Az első videót már decemberben láthattuk, most jöjjön a folytatás, melyben Jesse Spencer (Chase) további kérdéseket intéz az írókhoz (nem spoileres, általános kérdések a sorozattal kapcsolatban).

Videó letöltése
Jesse: Sziasztok, Jesse Spencer vagyok, én játszom Dr. Robert Chase-t.
Shore: David Shore vagyok, a House vezető producere.
Lerner: Garrett Lerner vagyok, szintén a House vezető producere.
Friend: Russel Friend vagyok, a House vezető producere.
Jesse: És én fogom feltenni a ti, azaz a nézők kérdéseit. Jessica kérdése: “House sántítása a sorozat védjegyévé vált. Hogy jött a képbe?”
Shore: Azt akartuk, hogy fájdalmai legyenek. Hogy ez a fizikai fájdalom jelképezze a lelki fájdalmát. És eredetileg tolószékben lett volna. És erre az egy dologra mondta a Fox-tól Gale Bernan, hogy “nem, nem lesz tolószékben”. Szóval ezt elvetettük és adtunk neki egy botot. Amivel egyszerűbb forgatni, ami azt illeti.
Jesse: Jó választás.
Shore: Igen, nagyon bevált.
Jesse: Sok-sok réteg[e van egy sorozatnak, amitől sikeres lesz]. Dustin kérdezi: “Van egy igazi orvosotok, aki megmutogatja a dolgokat?
Lerner: Lisa Sanders írta a New York Times Magazine idevonatkozó rovatát, aztán van még David Foster, aki író nálunk a sorozatban, aztán még John Sotos is ott van.
Shore: Konzultálunk néha-néha orvosokkal. Meg vannak kutatóink is.
Friend: Abszolúte. Ők sokat adnak bele.

Jesse: Brendan tudni szeretné: “Milyen nehéz bekerülni az iparba feltörekvő íróként és ti mit tanácsoltok nekik?”
Lerner: A közhelyes, de igaz válasz az, hogy “írj, írj, írj!” Bele kell tanulnod. Nagyon jónak kell lenned, és rájönnöd, hogyan állj az emberek elé.
Friend: Ha van rá lehetőséged – szerezz be forgatókönyveket, melyeket profik írtak. Azokat szívd magadba és azokból indulj ki.

Jesse: Ryan kérdése: “Mennyit változik a könyv az első vázlattól [a végleges változatig]?”
Lerner: Az egész megváltozik. Az első vázlat egy nagyon körvonalas tervezet. És az első dolog, miután a végére értél az, hogy visszamész az elejére és elgondolkozol azon, hogy lehetne ez jobb.
Shore: Ez egy hosszú folyamat és egy csomóan résztvesznek benne. A vezető íróknak elsődlegesen az a célja, hogy a végére elérje a forgatókönyv azt a minőséget, amit szeretnénk és reményeink szerint el is érjük. És remélem, a közönség is egyetért ezzel.

Jesse: Adele azt kérdezi, hogy “House hogyan [illeszti be a saját értékrendjébe] a mások szerint elfogadhatatlan viselkedését?”
Lerner: Szerintem House csak azt szeretné megtudni, hogy a körülötte lévők hogyan [illesztik be a saját értékrendjükbe] a saját elfogadhatatlan viselkedésüket.
Shore: A legsimább válasz erre az, hogy: ezzel életeket ment.
Friend: Igen, mi talán így gondolunk ezekre a tettekre, mikor megírjuk. De őmaga nem vallaná be, hogy azért teszi, hogy életeket mentsen.
Shore: Ő ezektől a döntésekből nem profitál. Sőt, sok döntése rossz hatással van az életére.

HOUSE – HÉTFŐNKÉNT ESTE 8-TÓL A FOX-ON


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .