Interjú David Shore-ral

Interjú a “Doktor House” készítőjével a 8. évadról, a 7. évad végi bonyodalmakról és az új karakterekről. SPOILER

A tévésorozatok íróinak jó dolguk van: Megírnak egy történetet egy karakternek az évad végére, aztán egy egész nyaruk van kitalálni, hogyan jöjjön ki a slamasztikából. Bárcsak ilyen egyszerű lett volna David Shore idei nyara is.

Az elmúlt évad cliffhangerén kívül – melyben House belehajtott az exbarátnője, Cuddy nappalijába, majd elszökött a tengerpartra – Shore-nak még Lisa Edelstein hirtelen távozásával is foglalkoznia kellett.

“Nem kell senkit kihúzni a slamasztikából” – mondta Shore nevetve, amellyel érzékelteti, hogy optimistán áll a dologhoz. “El kell mondanom, meglepően izgatott vagyok. A tavaszi történéseket tekintve azt gondoltam, ‘Ó, a szarba, nem így akartam.’ De örülök a végkifejletnek.”

A terv része az, hogy House-t börtönbe küldik és egy évet előre ugranak. És az is része, hogy új vért pumpálnak a Princeton-Plainsboróba és megnövelik néhány karakter hatáskörét. A továbbiakban olvashattok az új arcokról, és arról, Shore hogyan akar visszatérni a gyökerekhez. És: Ez lesz az utolsó évad?

» Nehéz volt folytatni az elmúlt évad fináléja után, miután elvesztettek egy színészt a nyáron?
Hát, más volt, mert olyan korlátokkal voltunk körülvéve, amelyek nem nekünk kedveztek, és amire nem számítottunk, és amelyben csalódtunk. De a jó hír, hogy annyira rosszak vagyunk az előre tervezésben, hogy nem igazán tudtuk, hogyan kezdjük a következő évadot. Szóval csak számba vettük a lehetőségeinket a történtek után.

» És mire jutottak?
Új szereplőket behozni a kórházba mindig új lehetőséget jelent. House akkor a legjobb, mikor új emberekkel és szituációkkal van elfoglalva. Szóval be fogunk hozni új embereket. Nagyon izgatottak vagyunk miattuk. Úgy gondolom, ez az évadkezdés új löketet ad a sorozatnak, és kicsit visszatérünk a gyökerekhez.

» De először is ki kell hozniuk House-t a börtönből. Jól gondolom, hogy a büntetést amiatt kapta, mert belehajtott Cuddy házába, vagy ennél többről van szó?
Ezt jól gondolja. De pszichológiailag több van mögötte.

» Csak az első epizódban lesz börtönben?
Nem akarok semmi konkrétat elárulni. De úgy éreztük, fontos, hogy megfizessen a fináléban történtekért. Törvényt szegett ezzel a veszélyes és, mondhatni irracionális tettel. House egy racionális személyiség, és meg kell fizetnie. De egyúttal ebben az évben mókázni is akarunk. Végig akarjuk vinni ezt a szálat, de közben vissza akarunk térni a gyökerekhez, és a sorozat magját adó esetekhez. Szóval gyorsan vissza fogunk térni a régi House-hoz.

» Az, hogy börtönben ült, befolyásolja az orvosi munkáját?
Hatással lesz rá, de nem akarunk átalakulni ügyvédes sorozattá. Ez a feje fölött lebeg, de nem akarunk kitérni arra, hogy House hogyan kapja vissza az engedélyét, meg hogy mi ennek a jogi háttere. Csak vissza House-t a kórházba, és kezdjen gyógyítani!

» Bár előre tekintenek, szó lesz azért Cuddy távozásáról?
Megemlítik majd, de nem lesz nagyon körüljárva, mert őt magát nem kaphattuk meg, hogy [lezárhassuk a karakterét].

» Lisa vissza fog jönni egy rendes lezárásra?
A végén jó lenne, ha visszatérne. Mivel már elment, úgy döntöttünk, azért nem hozzuk őt vissza, hogy elmehessen. Majd a legvégén sokkal inkább odaillene. De most nem úgy tűnt.

» De még ott van Robert Sean Leonard, aki megsérült az utolsó jelenetben. Hogyan változik meg House és Wilson kapcsolata?
Majd meglátják, de Wilson nem felejti el és bocsátja meg egyszerűen.

» Beszéljünk az új orvosokról. Meséljen Charlene Yi karakteréről!
Az Óvilágot idézi. A szülei immigránsok, és [az ő karaktere] tiszteli a szokásaikat. Hisz abban, hogy kemény munkával lehet előrejutni. Tisztelettudó, de van egy másik oldala, amelyet meg fogunk mutatni.

» Charlene komikussága ellensúlyozza a kínosságát. Ezt kihasználják vagy nem ebbe az irányba mennek a karakterével?
Emiatt választottuk őt. Szerintem nem tiltakozna, ha azt mondanám, hogy szokatlan a személyisége és a komikussága, és ő maga. Hülyék lennénk, ha ezt nem használnánk ki.

» House a börtönben találkozik Odette Annable karakterével, ugye?
A börtönben találkoznak, és kapcsolat alakul ki közöttük, amiért aztán meg kell fizetniük… [Annable karaktere] a börtönben dolgozik. Nem kötelező ott dolgoznia, de ő ezt választotta. Ez mindent elárul róla.

» Azt mondta, ebben az évben visszatérnek a kezdetekhez, de közben új szereplőket hoznak be. Ez nem mond ellent egymásnak?
Szerintem így tudunk a legjobban visszatérni az alapokhoz. Ez lehetővé teszi, hogy új szemszögből tekintsünk House-ra és arra, milyen szokatlan a személye. Szerintem ez a dolog lényege. Ezen új karakterek nézőpontjával új szemszögből láthatjuk House-t.

» Mi a helyzet House munkán kívüli kapcsolataival? Még mindig házas ember?
A zöldkártyás házasságra utal? Azzal nem foglalkozunk. Lehet, hogy még nős, de nem térünk ki erre. A világ megváltozott [az egy év alatt]. House még mindig House, de megpróbálja újra összerakni a világot.

» House nem lesz szerelmes?
Nem akarom, hogy a sorozat a kapcsolatokról szóljon olyan értelemben, hogy ki kivel fekszik le. Legalábbis nem a közeljövőben. A sorozat kapcsolatokról szól, de olyan értelemben, hogy a szereplők hogy viszonyulnak egymáshoz. És, hogy House világnézete milyen hatással van a körülötte lévő emberekre.

» Mi lesz a körülötte lévő emberekkel ebben az évadban?
Az előző évad végén Taub két nőt is teherbe ejtett, ez a téma elő fog jönni. És az is, hogy Foreman és Chase élete hogyan változott az eltelt egy évben. House elég sokáig börtönben volt, szóval mindenki továbblépett az életében és ebben sok lehetőség rejlik.

» Ezzel arra utal, hogy az erőviszonyok megváltoztak a teamben?
Ez helyes feltételezés, igen.

» Mennyit fogunk majd látni Tizenháromból?
Az évad elején láthatják. De nem sokat. Olivia mozizni akar és szomorúan bár, de belementünk ebbe. Örülök a sikereinek.

» Kevin Reilly, a Fox elnöke azt mondta, lehet, hogy ez lesz az utolsó évad. Mit gondol erről?
Szerintem a sorozatban van még több évad, de ez egy csomó dologtól függ majd. Van rá esély, hogy ez lesz az utolsó év. Mindenki reméli, hogy nem, de ha mégis, akkor jól akarjuk megcsinálni.

» Már elkezdte tervezni a végét arra az esetre, ha kiderül, hogy ez lesz az utolsó évad?
Valamennyire, igen. De úgyis függőben van még az egész.

» A legtöbb [sorozatkészítő] nem marad a sorozatával ennyi évadig. Személy szerint nem fáradt bele hét évad után?
A munkába belefáradtam. A karakterbe nem.

» Szóval mit szeretne elérni House karakterével ebben az évadban? Láthatunk majd változást benne?
Tudom, hogy őrülten hangzik, de én nem akarom, hogy megváltozzon. Azt akarom, hogy megpróbáljon megváltozni – az elejétől ezt akartam. Azt akarom, hogy megpróbáljon boldognak lenni. Szeretem a karakterét és érdekesnek találom. Azt akarom és azt élvezem, ha olyan helyzetekbe helyezhetjük, amelyekben még nem láttuk őt, és azt, ha láthatjuk, hogyan reagál ezekre a helyzetekre.

A “Doktor House” október 3-án, hétfőn, 21 órakor tér vissza a Fox-on.

[TVGuide]


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .