Hugh Laurie – rádióinterjú

Hugh Laurie pénteken az amerikai NPR-nek (Nemzeti Rádió, közszolgálati) adott interjút, legalábbis adásban akkor ment le. Meghallgathatjátok ide kattintva, és elolvashatjátok angolul. Az interjúhoz tartozó cikket itt találjátok, ahol még pár beszélgetésrészletet is találtok.
Nem mond sok újat ahhoz képest, amit a “Let Them Talk” címkére kattintva találtok a tavaszi interjúkban. Talán csak annyit, hogy minden nap zongorázik, még hosszú forgatási napok után is. 10 percet, de akár 5 órát is, észre se veszi, hogy repül az idő. Felszabadítja, ha játszhat. Fülhallgatóval játszik, és onnan tudja megállapítani, mennyi idő telik el, hogy mennyire fáj a füle. “Lehet, hogy mások azt mondanák, hogy vegyél egy órát, de én maradok a fülhallgatónál.”
Itt is előjön, hogy Hugh hivatalosan nem tud kottát olvasni. Elmondja, hogy biztos, ki tudná bogarászni a hangokat egyenként, de a blattolás (úgy játszol a kottából, hogy előtte még nem láttad) neki nem megy. Nincs hozzá olyan agya.
De egyébként itt is beszél arról, hogy amilyen régre vissza tud emlékezni – pedig csak 1 órára tud – mondja, 10, 11, 12 vagy akörüli éves korában hallotta meg először a bluest a rádióban. Meg arról is mesél, hogy milyen jó volt együtt játszani ezekkel a zenészekkel, illetve, hogy régebben, mikor Oscar Peterson lemezét hallotta, el se tudta képzelni, hogy a zongorista hogy csinálja ezt – talán nem csak fekete-fehér billentyűi vannak, mint neki, hanem még piros, kék meg zöld is. De aztán fokozatosan megértette őt, és Hugh rájött, hogy az is ugyanolyan hangszeren játszik.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .