Interjú Robert Sean Leonarddal

Mivel tudjuk, hogy úgyse fog távozni, meg már mindennel ez van tele, így nem rejtegetem a folytatás mögé, hogy RSL az esetleges távozásáról meg az új Broadway-darabjáról beszél az alábbi interjúban. Az utolsó három kérdés spoileres a magyar adást követők számára – ezt ki is írtam elé. De addig elolvashatja bátran mindenki.

A Broadway-ező Robert Sean Leonard kijelentette: “Ez az utolsó évadom a ‘House’-ban”

Mielőtt csatlakozott a Fox “Doktor House” c. sorozatához, mint Hugh Laurie jangjának jinje, Robert Sean Leonard sikeres Broadway-színész volt, egy rakás Tony-jelöléssel (és egy elnyert díjjal!) a hóna alatt. Most, majdnem egy évtized után ismét visszatér a világot jelentő deszkákra Garson Kanin 1946-os vígjátékában, a “Born Yesterday”-ben. Szóval, miközben jelenleg folynak a darab próbái (a premier április 24-én lesz), a színész próbálja összeegyeztetni a színpadi munkáját a “House” 7. évadvégi epizódjainak forgatásával. Tehát ingázik New York és Los Angeles között a heti egyetlen szabadnapján. Mi volt annyira vonzó a korrupt iparmágnás (Jim Belushi) által a butuska barátnőjének (az újonc Nina Arianda) tanítására felbérelt újságíró szerepében, hogy mindennek kitette magát? A fenti címből sejteni lehet a választ. De, ahogy az lenni szokott, nem ilyen egyszerű a dolog.

» Miért várt hét évet, hogy visszatérjen a Broadwayre?
Ez az utolsó évadom a “House”-ban. Az utolsó epizódomat forgatom jelenleg. Mármint szerződésileg. Azért sincs még berendelve az új évad, mert a Comcast megvette az NBC Universalt, és még senki másnak nincs szerződése. Ha leszek is jövőre a “House”-ban, akkor az új keretek között történik majd. De jogilag és szerződésileg szabad vagyok ezután az évad után. Szóval a feleségemmel [Gabriella Salick] elgondolkodtunk, mit csinálunk majd a nyáron. És soha nem volt időm darabban játszani [a “House” forgatása mellett], mert a szüneteink négy-hat hetesek csupán.

» De nem hiszi valóban azt, hogy ez lenne az utolsó évad, nem? Mármint, végül be fogják rendelni az új évadot, és az ön karaktere fontos a sorozatban, szóval majd önt is vissza fogják várni.
*szünetet tart* Én. Nagyon, nagyon. Szeretem. A. Pénzt. De emellett szeretem a feleségemet és a lányomat is. És, mikor képbe került ez a darab, tudtam, hogy csak akkor fog működni, ha véget ér a sorozat, mert az előadások egybe esnének a “House” forgatásával. És, miután nem újították meg a szerződésemet… A lényeg az, hogy nem tudom. Szeretnék többet keresni. A pénz jó dolog. De másrészt meg hiányzik New Jersey. És hiányzik a színház. Hiányoznak a barátaim. Gabby-nek hiányzik a családja. Elegem van abból, hogy olyan helyen lakjak, ahol nem érzem otthon magam. Nagy nyomás nehezedik ránk mindkét oldalról, szóval tényleg nem tudom, mi lesz. A család fog dönteni, de most nincs is nagyon választási lehetőség, mert [a sorozat részéről nem ajánlottak fel lehetőséget]. Feltételezem, hogy lesz még egy évad. És szerintem én is benne leszek. De nem tudhatom biztosan. A feleségemmel elég furák vagyunk. Nem költjük el a pénzünket. Akkor vettem az első kocsimat, mikor ide költöztünk [LA-be]. Egy Jettát. A pilot óta van meg. Nem igazán költöttük el a pénzt, amit azóta kerestünk.

» Most forgatják a “House” évadfináléját. Van benne szó Wilson lehetséges távozásáról?
Nem, nem erről szól az epizód. Egyáltalán nincs ilyesmiről szó benne.

» Ha vissza is tér a következő évadra, akkor is ki kell hagynia pár részt a darab miatt, ugye?
Egy párat ki kell majd hagynom. Lehetne még, hogy úgy oldjuk meg, ahogy jelenleg csináljuk, de nem biztos, hogy azt bevállalnám. Bármennyi pénzt is ajánlanának. 4300 km ingázás túl sok nekem, és túl sok a hangomnak… Nem könnyű. Inkább választom azt, hogy ne legyek benne az első pár epizódban. Vagy különben el kéne tolniuk a forgatást. Vagy, csak keveset szerepelnék bennük, és néha egy-egy hétfőt forgatással töltenék. Bármi lehetséges.

» Miért döntött úgy, hogy a “Born Yesterday”-jel tér vissza a Broadway-re?
Mert imádom a darabot. És mert [a rendező] Doug Hughes Nina [Ariandát] vette fel. Ha egy híres színésznőt vett volna fel, akkor hezitáltam volna. A lényeg és az örömforrás a “Born Yesterday”-ben maga Nina Arianda és a karakterének megismerése. És, ha jól építjük fel a darabot, akkor minden 18. percben újraértelmezzük a jellemét. Az ember azt hiszi, hogy ismeri ezt a lányt, és aztán minden 18 perc után azt gondolja: “Várjunk csak! Ez meg most hogy?” Ettől működik a darab. Sajnos a színházban nem sokszor kapsz ehhez olyan jó színésznőt, aki ezt teljesíteni tudja. És szerencsére mi megkaptuk Ninát.

» Nehéz volt visszaszokni a heti nyolc előadásra hét évnyi sorozatforgatás után?
Egyáltalán nem. A “House”-ban 17 órát forgatok egy nap. A színház esetében meg este 11-re otthon vagyok – atyám, most viccel? Ez semmi nekem. És, mikor van az embernek két kutyája és egy kétéves lánya, ez utóbbi nagyon barátságos beosztás. Sötétben megyek reggel a “House”-forgatásra, és sötétben is jövök haza. A színház persze kemény, mert esténként nem vagy otthon és hétvégén is dolgozol – minden munkának megvan a hátulütője. De hogyha olyat csinálhat az ember minden este két órán keresztül, amit imád, az elég jó munka.

» Hiányzott már?
Ó, atyám, igen. Majdnem nemet mondtam rá a sorozat miatt. Ránéztem a beosztásomra és arra gondoltam: “Ez őrültség. Esélytelen [beleszorítani a színházat].” Kihúztam sárgával azokat a napokat, amikor LA-ben leszek, és rózsaszínnel azokat, amikor New Yorkban. Ránéztem a nejemre azzal, hogy: “Felejtsd el. Ez lehetetlen. Meg fogok őrülni.” És ő meg azt mondta: “Ha nem vállalod el a darabot, megöllek! Szükséged van erre. Szükséged van arra, hogy valami olyat csinálj, amit szenvedélyesen szeretsz.” Nagyon pörgök az első próba óta. Imádom ezt a társaságot. Imádom Doug Hughest, imádom a darabot. Imádom próbálni. Alig várom, hogy minden este dolgozhassak. Minden percét élvezem.

» Úgy vettem észre, a “House” eddig alkalmazkodott a színészei beosztásához.
Igen, hihetetlen. Eszméletlenül alkalmazkodóak és kedvesek voltak ezt illetően. Nagyszerűek voltak. Átszerveztek pár dolgot és valószínűleg kevesebb szerepet írtak nekem az utolsó epizódokra.

» Gondolt arra, hogy felhasználja az “Olivia Wilde kapott egy év szabadságot, hogy filmet forgathasson”-kártyát, hogyha a produkció nem alkalmazkodott volna?
Nem. Mikor felhívtam őket, mondtam, hogy “Figyeljetek, ha menni fog, az nagyszerű. Ha nem, akkor sincs harag.” Wilsonra sok mindent rá lehet húzni, de ő nem olyan, mint Tizenhárom. Ő nem mehet el csak úgy. Tizenhárom eltűnhet, Wilson nem. A sorozat nem így épül fel. Neki ott kell lennie. Így működik a történet. Wilson olyan, mint Carlton, az inas a ‘Rhondá’-ban.”

INNENTŐL SPOILERES (7. évad második fele)

» Mi történik Wilsonnal az utolsó epizódban? Továbbra is elkapja House lepattanóit?
Leginkább, igen. Ez az évad leginkább House-ról és Cuddy-ról és a kapcsolatukról szólt, ami nekem nagyon kényelmes volt. Csomó időt tölthettem a kutyáimmal és a lányommal. Én csak felszedem a darabkákat ebben az évadban.

» Csalódott volt, hogy Wilsonnak nem jött össze a volt feleségével, Sammel [Cynthia Watros]?
Igen. Imádom Cynthiát. Anne Dudek is nagyszerű volt. Mindig szomorú, [mikor Wilson elveszíti a szerelmét]. Ez olyan, mint mikor Fonzie-nak lesz barátnője. Az ember tudja, hogy az a csaj nem lesz sokáig a képben. Pinky Tuscadero se maradt sokáig.

» Igen, úgyis elüti majd egy vonat vagy valami.
*nevet* Igen. Wilsonnak nem lehet hosszú távú kapcsolata. Az nem működik.

[TV Line]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .