Így készült a teaser – 5×22

A teaser az a pár perces jelenet, amit a főcím előtt adnak az egyes epizódokban az amerikai sorozatoknál. Általában reklám nélkül közvetlenül az előtte való műsor után kezdődik, hogy annak a műsornak a nézői a képernyő előtt maradjanak. És a teaser után adják a reklámot, majd a reklám után a főcímet.

A folytatásban az 5×22 – House Divided teaserének werkfilmjét illetve a magyar nyelvű összefoglalót találjátok két részletben.

A videókból megtudhatjuk, hogy egy középiskolában forgatták a jelenetet, szombaton, 8 órán keresztül, mert akkor tudtak ennyi fiatalt szerezni, hiszen hétvégén nincsenek iskolában.
Mivel sok siket fiatal vett részt a forgatáson, ezért egy piros zászlóval jelezték, hogy forog a kamera.
Greg Yaitanes, a rendező és producer elmondja, hogy a siket szereplők sokkal kifejezőbben jelelnek, mint az egészségesek.
A siket srác és a kiscsaj is nagyon remek emberek.
Az anyuka kiválasztásánál nem az volt az elsődleges szempont, hogy tudjon jelelni. Inkább kiválasztották a legjobb színésznőt a szerepre, és megtanították jelelni. A tanító az a hölgy, aki a Szezám utcában is jelel, szóval ez nem semmi. Ő volt a tolmács is a forgatáson a stáb és a siket színészek között.
Egy padlóba süllyesztett sínpár segítségével 360°-ban körbe tudták járni a pályát. A süllyesztés azért kellett, hogy a jelenetben ne látszanak a sínek (amik tulajdonképpen nem is léteztek, mert vájatokban és nem síneken mozgott a kameraállvány). Erről a “sínpárról” csinálták a felvételek 75%-át, mert mindent be lehetett látni onnan.
Bár úgy tűnt, mintha sokszor vették volna fel ugyanazt a mozzanatot, de az egyes felvételeknél más kép/másodperc-es értékkel forgott a kamera. (A több ezres kép/mp.-es felvételek kellenek ahhoz, hogy a végén lassított felvételt kapjunk.)

Gale Tattersall, az operatőr elmondja, hogy a felvétel során felülről világítottak be nagy lámpákkal, de egyúttal a napfényt is kihasználták. És egész nap azon aggódott, hogy rájuk olvad a tető.

Voltak olyan felvételek, amikor egymás mellé tettek két kamerát, és felváltva vágták össze a képüket, mintha az ember becsukogatná a jobb ill. bal szemét egymás után. (2. videó, 2:44-nél mutatják ezt a részt)

Az egész verekedés pontosan meg volt koreografálva. Nem használhattak dublőrt, mert olyan közeliek voltak a felvételek. Minden, ami a jelenetben spontán mozdulatnak tűnt, előre meg volt tervezve.

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Gale Tattersall olyan vicces… :nyelvnyujtogato: tudom, hogy szemét vagyok, de nem tudok nem nevetni, miközben beszél :nevetos:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .