Lisa Edelstein válaszol

Nemrég a rajongók (akiknek sikerült regisztrálni), írhattak a Fox fórumára, kérdéseket tehettek fel a Dr. Cuddy-t játszó Lisa Edelsteinnek. Ő pedig videóban válaszolt néhány szerencsés kiválasztottnak. Videó és fordítás:


(Kísérleti beágyazási forma. Ha nem megy a videó, szólj!)

LISA EDELSTEIN – Dr. Lisa Cuddy, “House”

Jelölt: LEGJOBB SZÍNÉSZNŐ DRÁMASOROZATBAN kategória, People’s Choice Awards 2011

Lisa: Sziasztok! Köszönöm, hogy feltettétek nekem ezeket a kérdéseket, amelyekből a Fox kinyomtatott nekem egy párat. Megpróbálok a legjobb tudásom szerint válaszolni rájuk.

Housefan16 kérdezi: Nehéz vagy csak mókás a House-szal való kapcsolatot eljátszani?
Nagyon jól szórakozunk. Hugh-val olyan jól ismerjük egymást ennyi év után, hogy kényelmesen érezzük magunkat egymás társaságában és… nagyon jó barátok vagyunk, szóval… még hozzáad az ezzel a munkával járó örömhöz, hogy még több jelenetem lehet vele ezzel a történetszállal. Szóval jól elvagyunk.

A következő kérdést Alexander tette fel: Szerinted az, hogy a “House”-ban játszol, több tudást ad az emberi testről, orvosi eljárásokról?
Hát… én nem feltétlenül bíznék meg magamban, ha meg kéne gyógyítanom téged. Ha valami szörnyűség történne veled egy repülőn vagy valahol, egy távoli szigeten. De, mikor orvoshoz kell mennem és beszélnek hozzám, többet értek meg a zsargonból, mint régebben. Nagyon szeretem a biológiát, és szeretek ilyeneket megtanulni, szóval számomra ennek a munkának ez az oldala is móka és kacagás.

Vanessa kérdezi: Milyen Hugh Laurie-val forgatni? Igazi csínytevő?
*suttogva* Neem. Mi nem csinálunk csínyeket a forgatáson. Naponta 8 ezer millió szót kell megtanulnunk, és nincs idő csínyekre. De Hughval dolgozni csodálatos. Annyira tehetséges, és hihetetlenül keményen dolgozik, szóval minden vele való közös jelenetednél lépést kell tartanod vele, és… fantasztikus érzés.

Darby kérdezi: Mi a legérdekesebb kulisszatitok – amit meg is oszthatsz velünk? Imádom a fotós tweetjeidet!
Köszönöm! Nem vagyok igazán jó tweetelő, de nagyon vicces látni a reakciókat. *nevet* Öm… legérdekesebb kulisszatitok… amit meg is oszthatok… Nos… egyszer tökre lebetegedtem, de tényleg, beteg lettem a forgatáson – valami rosszat ehettem és közel voltam a hányáshoz. És nem találtam egyetlen valódi szemetest sem.
Emellett: vannak Cuddy irodájában családi fotóim, az ablakban, a polcokon – amik valódi személyes fotók… utazáson készült fotók… olyanok, amelyekre, ha ránézek, jól érzem magam miattuk. És valamelyest otthon érezhetem magam a kamu irodámban.

Judith kérdezi: Mi volt a legnehezebb jeleneted?
Ezt a kérdést már feltették nekem korábban, és el kell mondanom, a válasz azóta sem változott: A legnehezebb dolog, amit csinálnom kellett a sorozatban, az az volt, mikor Cuddy örökbefogadja az első babát [Joy]. Egy újszülött volt, és nekem kiabálnom kellett rá. Az a rész arról szólt, hogy mennyire rossz anya. Különösen, hogy nincs, aki tanácsot adjon neki, nincs partnere… És a baba egyre csak sír és Cuddy elkezd kiabálni vele. Azt tudni kell, hogy itt igazi újszülött babákkal dolgozunk. Általában ikreket használunk, mert egy gyerekkel csak korlátozott ideig dolgozhatunk. És azért is jó, mert, ha az egyik iker sírósabb, mint a másik, akkor lehet variálni, mikor melyikre van szükség. Mindazonáltal, a legutolsó dolog, amit egy síró kisbabával a karodban tenni akarsz, az a kiabálás. És ezt hihetetlenül nehéznek találtam. És képzelem, milyen lehetett a baba anyjának, aki ott állt pár méterre.

Amy kérdezi: Ha Dr. Cuddynak lenne ideje bármilyen hobbira, mi legyen az és miért?
*elgondolkozva néz* Öm… Amy, halvány fogalmam sincs. “Ha Dr. Cuddynak lenne ideje bármilyen hobbira, mi legyen az és miért?” Olyanra gondolsz, amit én titkon szeretnék csinálni? Hogy azt ő végre csinálhatná helyettem? Vagy olyasmire, ami a Foxnak tetszene, hogyha én csinálnám a magánéletben, de ehelyett csak tévében csinálom? Öm… azt szeretném, hogyha Cuddy nagyon drága olajfestékeket használna. Kézzel készítetteket.

Lucy kérdezi: Mit gondolsz House-ról, mint Cuddy lányának nevelőapjáról? Szerinted Cuddy hogyan vélekedik erről a szerepről, amit House a lánya életében tölt be?
Öm… ez egy nagy kérdés. Sokat foglalkozunk ezzel ebben az évadban: House hogyan lesz képes apa lenni? Képes-e egyáltalán rá? Szeretne-e az lenni? Szerintem Cuddy minden bizonnyal szeretné ezt kiaknázni és ez is része ennek a kapcsolatnak. Ez még elő fog jönni, de nem akarom lelőni a poént.

Writersblog kérdezi: Lesz bármilyen Lisa Cuddy-Rachel Cuddy jelenet a közeljövőben?
Öm, igen.

Haley kérdezi: Lefogadom, hogy vannak bakiparádék a tarsolyotokban. Volt olyan jeleneted, ami olyan vicces volt, hogy kiestél a karakterből?
Nos. Nem is amiatt, mert egy jelenet vicces lett volna. Néha, 14 órás munka után – én legalábbis – egyszercsak túllépek egy határt olyasmibe esek bele, amiből elég nehéz visszatérnem. Olyankor azt kívánom, valaki bárcsak felém dobna egy horgot és kihalászna onnan. És Hugh az ilyen helyzetekben soha nem segít visszajönni. Mert ő azt gondolja, hogy ez tök vicces. Szóval én csak kiröhögöm magam, és aztán nagyon össze kell szednem magam, hogy visszatérjek a jelenethez. Már láttam, mikor ez megtörtént Hughval és Robert Sean Leonarddal (Wilson). Azok ketten nem tudna fapofával egymásra nézni.

Ally kérdezi: Gondoltál valaha arra, hogy megrendezz egy epizódot, ahogy Hugh tette? Szerinte fantasztikus lennél.
Köszönöm, Ally! Nem, nem gondoltam erre. De, ha szerinted fantasztikus lennék rendezőként… még meggondolom. Majd szólok, ha úgy döntök, hogy “igen”.

HuddyFTW7 kérdezi: Cuddy és House elmennek valamikor arra az útra, amiről az évadpremierben beszélgettek?
Én nem tudok róla. De kívánom, hogy menjenek el. Mert az azt jelentené, hogy el kéne oda repülnünk arra a gyönyörű szigetre és ennek örülnék. De… talán írnod kéne a producereknek. Még, ha csak álmodják a karakterek, akkor is el kell mennünk oda forgatni. Ezt kéne megírnod nekik.

Taylor kérdezi: Mi a különbség a te és Cuddy személyisége között? Szerinted hasonlítotok?
Nem, Taylor, nem hasonlítunk. De, mindazonáltal én alakítom őt, szóval… ő minden bizonnyal része az én személyemnek. Én sokkal kevésbé vagyok komoly, mint ő. Nekem nincs akkora felelősségem, mint neki és nem is vágyok rá. És sokkal kényelmesebb ruhákat hordok… És többet mosolygok. Szerintem úgy általában több szórakozásban van részem, mint neki.

Raven kérdezi: Már jóideje játszol a “House”-ban. Mit szeretsz leginkább Cuddy alakításában?
Én… imádom a munkámat. Ez a világ legnagyszerűbb munkája. És olyan okos emberekkel dolgozhatom, beleértve az írókat, a színészeket, a csodálatos stábot… Szerintem maga a lehetőség, hogy ilyen sokáig benne lehetek egy sorozatban, csodálatos élmény. Nem esik meg gyakran ilyesmi egy színésszel. Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy munkáról-munkára vándoroljunk. Néha három, néha hat hónapot töltesz egy helyen. De ez tényleg nagyszerű élmény, hogy egy család alakul ki. És ezt szeretem a leginkább az egészben. És az, hogy egy ilyen jól megírt karaktert alakíthatok, eszméletlen, mert nem túl gyakori.

JeffreyC kérdezi: Izgulsz a People’s Choice-jelölésed miatt?
Én… annyira izgatott vagyok. Soha nem jelöltek még semmire. Mármint, egyszer jelöltek… ami azt illeti, megnyertem egy díjat, amit úgy hívnak, hogy Eltökéltség-díj. Egy táborban volt, és olyan rossz voltam softballban, hogy úgy gondolták, adniuk kéne valamit. És elnyertem az Aranylapát-díjat lótrágya lapátolásért. Aztán… a szakmámban kaptam egy díjat, amelynek Satellite Award a neve. És egy kitöltetlen szobrocskát adtak, és azt hiszem hat évvel később küldtek egy felragasztható névtáblát, hogy tényleg elmondhassam, hogy az enyém.
Szóval nagyon izgulok emiatt, és ami nagyszerű a People’s Choice-ban az az, hogy az emberek választanak. Ti, ott kint, ti értétek el, hogy jelölt legyek és… már ez is hihetetlenül megérintett. Nagyon izgalmas. Szóval bármi lesz a végeredmény, én nagyon élvezem pusztán azt, hogy az emberek észrevették… amit csinálok. Szóval ez nagyszerű, köszönöm!

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Az a baba, akivel ordítania kellett, az nem Joy volt, hanem már Rachel. Egyébként. 😛

    De… ez a videó nagyon jó! Lisa imádni való; és ez egy tök jó ötlet, mert legalább kapunk valami képet a személyes viszonyulásukról a színészeknek. 🙂

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .