Interjú Lisa Edelsteinnel

Lisa Edelstein (Cuddy) a “House”-ból való távozásáról és vissza (nem) téréséről, “A férjem védelmében”-beli karakteréről és egyéb új munkáiról beszél. Akik csak a tv2-n nézik a sorozatot és nem látták a 7×23-at, azok inkább ne olvassák el:

Vicces dolog történt Lisa Edelsteinnel nem sokkal azután, hogy bejelentették, ősztől nem tér vissza a “House”-ba: Telefonhívásokat kapott. Sokat, olyanoktól, akik szerettek volna együtt dolgozni vele. “Nagyon jó érzés volt” – mondta az első interjújában a májusi felmondása óta. “Új és izgalmas helyzet volt számomra.” Az egyik első ilyen felkérés “A férjem védelmében” producereitől érkezett, akik egy háromrészes szerepet ajánlottak neki mint Celeste Serrano, ügyvéd, aki Will (Josh Charles) régi ismerőse. Ma reggel kezdte a forgatást és felhívott minket, hogy az új szerepéről és a “House”-szal történtekről beszéljen – a hirtelen távozásáról, a sokkoló évadfináléról, és hogy valaha is visszatér-e Cuddy-ként.

» Három hónap után hogy érzel a “House”-ból való távozásoddal kapcsolatban?
Nagyon elszomorító volt és csalódtam és nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést. De végeredményben úgy éreztem, hogy ez a legjobb, amit tehetek a magam és a karrierem érdekében. Nagyon várom a következő projektjeim kibontakozását. Most erre koncentrálok. Érdekes újra kint lenni a [munkaerőpiacon] egy ilyen, 7 éven át tartó nagyszerű munka után. Ez ijesztő, de egyúttal izgalmas is.

» Ami az elmúlt évad végét illeti, felteszem, nem zárult le a karaktered története.
Nem. Egyáltalán nem. Senki nem így tervezte. De ez megesik néha.

» Hogyan reagáltál a fináléra?
*nevet* A rajongók nagyon aggódtak értem. Azt hitték, House meg akarta ölni Cuddy-t. Abszolúte megértem az érveiket. Hogyan tudsz belehajtani egy házba, ahol a barátaid vannak, meg egy gyerek is, hogy közben ne gondolj erre? Eléggé gyilkos tettnek tűnik. Bár a forgatókönyvben nem tűnt ennek, mert tiszta sor volt, hogy [Cuddy meg a többiek] kimentek a szobából. De akkor is elég extrém, amit tett.

» Szerinted hű volt ez a tett House karakteréhez?
A fő probléma, ha be akarnak mutatni egy ilyen változás hatását a karakterre, extrém dolgokat kell megtenni, de talán ez túl extrém volt a nézőknek. Ez nem olyan sorozat. Hogy kreatív értelemben túllőttek-e a célon? Nem. Ez alapvetően értelmes lépés. Csak nem egy országos sorozatban, szerintem ilyen szinten túl sok volt a nézőknek.

» A nyolcadik évad elején House börtönben van. Szerinted ez elég büntetés?
*nevet* Azt hiszem. Nem tudom.

» Ha kiderül, hogy ez a sorozat utolsó évada, visszatérnél vendégszereplőként?
Nem beszéltem azóta velük, szóval nem valószínű. Nem úgy tűnik, hogy ebbe az irányba tartanának.

» Nekem úgy tűnt, ebbe az irányba tartanak, mikor legutóbb David Shore-ral beszéltem.
Hát, nem folytathatok beszélgetést David Shore-ral rajtad keresztül. *nevet* Jobb lenne, ha valaki végre felemelné a telefont.

» Mit mondhatsz el a “Férjem védelmében”-beli karakteredről? Annyit már tudunk, hogy köze van Willhez.
Közös múltja van Will-lel. Ő egy ügyvéd, rugalmas erkölcsi határokkal. *nevet* Igazán élvezi a törvényekkel való játszadozást. Emellett profi szerencsejátékos. Régóta játszik már és abban a világban is vannak közös élményeik Will-lel. Szóval minden, amit tesz, kockázatos, és jó móka – különösen ellentétbe állítva Aliciával, aki annyira összeszedett. Neki viszont nincsenek szabályok az életében.

» Azt beszélik, Celeste és Will korábban partnerek voltak.
Azt nem tudom, hogy üzleti partnerek voltak-e. Annyit tudok, hogy együtt szerencsejátékoztak. És, hogy jártak valamikor.

» Lehetséges, hogy meghosszabbítják a háromepizódos szerepet?
Ki tudja? De ez így pont jó nekem. Csak egy hónapig forgatok velük, aztán visszamehetek dolgozni Los Angelesbe. De imádok dolgozni, szóval, ha folytatni akarják a karakterrel, akkor majd meglátjuk.

» Mi lesz ezután? Hallottam, hogy dolgozol pár projekten. Erről mondasz valamit?
Még nem. Van egy projekt, amelyet egyedül csinálok, és annyi kutatómunkát igényel, úgy érzem, mintha diplomamunkát készítenék. Emellett egy producerrel dolgozunk egy új sorozaton. Szóval még minden a levegőben van, de beindult a kreatív énem. Szívesen állnék a produceri oldalra, hogy kissé jobban belefolyhassak a készítői folyamatba.

» Szívesen lennél egy olyan sorozat producere, amelyben te vagy a főszereplő?
Nem kell feltétlenül nekem lenni a főszereplőnek. Nagyon szeretek egy csapat tagja lenni [mellékszereplőként]. Hugh élete eléggé behatárolódik a 14 órás forgatási napokra, és még amellett a producerkedés nagy feladat. Csak többet akarom használni az eszemet, ennyi az egész.

[TVLine]


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

3 hozzászólás

 1. Köszönöm, Ági! :vidor: Igazán jól esett ezt elolvasni egy kéthetes utazás előtt!
  Remélem, én is, hogy beindul a kreatív énje, mert kíváncsi vagyok, mit tud még kihozni magából. :igen: :mosoly:
  :leborulos: :leborulos: :leborulos:

 2. A kulcskérdés a kulcsválasszal:
  -“Ami az elmúlt évad végét illeti, felteszem, nem zárult le a karaktered története.”
  -“Nem. Egyáltalán nem. Senki nem így tervezte. De ez megesik néha.”

  Tetszenek Lisa okos, diplomatikus, mégsem álszent válaszai.

  Én is sok sikert kívánok neki és várom az új projektjeit.

  Szeptemberben itt lesz Bécsben egy megnyitón pár napig, megy valaki esetleg, aki beszámolna az élményeiről?

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .