáfűznek ehhez valamit?
SHORE: Nem. De Kutner halála hatással lesz a kapcsolatukra. Mikor valaki akár bármilyen körülmények között meghal, aki közel áll hozzád, számbaveszed az életed dolgait, és csak haza akarsz menni megölelni valakit. Keményen dolgoztunk, hogy megmutassuk mindenki reakcióját a tragédiára.

» Közelebb hozza Cuddy-t és House-t?
SHORE: Ahogy House reagál, végül majd közelebb hozza House-t és Cuddy-t.

» Bármi változás várható még a szereplőgárdában ebben az évadban?
JACOBS: Csak ez az egy.

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

  1. Kíváncsi leszek az első Kutner nélküli részre (igaz a 20-ban sem volt, de róla volt szó, mutattak képeket, meg minden). Már értem, hogy miért döntött úgy, hogy “kiszáll” a sorozatból – én nem tettem volna. :nem:

    Nagyon tetszik az utolsó előtti kérdésre a válasz! 😆 Remélem, hogy már valami a következő (21. részben) részben is várható.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..