Lisa az InStyle-ban

Tegnap jelent meg az InStyle magazin szeptemberi száma. 500 oldal stílus-elemzés különböző celebekkel. Ebben a számban Lisa Edelsteinnek is jutott 6 oldal.
Ez itthon eléggé szokatlan, de Lisa saját manhattani lakását mutatják be kielemezve a különböző bútorokat, festményeket és a egy graffitit.
Nagyon jók a fotók, a zongorának különösen örültem, kár, hogy Lisa ma már nem gyakorol…

A folytatás mögött és a galériában a cikk szkennelt változatát találhatjátok meg.

1. oldal 2. oldal 3. oldal
4. oldal 5. oldal 6. oldal

A képek kattintással nagyíthatók.

1. oldal

Írta Tim Allis; fényképezte William Waldron
Corvin Matei belsőépítész szerint a BDDW által gyártott /kézzel készített bútorokat áruló cég/ kapitány bőrszegélyű tükre illik Edelstein utazás-szeretetéhez. A falra szerelt fiók (szintén BDDW) és a “Warren Platner for Knoll”-székek hasznos előszobává varázsolnak egy kis helyiséget is.

OTTHON, TÁVOL HOUSETÓL

Kórházi főnököt játszik a tévében, de hogyha az orvosi köpenytől távoli életről van szó, Lisa Edelstein sokat pihen és üdül a fényes belvárosi manhattani lakásában.

2. oldal

“Régen sokat játszottam a ‘Bohemian Rapsody’-t /”Bohém rapszódia”/, de még gyakorolnom kéne” − mondja a “Doktor House” sztárja, mikor a zongoráról esik szó, amit egy végkiárusításon vett Kaliforniában. Az egyik haverja Pablo Guarderas által alkotott absztrakt diptichon /kétszárnyú festmény/ adja meg a színt a szobában.

3. oldal

Művészet − Süllyesztett négyzet alakú polcok, a fal színesre festve, előtte pedig egy-egy tárgy a polcokon, amik már önmagukban is festőiek.
Hatalmas lámpa − Egy boltíves rozsdamentes acél állólámpa a “Ligne Roset”-tól, mely felülről világít és olyan, mint egy szobor.
A kanyarulat a kanapéban (a “B&B Italia” terméke) és az ovális “Eero Saarinen for Knoll”-asztal és a virágos “Rug Company Harem”-szőnyeg lágyítja a tér szögletes szögleteit.

“Ez a vidéki házam.” − mondja Lisa Edelstein a New York City belvárosának egyik újabb házában lévő kétszobás lakásáról. Ez egy jó vicc, mert azon kívül, hogy ez nem Vermont, van egy alapvető igazság: A lakás épphogy az Avenue C felett van, ami választóvonal a keménymag keleti városiak és az utó-dzsentrifikációs /fiatal értelmiségiek beköltözése a vidékre távozottak által részben megüresedett belvárosi negyedekbe/ dilettánsak /hozzá nem értők/ között. Edelstein többnyire Los Angelesben él, ahol már négy éve játszik a “Doktor House”-ban, mint Lisa Cuddy, az orvosi adminisztrátor, aki állandóan veszekszik az őrjítő orvos-detektív Gregory Houseszal (Hugh Laurie). A nyugati parton állandóan dolgozni kell; ez a lakás a menedékhelye a régi barátokkal és a családdal. “Az emberek többsége az izgalmak miatt jön Manhattanbe, − mondja − én pihenni jövök.” És leegyszerűsítve a dolgot, ez vezérelte, mikor megtervezte az apartmanját. “Manhattan annyira ösztönzi az embert. Mindent fehéren hagytam a nyugalom miatt. Így az agyam ki tud kapcsolni.” − mondja Edelstein. Maréknyi szín fűszerezi meg ezt a nyugalmat. Ez megfelelő egyensúly egy jóga-rajongónak, aki még most is szeret tombolni.

4. oldal

Edelstein modern ágya (“Sova” a “Dune” cégtől) egy alacsony ezüstösen csillogó szarvasbőr fejtámlából és alapból áll. Függönyök tekintetében a puha, tompa színűeket szereti, amik beleillenek az apartmanja természetes színeibe.

Boci − Egy boldog ökör − amit a párizsi Kathy Wolff festett − úgy látszik elismerően mosolyog Edelstein vegetáriánus életmódján

Retró − Edelstein egy antik bútor üzletben találta meg ezt a könnyed századközepi fotelt majd újrakárpitoztatta

Szirmok − A napsütéses hálószoba padlója egy adag szeszéllyel van befedve. Ezt mutatja a kézzel szőtt virágos “Amenone” szőnyeg a “Rug Company”-tól.

5. oldal

Fémes mentalitás − a matt és a fényes felületű székek keverése biztosítja a szigeti bár szövevényes és váratlan elrendezését.

Ha már forróságról van szó: Edelstein a bulikon a család és a barátok érdekes keverésével emeli a hőfokot. “Ha nem mutatom be a szüleimet fura embereknek, csalódottak lesznek.” − mondja. A menü: szigorúan vegetáriánus.

A következetesség miatt a semleges színű Leo Kaufman függönyök ugyanolyanok, mint a nagy fürdőszobában. Paul Smith színes szőnyegei vidámságot árasztanak.

Műalkotások − Edelstein módszeresen elhelyezett élénk színek iránti szeretete megnyilvánul Tobias Keene játszó gyerekeket ábrázoló festményén.

Vendégvárás − A zellerszínű szarvasbőr kanapé (“Nomade” a “Ligne Roset”-tól) befér a kicsi szobába és könnyen ággyá alakítható.

A kis halvány csempék és az üveg zuhanyzó optikailag nagyítja a fürdőszobát, ahol csak a mosdó és a barátnőjéről, Alison Dyerről készített fotó töri meg a semleges színek palettáját.

Feltűnő mosdókagyló − Az elütő fürdőszoba-konzol az “Artelinea”-tól egy piros üveg-mosdókagylóból meg egy fa szekrényből áll.

Tény az, hogy lehetetlenség Edelstein (42) számára rácsapni az ajtót a városra. A kismillió vendégszereplése (“Az Elnök emberei”-től a “Felicity”-ig mindenben szerepelt), azaz a felemelkedése előtt jóval a 20-as évei vége felé járó Lisa E. (ahogy akkoriban magát hívta) rendkívüli klubszemélyiség volt. A nyolcvanas évekbeli szerepe a furcsa öltözékek és a “Vágd pózba magad!”-felszólítás iránti epekedés alvilágában visszaütni látszik. Egy rossz világítású videó ugyanis felkerült a YouTube-ra. “Ez szörnyű!” − mondja a színésznő. “A Limelightban /szórakozóhely Manhattanben/ hangosan énekelek, mint egy béna gyerek.” A new jersey-i koraérett lány 14 évesen ment be az első new york city-i klubba. “Bevittek a VIP-szobába. Valami pornógyáras party volt és mindenki névjegyeket osztogatott nekem! A vészkijáraton kellett kimennem.”
Az éjszakai mászkálásra talán most már nincs szüksége, de a keleti városrész vadságára még igen. “Gazdaságilag és kulturálisan is sokszínű ez a környék. Nyáron az emberek kiviszik az életüket az utcára. Nagyszerű éttermek vannak, és tök jó kis családi vállalkozású butikok.”

6. oldal

Mikor Edelstein annó meglátta ezt a lakást, szögletesnek és sötétnek találta, “sokat kellett rajta dolgozni.” − mondja, miközben megrezzen az arca. Corvin Mateijel a new yorki designerrel újratervezte a belső tereket, mint a fény és a mozgás kis csodáját − egy átjárót az utcáról a kertbe. “A ’tisztaság’ és a ‘fény’ voltak a mantráim.” − mondja. A kertre néző falakat kiszedték és üveg-tolóajtókkal helyettesítették. A pult, ami egy fal mentén bekanyarodik a konyhába, egy korabeli iroda másolata. A százéves kaliforniai Craftsman-stílusú villájának kontrasztjaként ezt a lakást modernebbül, de némi ötvenes-hatvanas évekbeli retróval fűszerezve akarta berendezni. Ehhez járul hozzá a fehér “Saarinen” dohányzóasztal a sodronyozott “Platner” székekkel.
A nyitott rész teret adhat Edelstein nagy szerelmének, hogy a barátainak főzzön. “Vegetáriánus lakomákat szoktam csapni.” A régi klub- és az új jóga-haverok jól elvannak Edelstein szüleivel. “Azt hiszem anyunak is az a titkos álma, hogy bohém életet éljen.” Gyakran van mellette /mármint Lisa mellett/ a barátja is, akiről diszkréten csak annyit mond, hogy nem a szórakoztató-iparban dolgozik. Múlt decemberben meglátogattak egy az “Orvosok határok nélkül Kolumbia őserdeiben”-nel dolgozó barátjukat. Ez is egy olyan kaland volt, amivel némi munkát próbált belecsempészni a szünidei életébe (mikor pár hét szabadság erejéig nem a “Doktor House”-ban dolgozott). “Most nem fogom a vakációmat mondjuk egy Utahban emberölő óriáspókokkal küzdő orvossal tölteni. Inkább elmegyek Indiába.” Vagy maguk szerint mit fog szívesebben csinálni? Hát hazajön New Yorkba.

“Lisa valószínűleg az egyetlen, aki graffitit festetett a saját apartmanjába.” − elmélkedik Matei a Lower East Side-i művész, Keene Carse falfestményéről. Egy “Conran Shop” asztal és a cserép ellensúlyozza az eklektikus hátteret.

Titkos ajtó − Ez az utcai műalkotás praktikus is: A falfestmény elfedi a sufnit.

Rács − a biztonsági rácsok divatos alternatívája a “Julius Bum” vasáru bolt terméke.

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Itenem mit megadnéck , azért , h. találkozzasshak velük !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lisával ,Hugh – val , és a többiekkel !!!!!!!!!!

  2. Itenem mit megadnéck , azért , h. találkozzasshak velük !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lisával ,Hugh – val , és a többiekkel !!!!!!!!!!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..