Lisa Edelstein-interjú

Lisa Edelstein (Dr. Cuddy) tegnap konferenciabeszélgetésben több újságírónak is válaszolt a kérdéseire. Ezeket nyilatkozta (SPOILERES, de semmi új):

Lisa Edelstein a “House”-ról, a House-Cuddy-kapcsolatról, a 7. évadpremier (7×01) forgatásáról és még sok minden másról beszélt.

Rögtön a People’s Choice Awards elnyerése után, a “House” gyönyörű rezonőre, Lisa Edelstein elbeszélgetett a sajtóval arról, hogy a rajongók mire számíthatnak a sorozat hetedik évadának második felében.

Most, hogy Candice Bergen is belépett a sorozatba Cuddy anyjaként, a nézők nagyobb rálátást kapnak arra, mi mozgatja Cuddy karakterét. Amikor a Cuddy matriárka visszatér a sorozatba, magával hozza Cuddy nővérét. Edelstein elmondása szerint “nagyon-nagyon zavaros” lesz.

Mindezen felül Edelstein beavatott minket a rajongók által imádott 7. évadpremier forgatásába; emellett abba is, hogy mi vár House és Cuddy kapcsolatára; hogy milyen volt Candice Bergennel dolgozni; ill. Cuddy karakteréről is beszélt és még sok mindenről.

Összesen kábé 30 perces volt a beszélgetés, néhány fontosabb pont:

» Arról, hogy ha valaki az 1. vagy 2. évadban azt mondta volna neki, hogy House és Cuddy egy pár lesznek a 7. évadban:
Nem lepődtem volna meg. Szerintem már az első részben is láttam [a kapcsolatuk lehetőségét], de aztán nem abba az irányba ment a történet. De azt éreztem, hogy bonyolult közöttük a viszony, és ha a sorozat elég sokáig futna, akkor érdemes lenne elmélyülni ebben a témában. Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy összejönnek a 6. vagy 7. évadban, akkor inkább azon lepődtem volna meg, hogy egyáltalán lesz 7. évadunk – ez mindennél meglepőbb.

» Milyen volt számukra Hugh-val egy ilyen intim kapcsolatot leforgatni?
Már jól ismerjük egymást egy ideje. Hét éve együtt dolgozunk, ami a mi munkatempónkkal számolva kutyaévnek számít, tehát valójában az 49 év. Úgy érzem, hogy a barátságunk miatt – ahogy egyre jobban megismertük egymást – az, hogy ilyen intimitást kellett képernyőre vinnünk, könnyebb volt, mintha rögtön a megismerkedésünk napján kellett volna úgy tennünk, mintha már régóta ismernénk egymást. Nagyszerű volt. Ha bárkivel is intim kapcsolatba kell kerülnöm a kamera előtt, akkor jobb szeretem, hogyha olyannal történik, akit annyira ismerek és akiben annyira bízom, mint Hughban.

» Milyen volt a 7. évadpremier forgatása?
Olyan volt, mint egy színdarab. Nagyon intim volt és az írók – és én is – úgy érezték, hogy nem lehet úgy elintézni az összejövésüket, hogy továbbmegyünk, mintha semmi sem történt volna. Meg kellett ragadnunk ezt a pillanatot és megtapasztalnunk, milyenek ők ketten, együtt. Aztán visszatértünk a kórházas meg House-os dolgokhoz.
Az írók nagyon átgondolták ezt. Több lehetőséget is számba vettek, és végül ezt választották: ezt a nagyon intim, színdarabszerű epizódot, ahol simán csak ezzel a két emberrel vagyunk, megtapasztalva az intimitást és a barátságot.

» Hova tart House és Cuddy kapcsolata?
Szerintem mindketten nagyon bonyolult lelkek, akik együtt akarnak lenni. Az, hogy erre képesek-e, már más kérdés, de azért megpróbálják, ahogy csak tudják.

» Milyen volt Candice Bergennel dolgozni?
Candice csodálatos. Hihetetlenül okos, ami szerintem áthat a jeleneteiben. Nagyon jól szórakoztunk a forgatáson. Nagyon örültem, hogy együtt dolgozhattam vele, mert kiskoromtól kezdve láttam őt a tévében.
Nagyon mókás volt azt leforgatni, hogy House hogyan bánik egy ilyen beszólós anyával. Szerintem, miután megismertük az anyját, megértjük, hogy Cuddy miért tud tolerálni egy olyan embert, mint House.

» Cuddy hogyan változott a sorozat kezdete óta?
David Shore szerint “A karakterek nem változnak, csak többet tudunk meg róluk” és egyre bonyolultabbak lesznek azt tekintve, ahogy a nézők gondolkoznak róluk és, ahogy az írók írják őket. Mikor aláírsz egy sorozathoz, színészként valami olyan eljátszására szerződsz, amely az író képzeletéből pattant ki. Ahogy a sorozat előrehalad, a játékod befolyásolja azt, ahogy az író elképzeli a karaktert – a kettő összefonódik.
Természetesen ők továbbra is David Shore karakterei, és mindig az ő történeteit valósítjuk meg. Ő irányítja a világot, a bábukat, de az ütem és a humor meg ezek a dolgok új fényt kapnak, miután belekerül egy színész a gépezetbe – bármilyen színész, nem számít, ki játssza a szerepet.
Szerintem, mivel a sorozat fejlődött, a karakterek bonyolódtak, valóságosabbá váltak, különböző döntéseket hoznak és élettapasztalatokat szereznek. De lényegében nem változnak.

» Milyen a légkör a forgatáson?
Nem ugratjuk egymást, sok a dolgunk. De azért csomót viccelődünk a stábbal – nagyon intelligens, nagyon zavarodott emberek dolgoznak ott együtt. Jól elvagyunk, mert szeretjük egymást. Ha a jelenet nagyon drámai, meg kell adnod magadnak az időt, hogy koncentrált legyél és abban a világban maradj. A könnyedebb jelenetek pedig mindig nagyon viccesek és jól eljátsszadozunk.

» Milyen volt egy Cuddy-centrikus epizódot forgatni?
Jól éreztem magam… nem csak azért, mert az én karakteremről szólt az epizód. Nagyon jó volt, hogy akkor én határoztam meg a forgatási légkört, hangulatot, mert akkor tényleg te vagy a felelős ezekért, hiszen te vagy ott a legtöbb ideig. Ha rossz a hozzáállásod vagy fáradt vagy, az lehúzza a többieket is. Tetszett, hogy volt felelősségem és imádtam a forgatást. Imádtam. Imádtam! De, atyám, Hugh állandóan kimerült lehet!

» Cuddy ruhái mit árulnak el a karakteréről?
Irányító típus, szóval nagyon feszes ruhákat hord. Az élete nagyon korlátozott. Csak a munkának él, és keveset szórakozik. Még futni sem tud azokban a szoknyákban. Nagyon tetszik, hogy minden ruhája behatárolja őt. Nincs nagy szabadsága. De emellett ő egy nő is és az élete nagy részét a kórházon kívül tölti, szóval azt az időt arra használja, hogy szexi és gyönyörű legyen.

» Lesz-e újabb Cuddy-centrikus epizód?
Halvány fogalmam sincs – ilyeneket nem árulnak el nekem. Az előzőről is csak pár héttel a forgatás előtt értesültem.

» Milyen volt egy valódi kórházban tett látogatása?
Múlt évben megfigyelhettem egy tök király műtétet, és nagyszerűen éreztem magam közben. Egy csomó orvos nézi a sorozatot, szóval nagyon izgatottak voltak, hogy ott voltam. Imádom a biológiát és érdekes volt a megfigyelés. Az egész jobban emlékeztetett engem a “Kés/alatt”-ra, mint a “House”-ra, de nagyszerű volt.

» Miért nézzék az emberek továbbra is a sorozatot?
A mágikus lövedékre* gondol, ugye? Nagyon örülök neki. David Shore-nak és Hugh Laurie-nak köszönöm, hogy egyáltalán részt vehettem ebben az utazásban. Annyira kétesélyes, hogy mely sorozatok maradnak fenn és melyek nem. Mi olyan luxus helyzetben voltunk, hogy az American Idol utánra tettek be minket az első évadban. Az első hat epizódunk után egy másik csatornán már rég eltöröltek volna minket, mert nem volt túl sok nézőnk. De amint az American Idol elkezdődött, 28 millióan néztek minket – ami hihetetlen volt. Egy csomóan néznek minket azóta.

» Mit nyújt Cuddy House-nak és mit nyújt House Cuddy-nak?
Közös múltjuk van és, ahogy öregszik az ember, nagyon fontos, hogy legyenek rég eltöltött közös idők, közös és leküzdött problémák, igazságokkal való közös szembesülések.
House számára Cuddy olyan valaki, akiben megbízhat. Tudja, hogy Cuddy a legjobbat akarja neki és, hogy elmondaná neki, ha túl messzire fajulnának el a dolgok. Aztán ő majd eldönti, hogy akar-e hallgatni rá, de az biztos, hogy bízhat benne.
Cuddy-nak pedig, szerintem House intelligenciája és zsenialitása olyan érdekes. Azt, hogy egy ilyen férfi figyelmét felkeltette, nem könnyű elérni. És az, hogy ő elérte, izgatottsággal tölti el. Hogy a végén House lesz-e az, akiben megbízhat, azt majd neki kell bebizonyítania.

» House és Cuddy kapcsolata milyen a többi se vele, se nélküle kapcsolathoz a televízióban?
Nem hiszem, hogy a sorozat a se vele, se nélküle körül forogna. Hanem House-ról és az utazásáról szól – csomó kapcsolata volt már a sorozatban, aminek teret engedett és, amiből tanult… és ez is egyike azoknak – ez az ő utazása.

[Screenrant]

* mágikus lövedék = Tömegkommunikációban, médiában használt kifejezés: az eljuttatott információt teljes mértékben befogadja és elfogadja a célközönség

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..