Hugh Laurie nem Charlie Sheen

A folytatásban egy cikket, interjút találtok Hugh Laurie-val. A sorozat mellett saját magáról, a legújabb filmjéről és a lemezéről is beszél. Mindenki nyugodtan elolvashatja, a spoileres (7×01) bekezdéseket háttérszínnel írtam.

LOS ANGELES — “Nem vagyok Charlie Sheen” – Hugh Laurie rögtön felismerte, hogy ezzel a vezércikkünk címét alapozta meg, amint kimondta ezeket a szavakat.

“Jaj, ne” – mondta a “Doktor House” c. tévésorozat sztárja. “Biztos vagyok benne, hogy Charlie Sheen egy kedves ember. A legjobbakat kívánom neki.”

Hogy vajon miért utalt Hugh Charlie-ra – aki nemrég azért szerepelt a Hiradóban, mert meztelenül, részegen szétverte a hotelszobáját, amit a publicistája egy gyógyszerre való allergiás reakcióként magyarázott? A brit öniróniával megáldott Hught arról kérdeztük a Peninsula Hotelben, hogy van-e vadóc oldala. “Szerintem nincsen bennem különösebb vadság” – felelte, majd az előbb említett mondat hagyta el a száját. Hugh mindennapi ruhában ugrott be erre a kis beszélgetésre, mielőtt visszament forgatni.

Szóval a fickót, aki a cinikus, rosszindulatú Dr. Gregory House-t alakítja, még sosem kapták azon, hogy meztelenül asztalokat és székeket dobál szét egy hotelszobában? “Nem, de azért még álmodhatok erről” – mondta Hugh, miközben kacsintott az egyik védjegyének számító kék szemével.

“A színpadon viszont rám jöhet az ötperc” – mondta a színész-zenész. “Zenélés vagy színészkedés közben felülkerekedhet rajtam egy kissé vadabb én. Nem keveredek verekedésbe vagy ilyenek. Nem bontom szét a berendezést. Angol vagyok, és legtöbbször jól viselkedem, de ha nem így lett volna, azt vajon most beismerném? Nem tudom.”

Arról kérdeztük, hogy mi a véleménye a “Love Sucks” (“A szerelem szívás”) szavakról és a nyalókáról, amit a “House” új évadának poszterén fog a kezében. Az Etonban és Cambridge-ben tanult színész ezt felelte: “Az, hogy ‘Love is Complicated’ (‘A szerelem bonyolult’) nem fért volna rá egy nyalókára. Ahhoz nagyobb nyalóka kellett volna.”

Az évad eleji /innentől jelöld ki, SPOILER/ szexjeleneteiről Lisa Edelsteinnel (Dr. Lisa Cuddy) Hugh annyit mondott, “Először is, hadd tisztázzam, hogy nem csókolóztam Lisával. Egy fáradságos és rideg forgatás volt. Nehéz és kínos dolog érzékeltetni a fizikai vonzódást a kamera előtt. Ezt még a való életben is nehéznek tartom, de 200 farmernadrágos fickó előtt nagyon nehéz. De szerencsére Lisával jól ismerjük egymást. Ezalatt a hat-hét év alatt, – mióta a sorozatot csináljuk – nagyon jól kijöttünk.

“Fura számomra, hogy olyan szerepet játszom, ahol a férfi főszereplő megkapja a szeretett lányt” – vallotta be. “Soha nem képzeltem el így magam, de előttem állt a feladat, szóval csináltam pár felülést és nekiugrottam a dolognak. Szerencsére Lisa látványa nagyon kellemes a szemnek, szóval könnyű a finom szépségére figyelni, hogy elkerülhessék az őrült ogre látványát, aki én lennék.”

A “The Oranges” c. filmben a nézők majd erre az “őrült ogré”-ra és egy másik színésznő “finom szépségére” fognak figyelni. “Most vágják a filmet” – mesélte Hugh erről a komédia-drámáról. “Az előző és a mostani évad közti [forgatási] szünetben forgattuk. Borzasztó jó volt a forgatókönyve, nagyon vicces de megható történet egy elfogadhatatlan szerelemről egy 50 éves férfi és egy 20 éves lány között (Leighton Meester).”

“Egyébként én játszom az 50 éves férfit” – tette hozzá. “Remélem, a közönség viccesnek, meghatónak és fura módon érzékinek és romantikusnak találja majd. Egy páran majd biztos azt gondolják, ‘Ó, én ilyesmit látni sem akarok.'”

Miután gratuláltunk neki, hogy a “Doktor House” lett a legnézettebb tévésorozat a világon, Hugh rá jellemzően őszintén válaszolt. “Lehengerlő és zavarba ejtő érzés” – mondta. “Vannak dolgok a sorozatban, amik vonzhatják a nézőket: hogy House egy gyógyító, például. Meg, hogy egy sérült karakter. Meg, van benne valami romantikus, azt hiszem. De egyúttal a sorozat eléggé verbális alapokon nyugszik. Tele van szóviccekkel, közmondásokkal, bonyolult szavakkal. Elképesztő, hogy ezeket ennyire jól le lehet fordítani más nyelvekre. Szerencsére nekem nem kell megértenem. Minél rejtélyesebb, annál csodásabb az egész, de tényleg.”

Jövő évben adják ki Hugh első lemezét, blues stílusút, olyan vendégzenészekkel, mint Tom Jones, David Hidalgo a Los Lobosból és Dr. John, akit Hugh a példaképének tart. Miután Hugh elárulta, hogy még mindig gondolkozik a CD-je címén és a turnéja helyszínein, mi a “House of Blues”-t (“A blues háza”) ajánlottuk, helyszínül pedig a “House of Blues” [koncertterem] láncolatot ajánlottuk. Mosolygott, és azt mondta, tetszik neki az ötlet.

“A zene az egyik nagy szerelmem” – mondta Hugh, akinek egy lánya és két fia van Jo Greennel, akivel 1989 óta házasok. “Ha van egy-két szabad órám, legszívesebben zongorázom. A gyerekekkel játszottunk is együtt, mint a “Von Crap-család”*. Ez volt a becenevünk. Imádom, hogy a saját gyerekeim muzikálisak. Nincs jobb annál, ha együtt játszhatunk vagy hallgathatom őket játszani vagy énekelni.”

“Nem láttam előre, hogy ez lesz: hogy itt fogok ülni és az életemről és a munkámról fogok beszélni” – mondta a kétszeres Golden Globe-díjas. “Ha 18 évesen láthatnám a mostani önmagamat, valószínűleg elesnék a röhögéstől. Az ember hajlamos úgy tekinteni mások életére, hogy azt gondolja, az, ahova jutottak, egy alaposan átgondolt, elkerülhetetlen döntés következménye, de valójában a legtöbb emberi élet kaotikusabb, meglepőbb és kevésbé eltervezett, mint gondolnánk.”

* crap = szar, a Von Trapp-család mintájára a Muzsika hangjából

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

  1. Von Crap-család!!! 😀 😀 😀 Behalok rajta!!! =D =D =D
    Muzsika hangja! ^^ 😎

    Igen, az nekem is furi volt, hogy “sajnos” jól ismerik egymást. 🙂

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .