Kérdezz-felelek a "Teamwork" írójával

Greg Yaitanes még a múlt héten meginterjúvolta Eli Attie-t, a tegnapi, új rész íróját. Íme a fordítás:

» Hogy jutottál el a politikától a “House”-ig?
Négy évig Al Gore beszédírója voltam. “Az Elnök emberei” adott egy esélyt, mint újonc írónak, és (sokkal később) régi haverom, Peter Blake hozott össze a “House”-szal. Aztán szerencse szerencsét követett.

» Rajongói kérdés: Amiatt, hogy a politikából pártolt át, hogyan készült fel egy orvosi drámasorozat írására? Mennyiben más a kettő?
Leginkább megpróbáltam elolvasni és megnézni mindegyik “House”-részt. Az emberek mindkét világban szeretnek szakszavakkal dobálózni, de mindig a személyes célok irányítják őket. Tudjatok olvasni a sorok között!

» Mi volt az első munkád ebben a szakmában?
“Az Elnök emberei”-ben voltam író.

» Mi a legnagyobb kihívás ebben a sorozatban?
Az, hogy az orvosi része érdekes legyen, miközben maguk az orvosi jelenetek másról szóljanak. És az, hogy egy olyan főírónak (D. Shore) dolgozhatom, aki (szerintem szószerint) allergiás a klisékre.

» A legszebb pillanat?
Mikor az első “House”-forgatókönyvemen dolgoztam (“Játékok”) David Shore-ral és Tommy Morannal és rájöttem, hogy a történetvázlatomban van NÉMI logika. Meg emellett az, hogy láthatom, amint Hugh Laurie megcsinál kábé mindent a forgatáson.

» Melyik karaktert szereted leginkább írni?
House-t. Mert kimondja, amit mi titkon kívánunk, bárcsak ki tudnánk mondani. És Wilsont, mert megmagyarázza, hogy miért csak kívánjuk ezt.

» A hetibeteg: az orvosi részt vagy a karaktert választod ki először?
Majdnem mindig a karaktert.

» És miért?
Az megadja az epizód alapját. És pár alapelvet, amivel átevickélhetek az orvosi részen, ami mindig nagy feladat.

» Mi lesz veled 10 év múlva?
Ezt még kérded? A “House” 16. évadja fog futni. És kicsit kertészkedem is majd.

» Rajongói kérdés: Kedvenc epizód a “House”-ból?
A “Három sztori”, kétségkívül. Nagyszerű a humor és az érzelem és kiszámíthatatlanság aránya. És emellett ez a legjobb epizód.

Innentől SPOILERES.

» Milyen érzés, hogy pár fontos esemény is lesz az epizódodban a sorozat szempontjából?
Elég ijesztő, mert elég SOK ilyen fontos esemény van benne (és szerencsére sok segítséget kaptam Morantól és Shore-tól ezek megformálásában). A nagy lépések mindig tök jók. Tudni lehet, hogy az embereket érdekelni fogja a dolog.

» Eli, mi inspirált a “Teamwork” megírásakor?
Olvastam egy cikket, amiben arról volt szó, hogy mennyi piszkot tud elviselni az immunrendszer. Egyértelmű volt, hogy a hetibetegnek a legmocskosabb szakmát adjam: a pornót! Ez így túl nyilvánvaló volt.

[Forrás]

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..