Magyar "House"-DVD-k

Már régebben is a fejemben volt az ötlet csak valahogy elfelejtődött. De amíg emlékszem rá, le is írom.

Tudom, hogy itt nem sokan (vagy senki?) veszik meg az évadokat. Vagy esetleg a sorozatról szóló könyvet esetleg az egyik színész által írt könyvet. Jelen esetünkben Hugh Laurie könyvét. Tehát a lényegre térve úgy gondoltam írok egy kis kritikát véleményt a DVD kiadásokról. Jelen esetben csak az első 3 évadról mivel a negyedik csak hónap közepe felé jelenik meg.

Kezdeném azzal, hogy én sem voltam mindig az a megvevős egyén. Sőt! Néha nem is értettem az embereket… Aztán ugye jött a Mérföldkő. A Nagy változás. A Jel. A Sugallat. Magyarul jött egy olyan sorozat, ami tetszett annyira, hogy bemerjem próbálni a megvételt, hiszen volt annyira sikeres az országban, hogy nem kellet attól félnem, hogy nem folytatják a kiadását. Ez pedig a House volt igen. Nem is itt kezdődött a nagy láz a vásárlásokra. Itt még ugyan úgy voltam vele, hogy megveszem aztán kész. Ennyi. Ott lesz a polcon. Na, igen…. Meg, ahogy azt a Móricka elképzeli. Bementem Csabára—>Csaba Center—> Media Markt—> Sorozatok—> House 1. évad. Morcos dokink ott ült a borítón szokásos tekintetével. A doboz nem különbözött az amerikai/angol megjelenéstől. Abban az időben még az InterCom adta ki az Universalnak a DVD-it. Ez egészen a 2. évadig így ment aztán szépen átvette a SelectVideo. Így a harmadik évad már az ő színükben jött ki. Na de ennyit a kiadóról.

Minden évadnál találunk egy rövid ismertetőt a doboz hátulján a sorozatról. Mivel ugye egy évad 22-24 részes (a 4. évad kivétel ugye) ezért a szép dobozban találhatunk 6 db DVD lemezt. A tokok, amikben a lemezink vannak ugyan azzal a borítóval rendelkeznek. De a DVD-k már mások. Az elsőnél a csapat tagjai köszönnek nekünk vissza a lemezekről. Itt még csak egybe és minden egyes lemezen más emberke van kiemelve. Meglepő módon House-szal kezdenek. Mivel ugye csak boltba teszik ezt a kiadást ezért illik rátenni extrákat. Ezek általában az utolsó lemezen szoktak lenni. De vannak kivételek. Az első évadnál találunk feliratot is az extrák mellé. Lényeges, hiszen azt tudjuk, hogy a 3. évados kiadáson már nincs. Nem akarok többet mondani róluk, hiszen az elég sok idő lenne. De természetesen megtalálható az a videó is, amit Hugh küldött be castingra.  Maga a kép és hang szerintem jó és teljesen élvezhető. Maximum annyi a bökkenő, hogy a részek nem 16:9-s, hanem 4:3-as képarányban vannak. De ez is megoldódik a 2. évadtól kezdve.

Na, akkor jöjjön a 2. évad, amire azért várni kellet, ha jól emlékszek egy évet, hogy az is a polcra kerüljön. Itt meg kell említeni, hogy ugye mindenki tudja azt a tényt, hogy a 2. évad szinkronizálása idején meghalt Szakácsi Sándor. Ezt pedig olvashatjuk is egy kis sávban a 2. évados doboz hátulján. Szerintem ez egy nagyon szép gesztus. A tokokon ismételten ugyan az a borító van: House amint gyógyszeres polcok között áll a botjával és néz ránk. A lemezeken pedig egy-egy csapattag található. Ismételten House kezd. Itt is találunk extrákat. Ezen kiadványon már találhatunk baki parádét, amit mindig örömmel néz az ember. Természetesen itt is vannak magyar feliratok.  Sokan mondták, hogy néhol csúszik a szinkron a kiadványban. Én az enyémnél ilyet nem tapasztaltam. Persze ezt már kijavítottál, és amik most vannak a polcokon, azokon már nincs ilyen hiba. A kép szerintem nagyon szép és innentől kezdődik a 16:9-s képarány hódítása. Itt is megtalálható a 24 rész és a 6 DVD.

A 3. évadot, amikor megláttam valami új volt. Valami más. Rájöttem. Más a kiadó. Nem az, hogy csak fél évet kellet várni a megjelenésre. Az is újdonság volt, hogy szebb volt a doboz. Vagyis szerintem. Nehéz ezt leírni. Látni kell. 6 DVD; 24 rész. Extrák. Felir… Jajj… Majdnem leírtam. Nincs felirat. Ismétlem az extrákhoz nincs felirat. Ez persze nem nagydolog annak, aki tud angolul. Na de aki nem az kicsit szívhatja a fogát. De emiatt nem kell úgy dönteni, hogy nem veszi meg az ember. Mivel teljesen szép és igényes kiadásról van szó. A tokokon megint csak House-t látjuk. Nem tudom… Lehet, spórolnak a festékkel a többi emberke lehagyásával. Ami megint spórolás: A lemezeken is csak House látható. Mégpedig ugyan az a kép, ami a tokokon. Lusta egy népség… Az extrákkal most trükköztek mivel nem csak a 6. lemezen vannak, hanem össze vissza. Van az elsőn is meg az ötödiken is. A kép ismételten szerintem nagyon szép és persze 16:9-s. A hang is teljesen jó.

Ennyit tudtam én most írni így hirtelen. Ha bárki szeretne kérdezni a kiadványokról, mert netán érdeklődik vagy csak úgy, nyugodtan írhat twitteren vagy e-mailben, vagy kommentben. Ha van, igény rá majd írok egy kis beszámolót a könyvekről illetve a 4. évadról.

Ez a kis írás nem meggyőzés akar lenni csak egy kis ízelítő. Tehát mellőzük az olyan hozzászólásokat, hogy: “Én letöltöm, kiírom DVD-re és csinálok neki dobozt, mert az ugyanaz.” Köszi szépen. Remélem tetszett az írás.


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

16 hozzászólás

 1. Előző bejegyzésben kifejtettem a kiírós, saját borítós dologról a véleményemet. Persze én is csinálom, mert annyi sorozatra nincs keret amennyit nézek. (kb40)Viszont a House a nagy szerelem. Az első kettőt egybe vettem akciósan. Most meg verem a fejemet a falba az X-press akció miatt. Nekem csúszik a szinkron. A harmadiknál viszont csalódtam, mert sima papírborító, szoruló tokok, igazi magyar minőség. Ennyi pénzért lehetne 5.1 a szinkron.
  Nagyon várom a jövő hetet, mert természetesen elő van rendelve a negyedik. A bakiparádét nagyon sajnálom, mert szvsz ez a második ok, ami miatt eredeti dvd-t vesz az ember, és úgy hiszem ezt megérdemeltük volna. Viszont a 3. évadot még sehol nem láttam, pedig jó pár helyen járok (Bp).
  Elnézést a hosszért 🙂
  Különben marha jól néznek ki egymás mellett a polcon 😀
  Nagyszerű írás!!!!!

 2. Inzume én csak annyit teszek hozzá, hogy nem vagy egyedül!!!! ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ És tök jónak tartom, hogy ezt így megírtad! Szerintem a könyvekről is írhatnál egy ilyet! Biztos jobb kedvcsináló lenne mint a borítón lévők. Így “hallani” azért mégis más! 😀

 3. szansajnbarbi: Érdekes. Pedig azt hinné az ember, hogy Budapesten mindenhol találni. 😀 Amúgy nekem jobban bejön a 3. évados papírtok mint az első kettőé. Bár ezt embere válogatja. 🙂

 4. Mi a kulonbseg az elso ket evad csomagolasa es a harmadik papirtokja kozott? Az elso ketto mas? Vagy az is papir csak jobb minoseg?

 5. ashimon: Nekem az első két évad doboza nekem nem bírja annyira mint a harmadiké. Nem mintha nem vigyáznék rájuk, de azért a ragasztásoknál néhol lehet látni, hogy használt. A harmadikénál viszont ilyen nincs. Pedig azt is eléggé nézegettem. De ez az én szemléletem.

 6. Ez a legnagyobb királyáság ” .
  DE hol lehet megvenni ezeket ?? DVD-ket emg a könyveket ? a Balek meg a Dr. House. – könyv megvan de a többit ? (jó könyves boltban , de azon belül hol?) <3 vicodin

 7. én annyit hozzátennék, hogy a második évadon az extrák felsorolásánál ott van az audiókommentár, miközben egyáltalán nincs audiókommentár a kiadványon. az InterCom (ezt még ők adták ki, ameddig a Universal át nem adta – sajnos – a Select Video-nak) állítása szerint pedig rajta van. plusz a harmadik évad dobozáról hiányolom a (tokok kihúzását könnyítő) kivágást.
  (azt azért fontos tudni, hogy a kiadványok – elvileg – nem Magyarországon készülnek, és az kerül a lemezekre, amit a Universal engedélyez.)

 8. Én is a bookline- tól rendelem a könyveket, úgy vettem észre ez a legolcsóbb, főleg, hogy most bejött a “line” rendszer(valami törzsvásárlói dolog- lényeg, hogy további kedvezményt kapsz).

  Inzume, köszönöm az írást, hasznos volt. 🙂
  Nem hiszem, hogy én valaha megveszem, bár ha sok pénzem lenne, szerintem nem gondolkodnék rajta. :mosoly: De biztos van olyan aki gazdag de erre nem költ. :nem:

  Most azért elgondolkodtam, vajon melyik sorozatot venném meg eredetiben, ha bármelyiket lehetne választani… House, X-Akták( ez úgy tudom nincs kinnt magyarul :szomoru: ) és…nem is tudom, jah! és Everwood!!

  Na azt hiszem ennyi :mosoly:

 9. sajnos komoly. az InterCom februárban még idei megjelenésként beígérte, de aztán olvastam, hogy a Fox “szemétkedik”.
  miért nem engedi? mert megteheti.
  én sajnos csak ennyit tudok. most küldtem az InterCom-nak egy mailt, hátha megtudok valamit.

 10. Ha van valakinek kedve megcsinálni,hogy az extrákat felirattal felrakja youtube-ra azt szerintem sokan megköszönnénk.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .