Az alábbi interjúban Hugh Laurie a “Karácsony Artúr”-beli karakteréről és a Karácsony ünnepléséről beszél (köszi a linket Ercsikának!)

» Akkor spanyolul fogunk beszélni, jó?
Jó, gyerünk, mondja!
» Cómo te sientes…
Óóó… Régen tudtam valamennyire spanyolul, de teljesen elfelejtettem. Elnézést kérek. [a kamerába:] Elnézést!
» Nem baj. Az lenne a kérdésem, hogy milyen érzés Mikulás fiát alakítani? Kedvenc fiát…
Az. Steve a Mikulás kedvenc fiacskája, aki sikerre hívatott. Egyúttal… Steve-nek más elképzelései vannak arról, hogy a Karácsonynak hogy kéne kinéznie, és nem igazán jönnek be a tervei. Szóval Steve-nek… nagy ambíciói és tervei vannak, de nem ezek mindig jönnek össze. Merthogy általában az ember ambíciói és tervei nem szoktak bejönni.
» Van valami közös önben és a karakterben?
Abszolúte semmi közös nincs bennünk. *nevet* Abszolúte semmi. Bárcsak lenne… bárcsak nekem is ilyen fizikumom lenne, először is.
» Miért, tökre hasonlítanak!
Mint két tojás. Majdnem, hogy meg se lehet minket különböztetni. Öm… bárcsak én is ilyen magabiztos lennék, és nekem is ilyen hajtóerőm lenne. Én sokkal többet hezitálok és aggódom, mint ő. Ő nem aggódós típus. Idővel azzá válik, de a film elején nem az.

» Ön hogyan ünnepli a Karácsonyt?
A megszokott módon. Öm… pulykát eszünk, megajándékozzuk egymást… gyertyát gyújtunk, énekelünk, minden ilyesmi. Tradicionális módon.
» Mit szeret legjobban a Karácsonyban?
A boldog gyerekeket. Boldog gyerekek… Mert én azt is észrevettem, hogy ha ajándékot adunk a gyerekeknek, az nem feltétlenül teszi őket boldoggá. Ami azt illeti, mikor [a gyerekeim] fiatalabbak voltak, úgy gondoltam, hogy számukra a Karácsony a legszomorúbb nap az évben. Egy csomó… mert túl sokat kapnak, és délután ötre már sírnak inkább. Szóval az a legrosszabb napjuk.
» Igen, szóval akkor inkább a meghittség és az emlékek a lényeg…
Igen, és el kell mondjam, hogy most már jobban szeretem. A kisgyermekes szülőknek mondanám, hogy a legjobb, ha egy kartondobozt adunk nekik.
» Egy üres dobozt? Az olcsóbb, az biztos.
Ja, amiatt is. De annyi mindent ki lehet hozni egy üres kartondobozból. Jó móka.
» És még azt is tanácsolja nekik, hogy “Menjenek és nézzék meg ezt a filmet”, ugye?
[A kamerába:] …és még: nézzék meg a “Karácsony Artúrt”! Ez a másik tanácsom.
» Köszönöm! Muchas gracias!
Muchas gracias!

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .