Interjú Lisa Edelsteinnel – Elmundo.es

Lisa Edelstein (Dr. Cuddy) minden szabadidejét kihasználja, hogy utazhasson. Április elején Angliában tett egy kört, mostanában pedig Spanyolországban adott pár interjút. Alább megtaláljátok az egyik ilyen cikk fordítását plusz egy képet Lisáról, mely az interjú előtt készült.

Lisa Edelstein: “Nem hiszem, hogy a ‘House’-nak lenne egy kitűzött időpontja a befejezésre.”

Egy erős nő, akinek hatalma is van és nem riad vissza a televízió legarrogánsabb alakjátől. Lisa Edelstein levetette a szűk szoknyát és a magassarkúját, ami a karakterére – Dr. Cuddyra – jellemző, és életében ellátogatott Madridba.

A sorozat – Hugh Laurie főszereplésével – a 6. évadánál tart a (spanyol) Fox-on és a Cuatrón. Majdnem ugyanott tartunk, mint Amerikában. Miután már 127 epizód lement a hazájában – amit nem könnyű elérni a jelenlegi televíziós állapotokban – Edelstein nem fárad el és rövid távon nem látja még a végét. “Addig fog tartani, amíg Hugh Laurie képes 15 órát dolgozni egy nap. Azt tudom, hogy nyolc évadra leszerződött, de attól még ez jelenthet többet és kevesebbet is” – mondta a színésznő. “De nem hiszem, hogy egy olyan sorozatnak, mint a ‘House’, lenne egy kitűzött időpontja a befejezésre.”

Edelstein karakterének a Princeton-Plainsboro Kórház minden tagjának összeomlásával meg kellett küzdenie, amit nem élvezhetett sokáig.

Először is, egy kis öröm a saját Dr. House-oddal: “Próbáltam annyira kiélvezni a dolgokat, amennyire csak lehetett” – mondta Edelstein. “House sérülékenysége sok nő számára vonzó. Hugh sokkal kedvesebb, udvariasabb. Sokat nevet.” És, némi meglepetés lehet, hogy: “Nem voltunk felkészülve Kal Penn (Kutner) sorozatbéli öngyilkosságára – a színész Obamához ment dolgozni.” És végül, még a féltékenység is elfogta őt néha: “Emlékszem, hogy néha féltékeny voltam Cameronra némely története miatt” – mondta a színésznő nevetve.

Egy olyan sorozat, mint a “House” – minimum 22 epizóddal évadonként – nem igazán engedi meg, hogy egyéb projektekben is részt vegyenek a színészek. “Mindig készenlétben vagyok” – mondja Edelstein. “Hétfő reggel 5-től vasárnap reggel 5-ig elérhetőnek kell lennem.”

Most pedig lecserélték a főnökét: Laurie alatt dolgozhatott, aki az egyik epizód rendezője volt. Nemrég adták le az USA-ban, és több mint 10 millió nézőt hozott, és, amit Spanyolországban május 4-én fognak adni a Fox-on és 11-én a Cuatrón. Ezek után Edelstein is új projekteken dolgozik – bár nem olyan irányban gondolkozik, mint a kollégája. “Én szívesebben lennék producer egy sorozatnál, mint rendező.”

Lisa Edelestein minden kérdésre mosolyogva válaszolt – ez olyan vonása, amit a sorozat nézői nem sűrűn láthatnak. “Cuddy egy nagyon fontos részem, de én sokkal jobb dolgokkal szoktam eltölteni az időmet. A legnagyobb probléma, ami miatt aggódnom kell, az az, hogy a kutyáimnak elég eledelük legyen.”

Edelstein – aki kétségkívül szívesen dolgozna a “Mad Men”-ben, ha nem abban a sorozatban játszana éppen, amelyik meghozta a népszerűséget – elárulta nekünk a “Doktor House” világsikerének titkát: “Az írók, Hugh Laurie és a szarkazmus, és a kulturális határok átlépése.”

[Elmundo.es]

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Trackback
Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .