Interjú a szinkronhangokkal

A femina.hu a “Doktor House” szereplőinek (House, Cuddy és a régi csapat) szinkronhangjaival beszélgetett arról, hogy mit gondolnak a karakterükről illetve az őket alakító színészekről. Sok újat tudhatunk meg többek között azt, hogy eleinte Györgyi Anna Dr. Cuddyt karótnyelt p*csának tartotta, de később megbarátkozott vele, ill. Holl Nándor elmondja, hogy az első két évadban mennyire meggyűlt a bajuk a latin szavakkal.
A videót és a hozzá tartozó cikket itt találjátok.


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

6 hozzászólás

 1. Azért Kulka interjú alatt, meg minden máshol, befigyel a House részletnél a Global TV-nek a logója. Ejnye-bejnye. 😀

  Edit: De amint látom van ott FOX is.

 2. Nyugodtan szedjétek le rólam a keresztvizet… Megnéztem én is a videót (pasi létemre femina.hu-t nézegetni?…) és ismét arra az álláspontra jutottam, h a magyar szinkron már rég óta nincs a topon. És ez szerencsére nem a (szinkron)szinészek miatt van, hanem a szikronrendezők(?) miatt. Abszolút nem tartottam (tartom) jó választásnak Kulkát. Kitűnő színésznek tartom, és remek szinkronhang, de nem House-hoz. (Pokoli sokat rontott az élményindexen (és finoman fogalmaztam), h pl ő szinkronizálta annó Robert De Niro-t a Szemtől szemben c. filmben. Robert De Niro-t!!!) Sokkal inkább Orosz Istvánt tudtam volna elképzelni House hangjának Szakácsi Sándor halála után. Mint mondottam: a szinkronrendezőn nagy a felelősség. Meg is bukott (számomra), mikor az alapján döntött Kulka melett, h annó ő volt a Nagy Fehér.
  Nem tudom ki hogy van vele, de engem erősen idegesített, h Kulka mindenhova figyelt, csak a riportra nem.

 3. @Totya: Kulkát nem a rendező válaszotta (Mester Ágnes, asszem), hanem a tv2. Még mellette volt 4 potenciális színész (sajnos nem tudom kik), de a csatorna választott. Így lettek a Született feleségek hangjai is azok, akik.
  És persze a szinkronrendezőn sok múlik, de az egész (időrendi sorrendben) a ráfordított pénzen (azaz a megrendelőn = tv2), aztán a fordításon, aztán a szinkronizáló színészen, a hangmérnökön, rendezőn majd pedig a vágón múlik. És, sajnos, ha az egyik is sántít ezek közül, akkor a többi munkája is végeredményben szar lesz, bármit is csinálnak…

  Pont tegnap fedeztem fel megint az ismétlésben, hogy a mellékszereplők hangját kábé véletlenszerűen választják ki (70 éves bácsira 40 éves hang, meg ilyenek). És akármilyen jól alakít Kulka – azért jobb, mint az átlag, ezt nem lehet elvitatni -, ha mellette megszólal egy nem odaillő hang, az egész borul.

  Ééés… ezt még lehetne folytatni, és sok blogon többen is vitatkoztak már a magyar szinkron tragikus helyzetéről, és leginkább arra jutottak, hogy kevés a pénz, és sok az igénytelen megrendelő ill. a mégigénytelenebb, olcsón, futószalagon dolgozó stúdió. :p

 4. Én most vitatkoznék Totyával. Nekem például azóta jobban bejön a karakter, hogy Kulka csinálja. Számomra sokkal inkáb kihozta az iróniát, meg a gúnyt belőle. Szertem, amikor ilyen karaktereket kap (Pl. Hádész a Kerculesben) És ennek a hangnak semmi köze az egykori Nagy Fehérhez. Teljesen mást hoz ki belőle.

 5. Egyéni ízlésről beszélünk Bastet. Ezért szeretjük (szeretem), ha Revicky Gábor hangján szólal meg Jack Nicholson, v Robert De Niro. (És nem pedig Kulka Jánosén). Nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. 😉

  @Ági: katasztrofális a magyar szinkron, ezt már írtam. Sajnos a szinkronrendezőn (és a szinkrondramaturgon) is sok múlik. És, h a tv2 mondta meg ki legyen a szinkronhang: nonszensz. Az ilyenek miatt gyalázatosak a sorozatok (és időnként a filmek) szinkronjai. Régebben, messze híres, elismert volt a magyar szinkron. Igaz, akkor hozzáértők (Ambrus Zsuzsa, Aprits László, stb) vezényelték le a szinkront.
  Kevés a pénz?… 35 MFt/30 mp. Ekkora reklámidő-díj mellett elvárható lenne, h a tv2 ne csak megrendelő (úr) legyen, hanem igényes is!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .