Hugh – olasz interjú

» Mr. Laurie, érezte valaha az apja jelenlétét a forgatásokon?
Így vagy úgy, ő ott van. Bár teljesen más volt, mint House. Kifinomult és udvarias volt, nem tudott olyat mondani, amivel szándékosan megbántott volna valakit. Családorvos volt, és felháborodott volna House nyers modorán, de lenyűgözte volna az intellektusa. Nevetett volna a sorozaton, de 9 éve halt meg.

» Mondott valaha valamit a színészi pályájára?
Nem, és szerintem szerette volna, hogy orvos legyek, mint ő. Emlékszem, mikor elvitt a London Hospitalbe. Mintha csak most történt volna, büszkén mutatott be a kollégáinak, de 16 éves voltam, és más elképzeléseim voltak.

» Tehát mit tett?
A Cambridge Egyetemre mentem antropológiát tanulni (mosolyog), hogy elnyújtsam a határozatlanságomat a jövőmmel kapcsolatban. Ez része a fantasztikus képzeletemnek. Gyerekként világokat teremtettem magamnak tele harcoló szörnyekkel és sárkányokkal. Máskor meg elképzeltem magam, mint atléta, mint a lehetetlen hegyek megmászója vagy mint egy hős katona egy háborúban.

» Szóval az önben lévő színész kezdett előjönni?
A színészkedés tökéletes volt elütni az időt az egyetemen, amíg nem találkoztam Stephen Fry-jal. Fiatal, bölcs ember volt. Úgy beszélt, mint egy negyven éves, de korombeli volt, és rádöbbentett arra, hogy a színészet művészet. Pont szerencsés időben alapítottunk társulatot, a nyolcvanas évek elején.

» Egy másik híres színésznő is volt a társulatban, Emma Thompson.
Emma mutatott be Stephennek. Mindössze annyit csináltunk, hogy vicces jeleneteket írtunk és játszottunk el. Még ma is barátok vagyunk mi hárman. Sokat nevetünk, mikor együtt vagyunk.

» Négy évvel ezelőtt, mikor találkoztunk, elmondta, hogy House karaktere a forgatókönyvben van, maga nem csinál semmit, csak tolmácsolja azt.
Ez puszta álszerénység volt.

» Mit hozott bele ön a karakterbe?
Remélem House még játékosabb most. Mindig próbálom előhozni a gyermeki énjét. A sorozat elején kissé Operaház Fantomjának érezte magát. Annyira sebzett volt lelkileg és testileg, hogy még a szülei előtt sem akart mutatkozni.

» Szexivé vált, mióta House-t játssza. Maga szerint miért?
Ez érdekes. Olvastam egy feltevést, ami megmagyarázza, hogy miért találják a nők House-t szexinek. Azt mondja, hogy House szexi, mert soha nem adja fel. Úgy tesz, mintha nem törődne senkivel, de igazából annyira törődik a betegeivel, hogy a saját életét is kockáztatná értük. Egyetértek ezzel a teóriával.

» Mi a közös Hugh Laurie-ban és House-ban?
Az élet élvezésétől való félelem. Úgy tűnik, House fél boldognak lenni. Ha kicsit is megérinti a boldogság, ott a kockázat, hogy egyszer elmúlik, és rosszabb lesz, mint előtte. Fura és elcseszett módon én is így teszek. Ez egy belső bűntudat, talán mind emiatt a szerencse miatt a karrieremben.

» Megbízna House-ban, mint orvosában?
Teljes mértékben. Szerencsére 49 évesen sincs szükségem orvosra, de ha szükségem lenne, inkább kéne egy nagyszerű zsémbes doktor, mint egy kedves, de kevésbé hozzáértő.

» Mit tesz annak érdekében, hogy egészséges maradjon?
Talán az apám jól nevelt fel. De manapság annyi kávét iszom, és cigizek, és eddig jól vagyok. Mondjuk bokszolok: ez a terápiám. Segít túlélni a 24 egyórás epizód 10 hónapos forgatásának ritmusát. Mikor a ringben vagy, a három perces menet örökkévalósággá válik! Felfedezed, hogyha a magánéletünket olyan intenzíven tudnánk élni, mint ebben a három percben, olyan lenne, mintha ezer évig élnénk.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..