Hugh nem tévézik többé

Hugh Laurie abbahagyja a tévézést a díjnyertes Doktor House c. kórházi sorozata végeztével.

És mivel úgy beszélik, a jelenlegi (8.) évad lesz az utolsó, elképzelhető, hogy az angol színész amerikai tévés uralkodása hamarosan végeér.
Az 52 éves Laurie a legnézettebb tévészínész a Guiness Világrekordok Könyve szerint – 81,8 millióan nézik 66 országban.
A sorozatban – mely 2004-ben kezdődött – állítólag 250 ezer font* a fizetése epizódonként, ezzel 45 millió fonttal** gyarapodik a vagyona beleértve a jelenlegi évadot.

Azt nyilatkozta, nem szeretne más sorozatban szerepelni a House után. Hozzátette: “utána ő már nem lesz kívánatos árucikk a televíziózásban”, ill. “szerintem eléggé elhasználódtam már ezzel a sorozattal.”

Nem hiszem, hogy lesz másik ehhez fogható sorozat. Lehet, hogy az írás, producerkedés, rendezés vagy hasonló. Ez az egész ágazat lenyűgöz. És úgy gondolom, hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy kaptam egy nagy lehetőséget, és nem szeretnék még egy villám után keresgélni, amely becsaphat ugyanoda.

Ezzel nem azt mondja, hogy abbahagyja a színészetet.

Jó filmes karrier áll mögötte olyan művekkel, mint a három Stuart Little film, Csenő Manók, Értelem és érzelem és a 101 kiskutya. Ill. szinkronszerepek a Szörnyek az űrlények ellen-ben vagy a Karácsony Artúrban mint Télapó legidősebb fia, Steve.
De azok a rajongók, akik Hugh-n nőttek fel, elég nagy veszteséget szenvednek azzal, hogy nem láthatják őt többé a tévében. A nyolcvanas évek óta központi szereplője volt a brit televíziónak – íróként és szereplőként Stephen Fry-jal, a cambridge-i haverjával jelent meg a The Cellar Tapes c. paródiaműsorban 1981-ben.
Kisebb szerepek után a The Young Ones, a Fekete Vipera második évada és a Filthy Rich & Catflap után 1987-ben következett a sikerszerep George, wales-i régensherceg személyében a Fekete Vipera harmadik évadában. A negyedikben (1989) pedig George Colhurst St. Barleigh hadnagyként tért vissza.

Ez a nyegle karakter előkerült a Majd a komornyik-ban, ismét Stephen Fry oldalán. Emellett 1989-től hat évig dolgoztak együtt az Egy kis Fry és Laurie-ban. De mindezek után Amerikának kellett megmutatnia azt, hogy Hugh több, mint egy komikus idétlenkedő: Dr. Gregory House. House teljesen más karakter volt [mint az eddigiek] és nem csak azért, mert tökéletes amerikai akcentusa van. Nem csoda, hogy két Aranyglóbuszt is nyert és hatszor jelölték Emmy-díjra.
Most pedig ez a fantasztikus menet a végéhez közeledik, habár a nyolcadik évad forgatása még áprilisig eltart. Nyolc év sok idő. De Hugh már elképzelte a House utáni életet.

Remélem. Remélem, nem fogok rögtön utána holtan összeesni. Vagy 170 epizódunk van eddig – ez kitesz 56 mozifilmet. Ez hatalmas tapasztalat, amely bizonyos szempontból önbizalmat ad. Talán most kissé nagyobb az önbizalmam, mint előtte.

Beszélt arról is, milyen nehéz volt távol a családjától. A felesége, Jo Green és három gyermekük Charlie, Bill és Rebecca Londonban, Belsize Parkban élnek.
Közben meg Hugh továbbra is ünnepelt színész Hollywoodban. Ő a L’Oréal új reklámarca. A Vita Lift 5-é, amely egy ránctalanító szer férfiaknak.
Idén kiadta debütáló albumát, a Let Them Talk-ot, mely második lett a slágerlistán. Ez egy blues album, melyen énekel, gitározik és zongorázik. Múlt héten adták ki a speciális DVD-t, melyen új felvételek és élő koncertek vannak.
Bevallottan sokat jelent neki a zene és nagyon boldog, hogy 52 évesen végül valóra váltak a zenészi álmai is.
A színész – aki korábban elismerte, hogy depressziós – azt mondta, a zene segít rajta: “A legnagyobb vigaszt nyújtja számomra a zene. Ha a lemezkiadó benne van, akkor szívesen csinálok újabb lemezt.”
Az orvosok, akikkel Hugh eddig találkozott, elismerik a karakterét, House-t – ami nagyszerű, hiszen az édesapja is orvos volt. Laurie azt is elmondta, hogy nagy tisztelettel van az orvoslás iránt. Hugh – akinek karaktere a 8. évad elejét börtönben kezdi az autós balesete után – úgy fogalmazott:

Mindig a nyugati orvoslás mellett voltam azokkal szemben, akik gyanakodva tekintenek a fehér köpenyesekre. “El akarnak minket kapni. Az egész egy csel. Az orvosok ezt meg ezt mondják, de ha több zellert ennénk…” – mondják.

Az emberiség háromnegyede már nem élne, ha nem lennének antibiotikumok.

Ez kétségtelen – valójában talán több, mint háromnegyede. És az ember megehet annyi zellert, amennyi belefér, attól ez még tény. Már nem élnénk. Üres székek lennének mindenütt. Jó gondolat, hogy a nyugati orvoslásnak köszönhetjük, hogy még itt vagyunk. Szóval ennek a védelmezője vagyok, hiszek benne és lehajtom előtte a fejem.

[Daily Record]

* 98,1 millió Ft, 400 ezer dollár. Szeptemberben egyes források szerint ez valójában már 700 ezer dollár, azaz 166,3 millió Ft
** 16,5 milliárd Ft

Az origo cikke
A comment:com cikke

(Köszi mindenkinek, aki beküldte!)


Hasonló bejegyzések:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .