Jesse Spencernek jól jött, hogy viszonylag korán bejelentették, hogy vége lesz a Doktor House-nak, így volt ideje és joga új sorozatok meghallgatására menni (vagy fel tudták kérni). Így lehetséges az, hogy leforgatott egy pilotot (próbaepizód, ami alapján berendelik a sorozatokat), és ősztől szerdánként este 10-től lesz látható Amerikában. A gyártó ugyanaz, mint a Doktor House esetében volt, azaz a Universal Studios (ők adják a pénz egyik felét). A csatorna pedig az NBC (a pénz másik fele). A vezető producer pedig Dick Wolf (a pénz harmadik fele (?)). A készítők pedig Michael Brandt és Derek Haas (ötletgazdák, fő írók – a House-nál ez David Shore volt), akik ha jól látom, sokszor dolgoztak már együtt, de tévésorozatot még nem csináltak. Wolf viszont a Miami Vice-tól (imádtam!) a különböző Law&Order (Esküdt ellenségek, Különleges ügyosztály) sorozatokig benne volt a tutiban, ez biztató a sorozatra nézve.

A Universal Studiosból kiindulva itthon a tv2-re kéne érkeznie majd a sorozatnak, ami szinkron szempontjából jó lenne, de még nem vásárolták meg a jogot. Én már ki is találtam neki a magyar címet a nagyszerű címadási szokások alapján: Dr. Firehouse.

Az alábbi lejátszási listában előzetest, jeleneteket, interjúkat láthattok (Taylor Kinney, Jesse Spencer, Dick Wolf). A magyar összefoglalót a videók alatt találjátok:

Jesse a karakterét (Matthew Casey) úgy írja le, mint “a 81-es tűzoltókocsi hadnagya. Okos, rátermett, intelligens fickó. Az a célja, hogy hatékony teamet kovácsoljon, és mindent megtegyen azért, hogy biztonságban tudja őket.” Az alapsztori az, hogy egy kollégájuk, Don meghal és egy másik tűzoltóval egymást okolják a haláláért. Amúgy ezt csak én teszem hozzá: a karakterének amerikai akcentusa van (elvileg).
Dick Wolf kihangsúlyozza, hogy ez nem egy hetibeteg hetitűz-típusú sorozat lesz. “A tűzoltóság csak egy hely, ahol ezek a karakterek nap mint nap találkoznak.”

A tüzes jelenettől elfogott a déjá vu érzés. 😀

Kapcsolódó linkek


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Próbálkozzunk meg vele, amúgy sincs más választásunk 😀 Cameron boszorkánykodásában én nem akarok részt venni 😀

  2. Jó kis előzetes, csak kérdés, hogy vajon magát a sorozatot is képesek-e megtartani ilyen izgalmasnak. Mert ha “nem egy hetitűz-típusú sorozat lesz”, azaz nem fókuszálnak minden részben egy konkrét “esetre”, akkor elég könnyen elsikkadhat ilyen modern, amcsi szappanoperává. Ha ettől megmentik a sorit, csak nem lesz olyan rossz.
    Bár az látszik, hogy a jó öreg “macsó csávók marakodása” sémát használják “vágy/ízfokozóként”.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .