Interjú Patrick Price-szal

Patrick Price a 6×09-ben tűnt fel, majd visszatért a 6×20-as epizódban a kialakult hatalmas rajongótábora miatt. Személyszerint én nem vagyok oda érte, nem hiányzik még egy House a sorozatba. De az alábbi interjúból is kiderül, hogy ügyesen csinálja, amit csinál (nem spoileres):

A nézőknek igazán elkerekedett a szeme, mikor Jeffrey Sparkman ápoló először megjelent a tévéképernyőinken a “Boldogok a tudtlanok” c. “Doktor House”-epizódban. Itt volt egy karakter, aki nem fél visszaszólni Dr. House-nak, nem oson el nyusziként, mikor House rosszindulatú megjegyzéseket tesz rá. Csak pár mondat és egy “anyád!”-hozzáállás elég volt ahhoz, hogy Jeffrey ápoló rajongók kedvence legyen.

Mi, az inHouse-alkalmazás [készítői] már alig vártunk, hogy interjút készíthessünk Patrick Price-szal, a színésszel, aki nagyon kevés képernyőn töltött idővel elérte, hogy Jeffrey ápoló karakterét emlékezetessé és érdekessé tegye. Ahogy a hétről-hétre jelentkező “Bitch Tape” appisode-ok is bizonyítják, ez egy erős karakter; szívesen látnánk őt az alkalmazásban és a “Doktor House”-ban.

Ezen a héten Mr. Price rendelkezésünkre bocsájtotta az alábbi interjút, amit a sorozat és az appisode-ok rajongói meglepőnek, érdekesnek és szórakoztatónak fognak tartani.

» Kérem, mondjon el magáról pár dolgot! Honnan származik? A családtagjai a showbusinessben mozognak? Ön hogyan került bele a szórakoztatóiparba? Az IMDb-profilján látom, hogy játszott pár szappanoperában. Az milyen volt?
Hú, hol is kezdjem? Állandóan futok, kertészkedem, énekelek, főzök és általában bonviván vagyok. Németországból származom, de évekig éltem Milánóban, Párizsban a modellkedő-éveim alatt. Sok éve élek Los Angelesben. Nem, egyik családtagom sem dolgozik a showbusinessben, csak én. Eleinte független filmekben voltak kisebb szerepeim, mikor Párizsban éltem, szerintem ott “kapott el a hév”. Szóval úgy döntöttem, LA-be költözöm, és adok ennek egy esélyt. Igen, szappanoperákban kezdtem, mikor megérkeztem LA-be. Szerintem a szappan nagyon jó gyakorlási lehetőség a színészeknek. Rahedli szöveg és a szoros forgatási rend azt jelenti, hogy meg kell tanulnod gyorsan megcsinálni a dolgokat. Igen, ez stresszes, de az ember megtanulja gyorsan memorizálni a szöveget, és remélhetőleg jól adja elő utána.

» Twitteren több különböző nyelven kommunikál. Milyen nyelveken beszél folyékonyan?
Beszélek németül és franciául, igen. És spanyolul és olaszul is eléggé beszélek ahhoz, hogy kikerüljek a bajból, vagy bajba kerüljek, ha nem figyelek oda. A Twitter nagyszerű dolog, mert gyakorolhatom a nyelvi készségemet – vagy annak hiányát – rajongókkal a világ mindenféle pontjáról.

» Mióta dolgozik a “Doktor House”-ban? Dolgozik a kulisszák mögött? Ha igen, milyen beosztásban? (Hugh Laurie dublőreként?) Úgy emlékszem, őn volt Hugh Laurie tolmácsa egy német interjúnál pár éve. Úgy tűnik a sorozatbeli szerepe elég összetett. El tudná magyarázni pontosan?
Az első naptól dolgozom a “Doktor House”-ban. Igen, megkértek, hogy legyek Hugh dublőre, mert már csináltam vele ilyet a “Stuart Little”-ben, és, mert ugyanolyan magasak vagyunk, ugyanolyan színű a szemünk és a testfelépítésünk. És ez segítette a vezető operatőrt a világításnál, meg ilyenek. Mai napig Hugh (fény)dublőre vagyok, szóval a sorozatban nem csak Jeffrey ápolót alakítom, hanem minden nap bemegyek dolgozni Hugh dublőreként, mikor nem Jeffrey ápoló vagyok. Igen, Hugh megkért rá, hogy csináljak vele egy kis jelenetet németül, mert a “Doktor House” múlt évben megnyerte az Arany Kamera-díjat Németországban a legjobb nemzetközi sorozat kategóriában. Ő írta a szöveget és én írtam a német fordítást és “eljátszottam” a német tolmácsát a köszönőbeszédhez. Nagyon vicces. (videó)

» Hogyan kapta meg Jeffrey ápoló szerepét? Versengenie kellett más színészekkel vagy direkt önnek írták a karaktert?
Emlékszem, mikor olvastam a “Boldogok a tudatlanok” forgatókönyvét és elérkeztem ahhoz a részhez, mikor bejön ez a karakter, Jeffrey ápoló. Rögtön megszerettem. Azt gondoltam, más, mint az eddigi karakterek a sorozatban és, hogy én adhatnék valami különlegeset ehhez a szereplőhöz. Tudtam, hogy csomó színész fog eljönni ennek a karakternek meghallgatására, és így is lett.

» A munkatársai hogyan reagáltak Jeffrey hírtelen jött sikerére?
Mindenki nagyon támogatott. A producerek, a színészek és a stáb, az írók, mindenki. Nagyon jó és megtisztelő érzés, hogy ennyi támogató van körülöttem. A rajongók nagyszerűek. Olyan pozitívan reagáltak Jeffrey ápolóra és a House-szal való közös jeleneteire. Úgy látszik, szeretik ezt a beszólós kapcsolatot, ami House és Jeffrey ápoló között alakult ki, szóval tök jó, hogy ennyire elfogadták és tetszett nekik. Imádom a rajongóimat.

» Ön szerint miért reagáltak a rajongók ennyire hevesen Jeffrey ápolóra a sorozatban való első megjelenése után? Mit gondol Jeffrey Sparkmanről? Szívesen lógna vele?
Szerintem azért reagáltak ennyire hevesen, mert még nem volt ezelőtt olyan férfi ápoló a sorozatban, aki úgy szólt volna vissza House-nak, ahogy Jeffrey ápoló teszi. Jeffrey egy olyan ápoló, akivel már minden megesett, aki már mindent látott, és senkitől nem fogja elfogadni a szarságait – még House-tól sem. Bosszantja House viselkedése, és elhatározza, hogy nem engedi, hogy House beférkőzzön a bőre alá. Jeffrey ápoló azon nyomban visszaszól, bűntudat nélkül. Imádom Jeffrey ápolót! A haja meg van csinálva, az öltözéke is, szellemes és szemtelen. Szórakoztató karakter. Hát persze, hogy szívesen lógnék Jeffrey ápolóval, pusztán a szórakozás kedvéért, és a tabukat nem ismerő hozzáállásáért.

» A főszereplők közül meg fog jelenni bárki is az appisode-okban?
Igen, de nem tudom, hogy elmondhatom-e, ki és, hogy melyik részben.

» Mennyi időbe tellett leforgatni az appisode-okat? Katie Jacobs és/vagy Sanford Bookstaver rendezte mind a 13-at?
Mind a 13 appisode-ot 4 nap alatt leforgattuk! Bolondokháza volt, de nagyon jól szórakoztunk. Teljes gőzzel dolgoztunk, napi 12-13 órát. Egyfolytában forgattunk, össze-vissza csináltunk jeleneteket mind a 13-ból, különösebb logika nélkül. Katie Jacobs rendezte a nagyrészét, de más rendezőink is voltak: Greg Yaitanes, Sandy Bookstaver, Gerrit van der Meer és Kevin Williams. Nagyszerű volt ezekkel a tehetséges rendezőkkel dolgozni, az biztos.

» Ki írta az appisode-okat? Ezekbe a munkálatokba volt beleszólása?
Larry Kaplow írta, és David Shore-nak is volt beleszólása, szerintem. Én egyedül a spanyol, német és francia szövegek fordításában segédkeztem, amiket majd láthatnak az appisode-okban. Elég királyak.

» Ön szerint az appisode-ok folytatódni fognak a 7. évad alatt is?
Fogalmam sincs. Nagyszerű lenne, ha így lenne! Szívesen csinálnék még belőlük.

» Mik a tervei (remények, álmok, kívánságok) a jövőre nézve?
Remélem, hogy még sokáig dolgozhatom ebben az iparban, bármilyen beosztásban… kamera előtt, kamera mögött, én mindkettőt szeretem. Imádom a munká(i)mat és elég szerencsés vagyok: Nap mint nap azt csinálhatom, amit szeretek.

[Blogcritics.org]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .