Infó a fináléról

A rendszeres olvasóinknál nem véletlen a déjá vu érzés. Volt már pár ilyen címet viselő bejegyzésünk – hiszen folyamatosan szivárognak az információk a 6. évad utolsó epizódjáról, és konkrét címmel meg lelőném a poént annak is, aki (még) nem kíváncsi rá.
Miután az alábbi cikk egy olyan újságírótól származik, aki – több kollégájával egyetemben – látta már a finálét egy sajtóvetítésen, ezért picit konkrétabb információkra számítsatok, mint az eddigi hírekben. SPOILER

“Doktor House”: a morcos doki talán még sebezhetőbb, mint valaha

Bár a “House” évadfináléja csak egy hét múlva lesz, de – mivel most volt a sajtóvetítés -, arra gondoltam, elkezdhetjük az epizód megvitatását.

Bár az epizódban lesz halál és drámai baleset, ami közelebb hozza egymáshoz House-t és Cuddyt, úgy tűnik, ez nem olyan magas szintű, mint az eddigi évadzárók – még annak ellenére sem, hogy lesz pár jelentős fejlemény.

Először is: az év teljes kerek egésszé válik. House – akit még szeptemberben az elvonón láthattunk küzdeni a függőségével – továbbra is küzd önmagával. Ez nyilvánvalóvá válik, miközben kibontakoznak az események és House emberi oldala felszínre kerül az epizódban.

A férfi, aki általában mindent ural maga körül, most még sebezhetőbb, mint valaha, mikor is elveszíti az irányítást mind a magán- és mind a munkahelyi élete fölött.

Készüljetek föl egy elég kemény jelenetre House és Cuddy között – amiben Cuddy négy olyan szót ejt ki a száján, ami bárkinek érvágást jelentene. Még, ha az is előfordulhat, hogy nem is igaz, amit mond. Hiszen “mindenki hazudik”, nem?

Bár Cuddy nagy lépést tesz előre az életében, ami azt jelzi, hogy elég komolyan gondolja a dolgokat.

Ami a teamet illeti, valami történik Tizenhármassal, és úgy tűnik, rosszabbodik az állapota. De valójában nem sokat látunk belőle, Taubból, Foremanből és Chase-ből ebben az epizódban. Nagyrészt House-ról és Cuddyról szól az egész. De, amit ők alakítanak, az teljesen átjön és nagyon jó lezárást ad az évadnak.

Alig várom, hogy ti is megnézhessétek, és megtudjam, mit gondoltok. Remélem, egyetértetek majd.

[Zap2it]

Csatlakozás a társalgáshoz

53 hozzászólás

  1. Jaaaaaaj, azt hiszem mindenkivel egyetértek…vagy nem…de a többség persze azt írja, hogy Cuddy ezt nem teheti és egy kicsit én is ezt gondolom.
    De azért éltet egy kicsit az a remény, hogy az, hogy Cuddy igent mond Lucas házassági ajánlatára, az még nem egyenesen arányos azzal, hogy hozzá is fog menni…mert az nem lehetséges. Soha nem fogja úgy szeretni mint Houset..és igen..mindenki hazudik..Cuddy szemei nem tudnak :-)…bízzunk ebben, no meg abban, hogy volt egy hír, miszerint a Lucast alakító színész egy jobb lehetőséget kapott és távozik a sorozatból. Emlékszik erre valaki? Ugye nemcsak álmodtam?

  2. Igen, így van. És nem értem, miért adta fel mindenki ennyire hamar. Nincs szó arról, hogy hozzá is fog menni. Cuddy egy okos nő, aki tudja, hogy mit akar, és hogy mire lenne szüksége. Sajnos szerinte ez a kettő nem egyezik, pedig valójában igen. Szüksége van House-ra, mert szereti és nem is tudna nélküle élni, csak ezt ő nem így fogja fel. Szokták is mondani, hogy azt becsüljük meg igazán, amit féltünk elveszíteni. És lám, mennyire igaz. Cuddy igenis szerelmes, és a lelke mélyén retteg attól, hogy House egy szép napon nem lesz mellette, de ugyanakkor nem tudja mit kezdjen vele. Nincs könnyű élete (de kinek van?) és szüksége van valaki segítségére, de nem látja azt, ami a legegyszerűbb lenne. És igen, adott esélyt House-nak, de időt nem eleget. Nem fogja fel, hogy az emberek igenis változhatnak, csökönyösen ragaszkodik az elveihez, ami nem is lenne baj, ha az elvei nem nagy sületlenségek lennének. Mégcsak meg sem fordul a fejében, hogy House nem is olyan rossz ember és hogy igenis boldog tudna lenni vele, de legalábbis biztos, hogy boldogabb. És ha összejönnének, (korábban valaki írta) az egyáltalán nem csak testi kontaktus lenne. Szükségük van egymásra, szeretik egymást, csak ezt mind a ketten (főleg Cuddy) túlbonyolítja, olyan dolgokat képzel bele, ami egyáltalán nem biztos, hogy úgy lenne. Szerinte a kapcsolatuk már az elő napon halálra lenne ítélve, de ez egyáltalán nincs így. Cuddy maximalista, elvárja, hogy minden tökéletes legyen és épp ezért nem tudja élvezni az élet apróbb örömeit. Talán néha elengedhetné magát, és tehetné azt, amit a legjobban akar. Ha így tenne, boldogabb lehetne, akár egyedül is.

    Persze én ezzel csak azt akarom mondani, hogy van remény a Huddy-nak, nem kell feladni, hisz “everybody lies”

    <3 szivecske Huddy 4ever szivecske <3

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..