Interjúk a 7. évadról (friss.)

Múlt évben (és azelőtt is, talán) kaptunk hivatalos, csatorna által kiadott interjúkat a szereplőkkel az évad (eleji) eseményekkel kapcsolatban, és idén is. Egy lejátszási listában megtaláljátok a Hugh-val, Lisával, Omarral és Peterrel készült interjúkat fordítással és magyar felirattal.

Gyorshivatkozások

Hugh Laurie – Dr. Gregory House

A 6. évadot összeomlással fejeztük be – egy épület összeomlásával. De természetesen ez egy metafora House-ra vonatkoztatva. Vagy nem. Nem tudom. Nem hatalmaztak fel arra, hogy kijelentsem, hogy ez egy metafora. Összedől egy épület és egy fiatal nő beszorul alá, és House megpróbál mindent megtenni azért, hogy megmentse. Elkövet egy hibát, legalábbis képtelen megmenteni, pedig nagyon akarja. És ez nagyon lesújtja őt, mert kialakult egy érzelmi kapocs közte és a nő között. Szóval, mert… kábé ez az ő egyetlen képessége: a gyógyítás, az intellektusa. És, ha e téren elbukik, akkor magára marad. Nem marad neki semmi. Szóval, ha még arra az egy dologra sem hagyatkozhat, ami eddig éltette… tehát a 6. évad végén rossz állapotba kerül. És, mikor a legmélyebb pontra kerül, akkor nyújtja ki felé a kezét a jóságos Cuddy – szó szerint és érzelmileg is. És megpróbálja felsegíteni őt.
És itt vesszük fel a fonalat a 7. évadban – pusztán pár perccel a 6. évad vége után. Ezt nem így szoktuk csinálni – általában hónapok telnek el két évad között, ami alatt feltehetően House megment 40 életet és megnyeri a megyei squash bajnokságot vagy akármi… és megtanult pár új nyelvet vagy akármi… De ezúttal közvetlenül folytatódik a történet.

Már régóta esedékes volt, hogy ez a két karakter, akik érzelmeket – jókat és rosszakat – tápláltak egymás iránt már régóta… és végre egyesülnek. És remélem, remélem, hogy ezután szikrákat szórnak majd.

Ennek a “hét év” dolognak talán lehet valami jelentősége. Lehet benne valami. Ez valóban egy olyan szám, ami fontos eseményt jelent: a párok vagy szétválnak vagy közelebb kerülnek egymáshoz. Elértük azt a pontot, ahol a nyomásnak alább kell hagynia: vagy szétválás lesz belőle és House elmegy Európába öt évre, vagy összejönnek… És [az írók] az “összejönnek”-et választották. Szerintem csak gyakorlati okokból, mert nehezebb lett volna két külön kontinensen forgatni.

A kapcsolatukat hogyan befolyásolja a… őszintén egy erőteljes, harcias kapcsolatot hogyan befolyásol az, hogy hirtelen intim kapcsolatba is kerültek. Mert az a tény, hogy egyfolytában harcolnak egymással… valahogy azt idézi elő, hogy ebben bízhatnak; ha az egyik látja, hogy a másik abba az irányba próbál eltéríteni, akkor az egyiknek ebbe az irányba kell mennie. Így tájékozódnak, a másik viselkedéséből. És, hogyha ez elvész, ha azt mondja egyik a másiknak, hogy azt csinálsz, amit csak akarsz, akkor hirtelen elvesztik a tájékozódóképességüket.

Azon kívül, hogy milyen hatással van ez az egész House és Cuddy közti munkakapcsolatra, ott van még a teamre, a különböző kórházi dolgozókra gyakorolt hatás is: Milyen hatással lesz ez a többiekre? És ez egy nagyon érdekes kérdés. Wilson például ezt – ahogy szinte mindent – nagy aggodalommal fogadja, mert tisztában van vele, hogy House-nak nincs meg a pilótaengedélye az élet ezen területére. Nem lehet megbízni benne ilyen téren; valahogy el fogja cseszni – nem csak a kapcsolatot, hanem saját magát is. És valószínűleg nagyon romboló módon. Szóval Wilson aggódva figyel, hogy hogyan fog működni ez a kapcsolat. Bár ő nem mutatja ki azt a gyermeki féltékenységet, amit House mutatott fordított helyzetben, mikor Wllson kezdett közelebb kerülni valakihez. House azonnal elkezdett féltékenykedni, és megpróbált keresztbe tenni, hogy megtarthassa Wilsont magának. Wilson ennél kicsit érettebb – nem sokkal, de kicsit. Szóval az, hogy figyeli kettejük kapcsolatát, általában véve jószándékú. De néha nem bír magával. Aggódó és… kicsit kotnyeleskedő. De drukkol nekik, mindketten sokat jelentenek Wilsonnak, szóval – akár együtt, akár külön – de jót akar nekik.

Próbálom nem követni azt, hogy a közönség… hogy vajon a közönség akarja-e ezt a kapcsolatot vagy sem. Mert, ha az ember megpróbálja ezt követni, akkor beleőrül. Ha megpróbáljuk megjósolni, hogy mit akar a közönség, akkor abba beleőrülünk – ahogy az némelyekkel meg is esett. Ami a nézők véleményét illeti, tudják, én nem teszem ki a lábamat a külvilágba, egy lépcső alatti gardróbban lakom… mint egy gomba. Sokkal inkább úgy, mint gondolná.

Lisa Edelstein – Dr. Lisa Cuddy

A 6. évad végén, miután House amputálja egy összedőlt épület alatt rekedt nő lábát és az mégis meghal, Cuddy elmegy hozzá és elmondja neki, hogy – spoiler! – szakított a vőlegényével, lerakta a gyerekét a babysitternél, és eljött House-hoz, hogy megmondja, őrülten szerelmes belé… vagy beleőrül abba, hogy szerelmes belé. És a 7. évad premierje pár perccel ezután kezdődik. Szóval… nem igazán maradtunk le semmiről.

Felmerültek aggodalmak azzal kapcsolatban, hogy House és Cuddy összejöjjön-e olyan értelemben, hogy mit csinálsz, miután két ember egy sorozatban összejön. De szerintem, ami azt illeti ez még nem a vég. Ez csak egy újabb közeledő tragédia, ami nemsokára bekövetkezik. És szerintem ez egy szórakoztató vonatbaleset lesz, mert ez lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük a szeretett és jól ismert karaktereinket és megismerjük a gyengéiket.

Miután House és Cuddy összejön, ott lebeg felettük az a kérdés, hogy mi lesz a munkahelyen. És kiderül, hogy az eddigi munkakapcsolatuk nagyon fontos nekik. House-nak fontos, hogy tudja, hogy Cuddy határok közé tudja őt szorítani. És Cuddy-nak fontos, hogy tudja, hogy House megoszthatja vele az orvosi szándékait, de csak olyan szintűeket, hogy ne haljon bele senki. Szóval az a nap elég érdekes lesz, mikor visszamennek dolgozni: hogyan tartod meg a régi munkakapcsolatot, és hogyan folytatsz szerelmi kapcsolatot egyszerre.

A nagyvilágban sok megjegyzést kapok a House-Cuddy kapcsolatra. Már évek óta – olyanoktól, akik együtt akarták látni őket. Tudom, hogy léteznek anti-House&Cuddy emberek, de ők nem jönnek oda hozzám. Nem tudom, de szerintem… mindkét oldal elégedett lesz a történet menetével.

Omar Epps – Dr. Eric Foreman

A 7. évad elején a Huddy-kapcsolaton – ahogy hívni szokták az emberek az interneten – lesz a hangsúly. House és Cuddy összejöttek a 6. évad végén – vajon ez valódi volt vagy nem volt valódi? Ott folytatódik az egész, ahol abbamaradt: jól elvannak és igazi kapcsolatot folytatnak.

Szerintem House és Cuddy kapcsolata az egyes team-tagokra más hatással van. Foreman szerint jó ötlet és már régóta esedékes volt. Szóval minden karakter máshogy reagál, ami több drámát és mélyebb karaktereket eredményez (jobban megismerjük őket).

Foreman szerint a kapcsolatuk már esedékes és magától értetődő volt, mert az évek során mindenki látta, hogy a munkakapcsolaton kívül más is van köztük, és jó, hogy esélyt adnak ennek, mert, ha nem működik, akkor visszatérhetnek a munkakapcsolathoz. Ami már eddig is őrült volt, szóval ennél őrültebb már nem lehet [egy esetleges szakítás után].

Miután egyre kényelmesebben érzed magad a munkahelyeden, miután egyre hosszabb ideje dolgozol együtt a kollégákkal, szerintem a munkahelyi kapcsolat és a magánéleti kapcsolat határa összemosódik és a magánéleti átveszi az uralmat. És szerintem Chase és Foreman is jóbarátok, meg Taubbal is jóban vannak. Szóval a kapcsolatuk már nem csak munkahelyi. Más szinten tisztelik egymást.

Peter Jacobson – Dr. Chris Taub

A 7. évad elején House és Cuddy fullosan együtt vannak, és próbálják működőképessé tenni – kipróbálják, hogy tud-e működni.

A House-Cuddy kapcsolat olyan, mint egy járvány – elterjed a Princeton-Plainsboróban. Persze ez túlzás, de minden bizonnyal ez egy monumentális esemény mindenki szemében, aki valaha is érdeklődéssel követte a sorozatot. Nekem először fenntartásaim voltak ezzel kapcsolatban: hogy ezt most akarjuk véghez vinni? Beteljesíteni… erőlevest* csinálni – ami azt illeti a 4. részben Taub főzőcskézni fog és erőlevest csinál. De… ez a kérdés helyénvaló: Hogy azt akarjuk megvalósítani, amit mindenki előre tud, hogy meg fog történni. Hogy az a nyomás, ami ezáltal enyhül, talán túlságosan is a sorozat szempontjából (nézők elpártolnak). És eddig szerintem fantasztikus a történet, sok humort foglal magába. Mármint, képzeljék csak el House-t egy kapcsolatban, ami még működik is! Állandóan próbálja szabotálni ezt a kapcsolatot akaratlanul is – nem tehet róla. Sok gondolat, komédia és dráma van ebben. És, hogy válaszoljak is a kérdésedre, miszerint Cuddy és Ho… vagy Huddy – így hívják? – hogy ez a kapcsolat milyen hatással van a teamre… hát hat rá, mert House minden pillanatban ezzel van elfoglalva. Szóval most House-ra úgy kell tekinteni, hogy Cuddyval jár – képzeljék csak el ezt a stresszt! De eddig nagyszerű, szerintem nagyszerű.

Nem tudom, hogy Taub házassága merre fog menni. Imádok az egyetlen házas karakter lenni a sorozatban. Nagyon vicces: House állandóan sérteget engem, főleg a házasságom miatt. De… benne voltam, aztán nem, aztán nyitottan akartam, aztán meg nem… fárasztó volt… nekem és azoknak az idős zsidó nőknek, akik a Taub Fanclub-ot alkotják.

Mióta Taub visszajött – miután ismét rájött, hogy ez az a munka, amiből nem menekülhet, bár megvannak a kétségei és többet szeretne keresni, és inkább lenne főnök, és nem szeretné, ha a főnöke sértegetné, de… színészként mindig is imádtam játszani ezt a karaktert. Nem tud elmenni ebből a munkából, és szerintem Taub jó orvos és végtére is szereti, amit csinál és szereti ezt a munkát, ami az őrületbe kergeti. De visszatér, teljes erőbedobással.

* szóvicc: beteljesíteni, angolul “consumate” és consommé, magyarul “konszommé” azaz “erőleves”

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Trackback
Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..