Lisa Edelstein a PopEater.com-on

Az alábbi interjúban Lisa Edelstein (Dr. Cuddy) többek között a jelenlegi (7.) évadról, az egyik vendégszereplőről illetve a stáb étkezési szokásairól beszél:

Bár szerepel a Fox megasiker-sorozatában, a “Doktor House”-ban, Lisa Edelstein nem lesz beképzelt, mikor a munkájáról beszél. Edelsteinnek – aki Dr. Cuddy-t alakítja – lesz pár anyás kalandja, mikor januárban megjelenik a sorozatban Candice Bergen Cuddy anyjaként. A loknis szépséggel Hugh Laurie akcentusáról, tévéfilmekről és arról beszélgettünk, milyen egy tévés legendával együtt dolgozni.

» Mi várható az évadban?
Eddig voltak tipikus House-os orvosi rejtélyek, teletűzdelve kapcsolati cuccokkal, hogy kicsit megfűszerezzük a dolgokat. Sok volt az előjáték, több, mint a középiskolában.

» Candice Bergen alakítja az anyját.
Ő nagyszerű. Nagyon szeretem. Nagyon vicces, és zseniális. Nem is kívánhatnék magamnak jobb anyát.

» Nézte régen a “Murphy Brown“-t [Candice Bergen sorozata]?
Igen, bár nem igazán szoktam a szitkomokat nézni. Nagy sztár volt, mikor Los Angelesbe költöztem. Az ő sorozata volt a legnépszerűbb. Ő nem csak vicces, érezhető az intelligenciája, és ettől olyan jó nézni. Mindig hozzátesz valami pluszt, amit nem várnál.

» Jóban van Hugh feleségével?
Jo [Green] nem itt él, szóval ritkán találkozunk. Nem hiszem, hogy aggódna [féltékeny lenne] miattam. Akármennyire is úgy néz ki, hogy én vagyok Hugh “amerikai felesége”, ő naponta 14 órát dolgozik, én pedig csak beugrom, hogy megcsináljam a jeleneteimet. Alig látjuk egymást.

» Nem szokta sajnálni Hught, hogy egész nap amerikai akcentussal kell beszélnie?
Nagyon nehéz neki. Nem elég, hogy sok nyelvtörő van a szövegében, ezt még egy másik akcentussal is kell elmondania. Emiatt sokat bosszankodik magában, mindig a tökéletességre törekszik. Olyan hibákat hall meg az akcentusában, amit én észre sem veszek.

» Ön szerint még meddig fog futni a sorozat?
Fogalmam sincs, de én jól elvagyok.

» Ki volt a kedvenc vendégszínésze?
Az idei évadban forgatott epizódokra sem emlékszem, szóval nem tudom felidézni, kik voltak a sorozatban. Tök vicces, az egész összefolyik, és egy hosszú munkanapnak tűnik csak. Egyfolytában szövegeket kell tanulnunk, szóval nehéz arra emlékezni, mit forgattunk két héttel ezelőtt.

» Szerepel az egyik kedvenc Lifetime-tévéfilmemben, a “Megszállottak“-ban!
Ez tök jó! Örömmel hallom, köszönöm.

» Imádom a Lifetime-filmeket. A legjobbak, különösen, mikor az ember nincs jó hangulatban.
Ezt érdekesnek tartom. Igen, vannak, akik nem tudnak betelni velük. Csomó nagyon okos embert ismerek, aki szereti a Lifetime-filmeket, és szerintem azért szeretik, mert a végkifejletük mindig olyan jó.

» Mindegyiket látta?
Nem, ezek nem nekem valók. Háromban szerepeltem, de ez nem az én műfajom.

» Mi a legfurább hely, ahol felismerték?
Bangkokban, újévkor felismertek. Több millióan voltak az utcán, és ha az ember kimerészkedik, lelocsolják vízzel és fehér pasztával. És még így lelocsolva, fehéren is felismert valaki. Szemüveg is volt rajtam, elég bizarr volt az egész. Egy kis fej kiemelkedett a milliós tömegből, és azt kiabálta, “House!”

» Hogyan reagál, mikor valaki felismeri?
Én csak visszaintegetek. Amiatt izgatottak, hogy láthatnak a tévében, aztán meg ott élőben.

» Úgy integet, mint az angol királynő?
Nem, bár ahogy öregszem próbálok úgy integetni, hogy minél kevésbé [ficeregjen a háj]. Szerintem a Királynő is emiatt integet úgy.

» Ön vegetáriánus.
Igen, már 28 éve. Született vegetáriánus voltam mindig is. Soha nem ettem húst, nem éreztem jónak. És szerintem ez az életmód egészségesebb is. Mindig saját kaját viszek a forgatásra, mert az ottani ételek elég szarok.

» Szólhatna ez ügyben a producereknek.
Igen, már megtettem. Nem akarnak sok pénzt ételre költeni. Próbálnak minél jobban gazdálkodni a rendelkezésre álló pénzzel.

» Most komolyan, a sorozat nemzetközileg sikeres és nem tudnak kicsit több pénzt adni azért, hogy olyan emberek, akik napi 16 órát dolgoznak, rendesen tudjanak étkezni?
Teljes szívemből egyetértek. És a stáb is jobban érezné magát és több energiája lenne, ha jobban étkezne. Általában azt csinálom, hogy rendelek valami egészséges kaját és én fizetem ki az egész stáb adagját. De ezt mindannyian csináljuk, színészek, és az írók is. Ha sokat szerepelek egy epizódban és 14 órát dolgozom egy nap, általában én hozatom a kaját a stábnak. Ez nem túl szokatlan.

[Popeater]

(Köszi a linket Bridge-nek!)

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .