A színészek (Odette Annable, Omar Epps, Charlyne Yi, Peter Jacobson, Robert Sean Leonard és Hugh Laurie) és David Shore az EOnline-nak adtak interjút a sorozat végjátékával kapcsolatban. Ezeket a videókat nézhetitek meg egy lejátszási listában, alatta pedig egy interjút David Shore-ral a záróbulin. (Semmi spoileres.) Videók, fordítással:


Fordítás: Charlyne & Peter :: Hugh & Robert :: David Shore

Omar & Odette

» House-rajongó vagyok, szóval eléggé meghatódom, hogy véget ér. Milyen érzés… különösen számodra, Omar, hiszen az elejétől kezdve benne voltál. Nem szürreális kicsit, hogy a végéhez értünk?
Omar: Egy kicsit, mert már megszoktam ezt a munkát. De az szürreálisabb, hogy nyolc évig futottunk. Az elég király.
» És neked milyen érzés, Odette?
Odette: Különös érzés, mert mindig fura, ha nem állsz készen arra, hogy valaminek vége legyen, ami elkerülhetetlenül véget fog érni, és valahogy hamarabb vége lesz, mint gondolnád. Ez az első évem, és gondoltam, jól van, még pár évig csinálnám ezt az orvososdit. Szóval elég keserédes érzés. Annyira hálás vagyok, hogy része lehetek az utolsó évadnak, csodálatos volt. És a maradék pár rész nagyon erőteljes. Nem, mintha a többi nem lenne az, mert mindegyik nagyszerű. Szerintem a nézőknek valami nagyon jót fogunk adni a fináléval.

» Hugh rendezett egy epizódot. Volt valami meglepő abban, ahogy rendezett?
Omar: Mivel már rendezett engem korábban, most inkább csak arra gondolok, mennyi munkájába telt. Szóval csak empatikus vagyok vele.
Odette: Igen, egy igazi versenyló. Hihetetlen látni, ahogy dolgozik. Különösen azt, hogy két külön személyisége van. Hugh Laurie, mikor rendez, az igazi akcentusával beszél, akkor önmaga. Számomra olyan volt, mintha egy teljesen más ember lett volna. A hangszíne más, minden más rajta. És egyik nap át kellett vedlenie House-ba. Smink, haj, minden. És aztán visszajött… aztán mintha House rendezett volna és nem Hugh Laurie. Őrületes volt. El sem tudom mondani. Hihetetlen, ahogy dolgozik és olyan imádnivaló és csodálatos, és… érted, pff… nagyon jó az az epizód. És a vendégszereplők is nagyon-nagyon fantasztikusak. Nagyszerű lesz.

» Szót kell ejtenünk az évek alatt történő románcokról. A rajongók nagyon szerették a karaktered és Tizenhárom közti kapcsolatot. Azt tudjuk, hogy [Tizenhárom] visszajön a fináléra.
Omar: Igen?
» Igen. Ezt már megerősítették.
Odette: O-ó.
» Most már beszélhetünk róla. Olivia tényleg visszajön az utolsó részre és… izgulsz, hogy visszatér? És szerinted lesz némi romantika? Láttátok egyáltalán az utolsó rész forgatókönyvét?
Odette: Most viccelsz? Semmit nem tudunk.
Omar: Egyáltalán nem is lesz sorozatzáró rész. Nem fogják leadni. Nem lesz.
Odette: Örökké lakat alatt lesz.

» Az lenne a legnagyobb cliffhanger: az emberek bekapcsolnák a tévét, és egy óráig nézhetik a sötét képernyőt.
Omar: Igen, öm… Izgatottan várom, hogy láthassam Oliviát. Jó volt együtt dolgozni és örülök a karrierjének. Mindig jól elvagyunk.

» Szerintem a rajongók azon gondolkodnak, hogy te és Jesse karaktere között lesz-e valami.
Odette: Mindig is benne volt a levegőben, hogy valamikor lehet, hogy lesz valami. De én nem tudom. Most forgatjuk az utolsó előtti részt, szóval…
Omar: Talán egy spin-off keretében?
Odette: A “Chase&Adams show”? Nem… csupán nagyon szerencsés vagyok, hogy benne lehettem a csapatban és csinálhattam ezt az orvososdit és sokat tanulhattam belőle és… Majd… majd meglátjuk, mi lesz. Én nem tudom. Nem mondhatok semmit.

Charlyne & Peter

» Hogy… szerintetek jókor ér véget a sorozat? Hogy éreztek most, hogy az utolsó két epizód forgatása előtt álltok?
Peter: Mit gondolsz? Készen állsz?
Charlyne: Hogy én mit gondolok?
Peter: Ja, hogy tőlem kérdezte… Nem lepe… mármint… öm… nem lepett meg teljesen. Mert… lényegében egy csoda, hogy nyolc évig kitartott. Minden véget ér egyszer, szóval nem sokkolt le a hír, de… legbelül az ember nem akarja, hogy egy ilyen véget érjen. Egy csodálatos dolog.

» Beszélgettünk arról a részről, amit Hugh rendezett. Ugye téged rendezett már korábban. Most is akkora kínszenvedés volt?
Peter: Bleh, bleh. Nem, másodszorra kevésbé volt szenvedés. De őszintén, abszolút öröm volt vele dolgozni. Hihetetlenül jófej rendező. Ami fura, mert a magánéletben egy piperkőc. Szóval fura, hogy ez a fickó, aki semmiben se jó, hirtelen képes lesz megrendezni egy epizódot.
» Szörnyű színész…
Peter: Nem, mindazt a szörnyen nagy tehetségét, idegesítő módon átviszi a rendezésbe is. Felhasználja a színészi tudását arra, hogy mindent pontosan meghatározzon. És ismer minket mint színészeket, ami nagyon intim helyzetet teremt. Csodálatos rendezőink voltak a sorozatban, de Hugh különleges, mert igazán… tudja, hogy kell hozzád szólni úgy, ahogy mások nem tudnak. Nagyon jó. És az akcentusa csak még viccesebbé teszi az egészet… a brit akcentusa.

» Elárultok bármit is, ami történni fog a karakteretekkel? Úgy tudom, még nem kaptátok meg az utolsó rész forgatókönyvét. Ez igaz?
Charlyne: *Peter odateszi az öklét Charlyne szájához, mintha mikrofont tartana* Most meg fog ütni. Meg akart ütni.
Peter: Meg akartam. De mi fog történni velünk?
Charlyne: Én nem… *suttogva* Erről nem beszélhetünk.
Peter: Mindenki azt mondja, hogy nem, de amúgy igen.
Charlyne: Jó, mondjad.
Peter: Nem, szó szerint nem tudunk beszélni róla.
Charlyne: És… [tessék!]
Peter: Mi… lesz egy orvosi rejtély.
» Ezt ki szabad mondani egyáltalán?
Peter: Nem, hát, lesz egy orvosi rejtély és szerintem az másodlagos lesz a…
Charlyne: A fő történés mellett.
Peter: A nagy finálé mellett. Meg a szívszaggató, érzelmekkel teli dráma és trauma mellett.
» Reményeitek szerint mi fog történni a karakteretekkel? Ezen elgondolkodtatok már? Az nyilvánvaló, hogy neked össze kell jönnöd Chase-szel.
Charlyne: Ó. Én azt reméltem, hogy a karakterem Taubbal jön össze. És szül neki egy babát.
» Igen, nincs még neki elég.
Peter: *nevet* Az egész epizód tíz hónapot fog átölelni. Februártól decemberig.
» És belenézünk a jövőjükbe, amint Utah-ban laknak a sok feleséggel meg babával.
Peter: Utah-ban, igen. A Taub-család.
» A Doktor House Hármastársak-spinoffja.
Peter: Igen. Én meg Utah mindig is úgy voltunk, mint két jóbarát.
» Ezt elmondom majd Davidnek, mikor bejön nemsokára.

Hugh & Robert

» Hogy érzik magukat? Már csak két epizód forgatása maradt hátra. Most is úgy gondolják, hogy jókor ér véget a sorozat? És milyen volt – különösen önnek, Hugh – meghozni ezt a döntést?
Hugh: Az ember nem tudhatja biztosan. Nincs mivel összehasonlítani. Szóval akár befejezhettük volna egy éve, vagy még folytathattuk volna egy évig. Nem tudhatjuk, mi van a többi ajtó mögött. Tudtuk, hogy egyszer ez is eljön. Minden jónak vége lesz egyszer. És a rosszaknak is, ami azt illeti.
Robert: Minden dolognak, valójában.
Hugh: Minden dolognak, ezt akarom mondani.
Robert: Jézusom.
Hugh: Eszembe jutott egy szomorú… egy pillanatra. De öm… tudtuk, hogy ennek is el kell jönnie.

» Tudom, hogy a forgatókönyv még nincs teljesen kész, és nem kapták meg, de tudják, mi fog történni a legvégén? Mit gondoltok róla?
Hugh: Öm… csak körvonalakban. Van már egy példányom, de csak fél órája adták oda, szóval még nem olvastam el.
» Ez bölcs döntés.
Hugh: Igen.
» Nem akarta megtudni, mi lesz, mielőtt találkozna az újságírókkal.
Hugh: Merthogy elárulnám, mi lesz, ugye? Ez a tervük része volt. Olyan későn adták oda, hogy ne tudjak róla semmi mondani. Te… ő elolvasta, mert ellopott egyet.
Robert: Igen. Elloptam egyet a vezető sminkestől. És csalódva tapasztaltam, hogy nem volt meg a vége. Van benne egy lap, hogy “Az ötödik meg hatodik felvonást még ki kell nyomtatni”. Én meg erre: “pff”. Szóval nem tudom, de van egy elképzelésem, mi lesz. És szerintem nagyon jó ötlet. Sokan nem hisznek nekünk, mikor ezt mondjuk, de minket tényleg nem vonnak be a [történettel kapcsolatos döntésekbe].
Hugh: Apró homokszemek vagyunk egy hatalmas gépezetben.

» A kettőjük brománca a televíziózás egyik legjobbja.
Robert: Ühm.
Hugh: Ühümm.

» Ez minek köszönhető? Hiszen a való életben egyértelműen ki nem állhatják egymást. Szóval, csak az írásnak köszönhető? Önök szerint a rajongók miért vannak ennyire oda House és Wilson kapcsolatáért?
Hugh: Öhm.
Robert: Nem is tudom, legutóbb mit válaszoltam, mikor ezt kérdezték tőlem.
Hugh: Ez egy jó válasz.
Robert: Köszönöm.
Hugh: Jó válasz.
Robert: Ez aztán a minőségi televízió.
Hugh: Ja.
Robert: Atyám.
Hugh: Szerintem… Szerintem… két olyan karakterről van szó, akiket szeretek. Már a forgatókönyvet olvasva is. Tetszik, hogy kedvelik egymást. Két magányos karakter, akiknek ott a másik. És az, hogy valaki mellett ott van valaki, akit szeretünk…
Robert: És a televízióban elég egyediek. Annyi fickó… csomó pasikapcsolatot egyszerűen nem hiszek el egyes sorozatokban. Mind ilyen ápolatlan, ilyen pasis dolgokat csinálnak… Ez a “pár” – ha már így nevezzük őket – olyan, mint mikor kedvelsz egy lányt és aztán megismerkedsz a férjével, és azt gondolod: “Ez a lány miért van ezzel a fickóval?” Érti, vannak olyan párok, akik láthatóan összeillenek, de aztán vannak olyanok, akikről azt gondolod, “Hogy a fenébe jöttek ezek össze?” És ez a helyzet House-szal és Wilsonnal is. A legfurább… nagyon furcsa… pár. Nem olyanok, mint Félix és Oscar és nem is Sólyomszem és B.J., mint két kívülálló. Egy furcsa pár. Bárki, aki… ha tetszik valakinek az egyikük, azt gondolja, “Miért van ez ezzel a fickóval?” Ez egy különös… pár. [A kamerába:] Nem úgy értem, hogy ők egy pár.
Hugh: Nem, te…
Robert: Csak…
» Erről fog szólni a finálé, hogy a két karakter…?
Hugh: Vagy kilencszer mondtad ki a “pár” szót.
Robert: Nagyon sokszor. Majdnem Dick Van Dyke-hoz és Mary Tyler Moore-hoz hasonlítottam kettejüket. Majdnem.
Hugh: De végül nem tetted!

» Még most is nagy rajongótábora van a House-Cuddy kapcsolatnak. Hogy ez része legyen a sorozatzárónak. Mit mondana nekik? Volt valaha is esély arra, hogy kézenfogva elsétáljanak a naplementébe?
Hugh: Felteszem, volt rá esély. Néha ezek a dolgok… nem jönnek össze. Ismerek olyan párokat, akikről azt gondoltam, hogy bejöhet nekik, de aztán nem jön be. És nekik se jött be, amiről nagyrészt House tehet, mert… kicsit megbolondult. De Cuddy is. Neki is része volt benne. Néha nem jönnek be a dolgok. De azért remélem… House megérdemelne egy kis boldogságot. Szerintem már eleget szenvedett. De azt nem tudom, honnan fogja megkapni ezt a boldogságot. Majd meglátjuk.

» Csak mondom, Peter a “ragacsos, gusztustalan lovat” fogja elvinni. Önök mit terveznek elvinni szuvenírnek?
Hugh: Az nagyon jó, hogy Peter el fogja vinni, mert az volt az egyetlen dolog, amit senki nem akart. Még ki is dobtuk a Pico sugárútra, de valaki mindig visszahozta, annyira szörnyű az a ló. Én a nagy piros teniszlabdára vetettem szemet. Azt mindig szerettem. Te… Wilsonnak nem volt semmije.
Robert: Én… Olivia Wilde.
» Az jó kis szuvenír.
Robert: *megvetően Hugh-ra néz* Ragacsos, gusztustalan… Az meg mi a fene? Miről beszéltek? Milyen ló?
Hugh: Ott… hát… ha egy héten egynél többször jönnél be, tudnád…
Robert: Fogalmam sincs, mi a fenéről… Az a kicsi…?
Hugh: Ekkora. *khm, khm* És ilyen furán ragacsos, ha megfogod. Nem kellemes.
Robert: És Peternek az kell.
Hugh: Igen.
» Nyilvánvalóan érzelmileg kötődik hozzá, megcsuklik a hangja.
Hugh: Igen.
Robert: Ragacsos és nem kellemes megfogni… hmm, nem is tudom, hol van még ilyen… Jól van.

» Köszönöm a nyolc évért. Csodálatos volt és a rajongóknak hiányozni fognak.
Hugh: Mi köszönjük!

David Shore

» Hogy döntött úgy, hogy most fejezze be a sorozatot?
David: Öm. Tudja, nyolc év hosszú idő. És az első naptól benne voltam. Nyilván ön is követte. És ez hosszú idő. És… csomó epizód. És… egy bizonyos ponttól eszébe jut az embernek, hogy “igen, vége lesz egyszer. Még azelőtt kéne leállnunk, mielőtt valaki az óráját kezdi nézni [hogy mikor lesz már vége].”

» Van esély mozifilmre vagy bármilyen újraegyesülésre?
David: Azt hiszem, igen. Miért ne? Nem mondanék rá nemet, szóval…

» Sokkal inkább lakat alatt tartja a finálé forgatókönyvét, mint bármely másikat?
David: Igen. Igen. Mindig is fontos… Pár éve volt, hogy kiszivárgott, és ezt utálom. Nem hiszem, hogy ez tisztességes és nem fair a nézőkkel szemben. Nem… hiszen a történetet át kell élni. És azért is jobban lakat alatt van, mert nagyobb figyelem irányul rá.

» A Lisa Edelsteint hiányoló rajongóknak tudna mondani valamit?
David: Nem akarom… Csak annyit mondhatok… Nekem is hiányzik, tényleg. Tényleg.

» House olyan ember, akinek még most is drukkolnak a nézők, hogy békére és… valami pozitívra találjon?
David: Igen, ez… szerintem a korábbiaknak köszönhető, hogy még mindig drukkolnak neki. Annak ellenére, hogy volt, ami rosszul sült el, ő még mindig próbálkozik. És, ahogy Hugh alakítja, hihetővé teszi őt. És a problémáit. A karakter maga nem valódi, de a problémái azok. És ettől nagyon emberi lesz. Legalább is remélem.

David Shore a záróbulin


» Most, hogy véget ér a Doktor House, hogy érez? Keserédes… vagy megkönnyebbült?
David Shore: Igen és igen. Volt rajtam némi teher, megkönnyebbültem. És keserédes, mert nem fogok többet együtt dolgozni ezekkel az emberekkel minden nap. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fog tartani. Tovább jutottunk, mint valaha gondoltam.

» Volt valami, amit meg akart valósítani, de nem került rá sor a sorozatban?
David: Még nem jutott ilyen az eszembe. Félek attól a pillanattól, mikor egyszer úgy ébredek, hogy “úristen, ezt még meg akartam volna csinálni”.

» Ugye az utolsó rész címe “Everybody Dies” (“Mindenki meghal”). Ez okot adhat a rajongóknak a pánikra?
David: Nem akarok semmit elárulni. Pánikoljanak, ha akarnak, vagy ne. De nem akarok semmit lelőni. Ez egy igaz állítás. Mindenki meghal egyszer. És jó kis utalás az első rész címére: Mindenki hazudik. És… House számbaveszi a jövőbeli kilátásait. Igen… nem mondok semmit. Nem akarom, hogy az emberek megtudják, mi fog történni.
» Jó. De a fináléig ki fogja húzni az összes szereplő?
David: Ezt se mondom ki. Nem mondom. Nem fog meteor csapódni a kórházba, az biztos.
» Az jó. Az valódi tragédia lenne. Akkor tényleg mindenki meghalna. Szóval nem kommentlja…
David: Nem.
» Mi a kedvenc történetszála az utolsó pár részből?
David: Jobbára a House-Wilson párosról fog szólni a végefelé. Annyi mindent imádtam ebben a sorozatban, de ez a két karakter különösen… kicsit különlegesebb. A férfibarátság… ábrázolása jóban és rosszban… Nem gondoltam, hogy ezt fel lehet dolgozni egy tévésorozatban, de örülök, hogy mi megtettük.
» Eltekintve attól, hogy túlélik-e a finálét… legalább pozitív vége lesz a történetüknek?
David: Ezt nem árulom el.


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

9 hozzászólás

 1. Köszi a fordításokat, nagyjából már láttam ezeket a videókat, de így lett teljes 🙂
  Azért annak örülök, hogy a Cuddy-s/Lisás kérdéseket az orruk alá nyomták, hadd érezzék csak, hogy ez fontos!

  1. Hmmm, most kéne ide egy olyan ember, aki ért a testbeszédhez, meg az arc mimikához… 😀 Ki lehetne hozni ebből a válaszból valamit. 😀

  1. Jah nem utálják, bár nem is barátok!
   RSL azt nyilatkozta pár éve, hogy neki egy barátja sincs a House stábban!

 2. Mivel nincs cset ideírom, mint közérdekű információ: a Doktor House a tv2-n a 11. részig megy le most, utána nyári szünet. Végül is, pont egy cliffhangeres résszel lesz vége… Nem pont emiatt nem adták le az évaddal együtt az 5×24-et, mert a vége nagyot üt? Na mindegy, szinkronosan már csak ősszel jön…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .