Lisa a myFanbase-en

A folytatásban egy Lisa Edelstein interjút olvashattok. Beszél a musicaljéről, a színészetről, az étrendjéről, és az 5. évadról is.

» Pár évvel ezelőtt írt és előadott egy musicalt, a Positive ént, a zenéjét is ön szerezte. Mit tudna elmondani erről, milyen volt ezen dolgozni?
Akkoriban, a nyolcvanas évek közepén ismertem egy csomó embert New York Cityben, akik hirtelen megbetegedtek és meghaltak. Keveset tudtak a betegségről, és sokan szenvedtek és féltek tőle. Az embereket hagyták egyedül meghalni a kórházban, mert a család és a barátok azt gondolták róluk, hogy pestisesek. Kevesen értették meg, hogyan terjed ez a betegség − és főképpen azt, hogyan nem terjed. Azért írtam ezt a musicalt, hogy megszólítsam a tudatlanokat és attól vonakodókat, hogy megtanuljuk, hogyan vigyázzunk magunkra és hogyan védjük meg magunkat ezekben a változó időkben. Egy elképesztő élmény volt az előadáson dolgozni, nehéz, frusztráló, ösztönző… Együtt dolgoztam pár hihetetlen emberrel és sok támogatást kaptam a La Mama színháztól.

» Milyen forgatókönyvek keltik fel az érdeklődését? Hogyan tudja egy írás felhívni magára az ön figyelmét annyira, hogy azonnal dolgozni akarjon rajta?
Szeretem a jó írásokat. Ez mindig vonzó számomra. Mindig reménykedek abban, hogy olyanokat találok, amik eszesek és érdekesek vagy olyan történetet mesélnek el, amit szerintem is el kell mesélni. Legyen valami mondanivalója. És ne érezzem magam kínosan, mikor megnézem. De nagyon nehéz úgy nézni magadat, hogy ne borzadj el, bármennyire is jó az egész egyébként, szóval ez egy hatalmas akadály.

» Ön vega. Mikor döntött emellett az életmód mellett, és néha nem nehéz vegaként élni?
Tulajdonképpen vegetáriánus vagyok. Szigorú vegaként éltem kb. 5 évig, de nem mondanám, hogy végig a 26 év alatt az voltam, mióta vegetáriánus vagyok. Nem nagy dolog, hogy nem eszek húst. Ez egy döntés, amit fiatalkoromban hoztam meg és ez eddig megfelel nekem. Imádok főzni és imádom az ételeket, szóval művésze vagyok az emberek étvágyának kielégítésének. Soha nem hiányolják a húst, mikor nálam vannak, és mindig degeszre eszik magukat.

» Mi a fontosabb: a televízió vagy a színház, és miért?
Már nem igazán számít, hogy melyikben, lényeg, hogy jó projekteket készítsek. Hosszú idő óta nem dolgoztam színházban, de mókás lenne megint ott játszani. Van valami különleges abban a közönség-előadó kapcsolatban. De a kamera előtt megvan az a bizonyos intimitás amit szintén szeretek. Őszintén szólva imádom, amit most csinálok. Ezt bárhol tudnám csinálni, mindegy, hogy színház vagy tévé.

» Mikor és miért döntött úgy, hogy színésznő lesz?
Három évesen. Fogalmam sincs miért, de amint össze tudtam rakni egy értelmes mondatot, közöltem a szüleimmel, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Ők nem engedték, hogy hivatásos gyerekszínész legyek, de annyit voltam a színpadon, amennyit csak tudtam. Még ha csak annyit kellett is csinálnom, hogy átviszek egy táblát a színpadon, megcsináltam és nagyon izgatott voltam.

» Egy csomó szerepben láthattuk (transszexuális az Ally McBealben, szexőrült művész a Frasierben, és prosti Az Elnök embereiben). Hogyan készül fel az ilyen szerepekre?
Ismertem mindegyikőjüket a való életben.

» A Doktor House az ötödik évadánál tart. Mit tudna mondani nekünk ezzel kapcsolatban?
Elléggé szaftos részhez érkeztünk… Nagy nehézségek House és Wilson barátságában, egy mélyebb és még bonyolultabb út áll House és Cuddy előtt, nagy harcok 13 előtt, több történet vár Chasere és Cameronra.
Eddig nyolc epizódot forgattunk le, és nagyon izgalmas az egész.

» Együtt tudna dolgozni a való életben egy olyan emberrel, mint Dr. House?
Ő teljes mértékben az én típusom: briliáns, zűrös, nehéz eset és erős akaratú. Biztos vagyok benne, hogy pokol lenne neki dolgozni, és még rosszabb vele dolgozni, és rettenetes lenne, mint pasi (szerető). Mikor van kaja? /Ez nemtom, hogy jön ide./

» Mennyi van Lisa Cuddyból Lisa Edelsteinben?
Lisa Cuddy teljes mértékben benne van Lisa Edelsteinben. A kérdés inkább az, hogy mennyi Lisa Edelstein van Lisa Cuddyban. Ő egy részem, de minden bizonnyal többet szórakozom, mint ő.

» Sok rajongó örülne egy House-Cuddy párkapcsolatnak. Maga szerint ez elképzelhető?
Szerintem mindig is volt valamilyen kapcsolatuk. Bizonyára bonyolódni fog a dolog, de soha nem történik semmi az egyenes módon.

» Van kedvenc tévésorozata?
Szeretem az olyanokat, mint a Reklámőrültek meg a Lost, a Project Runway meg a So You Think You Can Dance /”Szóval azt gondolod, hogy tudsz táncolni?” − Megatánc-szerű műsor/. (Kissé túl szószerinti a címe, de anyás, mennyire tehetségesek azok a srácok…)
Szeretem a The Avengers /”A bosszúállók”/ ismétléseit, és imádom az új Ki vagy, doki?-t.

Forrás: myFanbase

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..