A sorozat utolsó epizódját hétfőn adják a tévében Amerikában, ezért House-nappá nyilvánították május 21-ét. Az alábbi videóban ezt a bejelentést láthatjátok. A Los Angeles-i városi tanács 5. kerületi (ahol a stúdió van) képviselője, Paul Koretz és kollégái a sorozatot és Hugh Laurie-t méltatják, és ő meg David Shore ezt köszöni meg.

Frissítés: Kész a fordítás.

Egy fotó a csapatról :: Még öt fotó :: Még 30 fotó :: Még 5 fotó
Elnök: Kérem, hallgassák meg Mr. Koretz felszólalását!
Peter Koretz: Köszönöm, házelnök úr! Ezzel a felszólalással az egyik legjobb és legszokatlanabb sorozat, a Doktor House előtt tisztelgünk, melynek utolsó epizódja jövő hétfőn, május 21-én kerül adásba. Itt állnak mellettem pár alkotója, akiknek ez a sorozat köszönhető. Hadd üdvözöljem önöket, elsőként: David Shore-t, a sorozat készítőjét és vezető producerét és Hugh Laurie-t, aki a főszereplőt játssza hatalmas virtuozitással és kreatív zsenialitással. Különösen azért, mert a sorozatot itt forgatták Los Angelesben, a Fox stúdióban, Century City-ben, az 5. kerületben. A House munkát és bevételt hozott a város lakóinak és kihasználta Los Angeles páratlan előnyét a tehetségeket és a fejlett filmipart és nagyszerű helyszíneket illetően. Szóval azért tisztelgünk a sorozat előtt, mert nagyszerűek a történetei, emellett sokat tett az iparért és Los Angeles városáért.
Nemrég ez lett a világ legnézettebb jelenleg futó sorozata, 81,8 millió nézővel, 66 országból a Guiness Rekordok könyve szerint. Ez a sorozat, a karakter és a mellékszereplők is nagy figyelmet kaptak a világtól. 2011-ben Dr. House briliáns, függő, gúnyos diagnoszta karaktere lett a legtöbbet említett kitalált karakter a Facebookon. Kétségtelenül a leglenyűgözőbb tévés karakter.
A sorozatot kritikusok is elismerték: 5 Emmy-díjat, 2 Golden Globe-ot, 2 SAG-díjat, 2 WGA-díjat, 2 NCPA Image díjat sok más díjat kapott. Biztosan állíthatom, hogy minden egyes epizód elgondolkodtatta a nézőt, nem csak az orvosi rejtélyekről, hanem az emberi természetről, beleértve a sajátjukat is.
Szeretném személyesen megköszönni David Shore-nak, Hugh Laurie-nak és a Fox Universal Televisionnek és minden készítőnek, hogy egy ilyen bátran, mindentől különböző sorozatot csináltak. Ezzel a sorozattal bebizonyították, hogy a kereskedelmi televíziózás is lehet kihívásokkal teli, provokatív, hihetetlenül szellemes, gyakran komor, tele nehéz kérdésekkel. De közben tiszteletben lehetővé teszik, hogy a nézők követhessék a bonyolult, rejtélyes eseteket, ezzel elnyerve szívüket és eszüket.
Megkérem David Shore-t, mondja el gondolatait, de kérem, ne árulja el, mi lesz a hétfői fináléban!

David Shore: Köszönöm Koretz tanácstagnak és a tanácsnak. Az elmúlt időszakban számos szürreális élményben volt részem. Mind közül ez a legszürreálisabb. Legutóbb, mikor városi tanács előtt álltam, egy másik városban, másik országban, másik állásban voltam. Azért lobbiztam, hogy felhúzzanak egy kilencedik emeletet egy nyolcemeletes házra. Egykor ügyvéd voltam, ezért elnézést kérek! Örülök, hogy ezúttal más minőségben lehetek itt. Elképzelni sem tudtam, hogy ez megtörténhet. Író akartam lenni, nem akartam ügyvéd lenni. És a korábbi felszólalókkal ellentétben, közülünk senki nem Los Angeles-ben nőtt fel. Nem csak pusztán író akartam lenni. Jó író akartam lenni, és jó dolgokat akartam írni, amit nagyszerűen fognak megvalósítani. És a legjobb hely erre Los Angeles. És szerintem mindannyian… hadd mutassam be: Garrett Van der Meer, Marcy Kaplan, Peter Blake, Garrett Lerner, Russ Friend és Hugh Laurie képviseljük azt a több száz embert, aki ebben a sorozatban dolgozott. Azért jöttem ide, hogy a legjobb írókkal és stábokkal dolgozzam. És örülök, hogy megtettem. És ennek bizonyítéka, hogy itt van Hugh Laurie, aki a legnagyszerűbb színész, akivel dolgoztam és máshol ezt nem tehettem volna meg.

Hugh Laurie: Köszönöm. Köszönöm Koretz tanácstagnak és a tanácsnak ezért a hihetetlen megtiszteltetésért. Ahogy David mondta, ennél szürreálisabb már nem is lehetne. És abban is igaza van, hogy nem vagyunk Los Angeles-iek, ráadásul én nem is ebből az országból származom. És… “Mi?” [valaki hátulról benyögte és Hugh arra reagált.] Tisztában vagyok azzal, hogy vendég vagyok ebben az országban, és ebben a városban. És ezért ez a dí… ez a kinyilatkoztatás… azt akartam mondani, hogy “díj”, de nem igazán az megfelelő szó. Ez a kinyilatkoztatás különösen sokat jelent. Tisztában vagyok a helyzetemmel ebben az országban. Legközelebb, mikor sorban állok majd a Bevándorlási Hivatalnál altesti motozásra várva, ezt felhasználhatom védekezésként. Nagyon nagy megtiszteltetés.
Biztosan tudják, hogy az én országomban fura elképzeléseik vannak az embereknek Los Angelesről. Hogy Hollywood csak a festékről és a csillogásról szól, meg hasonló butaságok. Életem legkülönlegesebb élményét élhettem meg ebben a városban. Beleszerettem ebbe a városba és, ami ennél is fontosabb, beleszerettem a sok ezer emberbe, aki a sorozatban dolgozott a nyolc év alatt. Akik olyan szenvedéllyel, tehetséggel és odaadással végezték a munkájukat. Csodálatos az, hogy részévé válhattam ennek a városnak és, hogy befogadott ez a város. És alig várom, hogy hasonló élményekben lehessen részem. Bár nem hiszem, hogy lesz a House-hoz hasonló sorozat. Mindazonáltal, szerelembe estem és terveim szerint nem is akarok kijönni belőle. Köszönöm mindannyiuknak!

Elnök: Köszönjük, köszönjük! Mr. Koretz, pár tag szeretne mondani néhány szót. Mr. Reyes!

Ed Reyes: Köszönöm, Elnök úr! Először is szeretném megköszönni a House készítőinek a nagyszerű sorozatot! Három fiam van, tizen- ill. huszonévesek és mindig megnézik a sorozatot. A tanulás, iskola mellett mindig szánnak egy órát arra, hogy megnézzék a House-t. Néha fel kell venni és utólag nézik meg, de ezt még az önök honlapján is megtehetik.
A lényeg, hogy abból, ahogy az emberi természettel kapcsolatos kérdéseket megközelítik, mindenki tanulhatna. Segít megértenünk az embereket. Mr. Laurie, a bevándorlásról beszélt. Azt szoktam mondani, hogy a bevándorlók mindig is különös élményekben részesültek itt, mióta megszületett ez az ország. Miután ön Cambridge-ben antropológiát tanult, ez egy érdekes tanulmány lehetett önnek: látni ezeket a karaktereket, és hogy hogyan fejlődik a társadalom. De ami ennél is fontosabb, szeretném megköszönni, hogy ennyi mindenben tehetséges. A New Orleans-i blues albumát bemutató műsorban láttam önt gitározni, jammelni más zenészekkel. Szóval köszönöm ezt. Köszönöm, House!

Hugh: Köszönöm!

Elnök: Mr. Hollywood, Mr. Garcetti.

Eric Garcetti: Köszönöm, Elnök úr! Először is, Hugh Laurie, nagyon jó a brit akcentusa. Bármilyen szerepre is gyakorol most, nagyon meggyőző. Az egész csoportnak mondanám, hogy milyen jó, hogy itt, Los Angelesben forgott a sorozat. Azt tudom, hogy az első részt Vancouverben forgatták, és sok sorozat ott is ragad. De, ahogy [Koretz] mondta, a legjobb tehetségek itt vannak. Akár itt születettek, akár olyanok, akik később jönnek ide. És azzal, hogy itt forgattak, megmutatták, milyen sikereket lehet elérni azzal, ha valaki itt van Los Angelesben. Szóval nem pusztán a sikereikért gratulálok, hanem az itt elért sikereikért, az Angyalok Városában. És David, az a nézőpont, amit képviselt, ahogy ösztönözte, megríkatta az embereket, felhívta a figyelmüket néhány dologra, mint például a függőség. És köszönöm, hogy megkegyelmezett a barátomnak, Peter Blake-nek, aki valószínűleg munkanélküli jogász lenne, ha ön nem vette volna fel írónak. De nagyszerűek a színészek, az írók és gratulálok a sikerükhöz! Reméljük, ez ugródeszka lesz további sikerekhez mindannyiuk számára! És köszönöm, hogy hittek Los Angeles városában!

Elnök: Tapsoljuk meg a House-t! Mr. Koretz, öné a pulpitus.

Koretz: Elnök úr! Köszönöm a Tanácsnak és a polgármesternek, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy bejelenthetem ezt a kiáltványt, amely azt mondja ki, hogy május 21-ét – az utolsó epizód adásba kerülésének napja – House-nappá nyilvánítjuk Los Angelesben. Köszönjük, hogy nemcsak, hogy egy ilyen lenyűgöző sorozatot találtak ki, hanem hogy Los Angelesben készítették el.

Elnök: Köszönjük, köszönjük mindannyiuknak!


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

9 hozzászólás

 1. Azért különös, hogy az évadzáró épp egybe esik Lisa Edelstein szülinapjával (is). 🙂 És most még House-nap is lett. Csodás! 🙂

 2. Ha megmaradnak az eredeti koncepciónál és nem csak az első 3 évad, na meg valamennyire az utolsó hozza azt, amiért annyian nézték a House-t, akkor minden idők talán legjobb sorozata lehetett volna. Sajnos átváltott nyálas, House eredeti személyiségét szembeköpő szerelmi drámába. Ennek ellenére Hugh Laurie játéka és az első 3 évad miatt ott van a helye a legjobb 10-ben.

  1. Egyébként nem úgy kötözködés képpen, de az első 3 évad volt az igazi House?? 1. évad végén, 2 évad elején is volt szerelmi szál… House és Stacy közt ugye… és az hogy “House személyiségét szembeköpő szerelmi dráma”. Az hogy House-nak az első 3 évadban nem volt annyi olyan rész, ahol megmutatták volna House érzéseit, nem jelenti azt hogy nincsenek is érzései, vagy hogy ezek az érzések és a vele együtt járó tettek karakteridegenek lennének tőle.

 3. Ízlések és pofonok, nekem meg pont onnantól tetszett meg, amikor House nem csak egy egysíkú bunkó-paraszt volt, hanem sokszínűbb lett a karaktere! Bár továbbra is sokszor bunkó-paraszt volt, de ugyanakkor változott is pozitív irányba, sokkal szerethetőbb lett! Az együttjáráskor is ugyan igyekezett Cuddy kedvében járni, de csak olyan House-san a kis stiklijei megmaradtak, az ügyeket úgy intézte, mint korábban (lásd anyós bealtatása, gyerek előkészítőbe való bejuttatása, gyerekre vigyázás – pénzlenyelés stb.) Egyáltalán nem érzem hibának a karakterfejlődést, sőt!
  Ha nem változtatnak a koncepción, ugyanúgy kifulladt volna a sorozat, ráuntak volna a nézők! Pont ezt érzem bajnak, hogy a House tábor két részre szakadt, az egyik akinek tetszett a változás és a másik akiknek nem!Viszont akiknek tetszett és kitartották azokat is elüldözték a 7. évad közepei 180 fokos fordulatal, amikor próbáltak visszatérni a kezdetekhez, viszont akik korábban kaszálták a sorozatot nem tértek vissza. Na ezért produkálta a 8. évad az eddigi legnagyobb nézettség csökkenést az előző évadhoz képest (pedig már a 7. se volt acélos a végére). Mellesleg, amilyen most House Wilsonnal, ez is a megváltozott House az első évados, tutira nem állna ennyire mellette!
  Egyébként van fent az iTuneson egy House fanfavorit kollekció, a top 10 epizód a rajongók szavazatai alapján ebből 6 rész az 5-6-7. évadból való! Ezzel visszautalnék az első soromra, miszerint ízlések és pofonok!

 4. Egyet értek szerintem is jó hogy House-nak lettek úgymond érzései, még ha kicsit furcsán fejezte is ki őket… Szerintem a sorozat készítők az egyik nagy hibája volt hogy hagyták Lisát elmenni. Hiszen elég sok érdekes dolgot ki hozhattak volna House és Cuddy viselkedéséből a 7. évad utsó része után…

 5. Én nagyon szerettem az első három évadot is, de igazán a negyedik végére vált nagy kedvencemmé a sorozat. Amikor Amber meghalt, onnantól kezdve lehetett érezni, hogy igazán van tétje a dolgoknak House karaktere szempontjából, hiszen ott vallja be, ha jól emlékszem, először, hogy nem akar boldogtalan lenni, és fél, hogy egyedül marad. Nyilván klasszikus az első három szezon is, de ott túl sok karakterfejlődés nem történt, persze kis adagokban, néha-néha akadtak olyan pillantok, amikor House “álarca” mögé bepillantást nyerhettünk, de ott még az orvosi esetek voltak a középpontban.

  Nekem mindig ezek a részek voltak a legemlékezetesebbek a 8 év alatt, amikor nem volt semmi trükközés, manipuláció, amikor őszintén kimutatta, hogy mit jelent számára Cuddy vagy Wilson, vagy úgy egyáltalán hogyan érez. (Megjegyzem ilyenkor Hugh Laurie játéka még a szokásosabbnál is zseniálisabb volt.) Ilyenkor sosem éreztem, hogy most átmennek szappanoperába, hanem “na végre” erre vártam, mert engem House nem mint zseniális orvos, hanem mint ember érdekel.

  Ezért is örültem, amikor összejött Cuddy-val, mert akkor is egy újabb oldalát ismerhettük meg, és szerintem sem lett sohasem karakteridegen a viselkedése, nyálas pedig végképp nem. Abban biztos voltam, hogy a szakítás előbb-utóbb bekövetkezik, viszont annak a módja, ahogyan az írók intézték eléggé megviselt. Talán a 8 év alatt ez volt az egyedüli rossz húzásuk, illetve az, ahogy Cuddy figurájával elbántak. Ott nem kicsit ingott meg a bizalmam a sorozattal kapcsolatban, el sem tudtam képzelni, hogy Cuddy nélkül hogy működhet az egész, de a legnagyobb meglepetésemre csodás befejező évadot kaptunk, és nagyon örülök, hogy a tavalyi sokk ellenére végig kitartottam a sorozat mellett, nekem nagyon nagy élmény volt. Valószínű, hogy nem lesz még egy olyan sorozatkarakter, akinek ennyire a szívemen fogom viselni a sorsát.

 6. Köszönöm Ági a fordítást! Nem is Hugh lenne, ha nem nevettette volna meg az embereket. 🙂 Leno fordítás is lesz majd? Már ami nem az apukája érméről, és Stephen Twitterjéről szól. Mert azt már én is értettem.:)
  @jellycat: minden szavaddal egyet értek.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .