Lejárt a határidő

Tegnap éjfélkor (Los Angeles-i idő szerint öt órával ezelőtt) lejárt a határidő, ameddig a Fox megegyezhet a Universal Media Studioszal az új évadról.

Ez a cikk még tegnap jelent meg:

Miközben egyre közeledik a határidő, ameddig megújíthatják a “House”-t, a csatorna és a Universal Media Studios álláspontja nem közeledett az orvosi dráma nyolcadik évadával kapcsolatban.

A csatorna és a stúdió abban nem ért egyet, hogy melyikük hány százalékot vállaljon a sorozat egyre növekvő költségeiből. Ha nem jutnak dűlőre ma éjfélig, az UMS eladhatja a sorozatot bármely más csatornának.

Bár források megerősítették, hogy a Fox és az UMS nem ért egyet abban, hogy a sorozat elkerülhet egy NBC Universal birtokában levő csatornához. Az egyikük szerint a még hatályban levő szerződés kizárja ezt, miközben az UMS szerint nem így van.

Hogy még tovább bonyolítsák a dolgot, Robert Sean Leonard, Omar Epps és Lisa Edelstein nem rendelkezik 8. évados szerződéssel. Ezzel szemben Hugh Laurie és Olivia Wilde igen.

Bizonyos források szerint az UMS ugyanazokkal a feltételekkel szeretne szerződni, mint az ötödik évad előtti [jelenleg hatályos] szerződésben. Eszerint a csatorna fedezi a gyártási költségeket, plusz prémiumot ad a sorozat nézettsége miatt. A Fox próbálja lejjebb vinni ezeket a kiadásokat a csökkenő nézettség miatt.

Sem a UMS, sem a Fox nem kommentálta a dolgot.

Eközben David Shore, a “House” készítője és vezető producere várja az új studió-szerződés megkötését. A mostani, amely nyolc évig volt érvényben, nemsokára leját.

[Variety]

(Köszi a linket Pkclaire-nek!)

Csatlakozás a társalgáshoz

9 hozzászólás

  1. @Pkclaire: “majd ki fog derülni májusban a fináléból a nyom. Ha úgy lesz megírva, h series finale feelingje van de még folytatható, akkor már előre lehetett tudni náluk, mik a kilátások.”

    Mivel már le is forgatták az évadfinálét és David Shore is azt mondta, hogy úgy gondolkoznak, hogy folytatni fogják szeptembertől a sorozatot, ezért ez alapvetően nem helyes megállapítás. Hiszen simán csak évadfinálénak szánják, nem sorozatfinálénak. De attól még lehet, hogy úgy is meg fogja állni a helyét, és valójában tényleg úgy csinálták meg, hogy annak is jó legyen. David Shore mindenesetre nem így nyilatkozott.

  2. Nem azért lenne jó, ha vége lenne, mert nem szeretem, hanem azért, mert szerintem már nincs hova bonyolítani ezt az egészet. Ennyi. Ha meg lesz 8. évad, akkor remélem, jól megoldják.

  3. A készítőknél a kétségtelen előny: már leforgatták az utolsó részt. Ha nem jut dűlőre “Dávid és Góliát”, szerintem még az is simán belefér, hogy azt a bizonyos utolsó részt újraforgassák sorozatfinálénak is, akár.

  4. Na, nincs semmi újság, hogy mi van? Valami új infó, hogy mire jutottak?
    Egyébként abban egyet értek Gerivel, hogy más csatorna simán átvenné a sorozatot. Nekem mindegy, ki adja, csak adják.

  5. Eskü nem akarom az ördögöt a falra festeni, de vhol azt olvastam, hogy olyan záradék van érvényben h nem lehet átpasszolni más csatornának a sorozatot. Ezért a kijelentésért nem vállalok felelősséget, de azt hiszem jól emlékszem.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .