Hugh Laurie levelét megírta

Az alábbi sajtótájékoztatót (levelet) Hugh Laurie, David Shore és Katie Jacobs írta, melyben megindokolják, miért vetnek véget a sorozatnak (nem a csatorna döntése), illetve megköszönik mindenkinek a részvéte(l)t.
A folytatásban emellett még a csatorna igazgatójának nyilatkozatát, a TV Line cikkét és pár szereplő Twitter-üzenetét olvashatjátok magyarul.

Hosszas megfontolás után a Doktor House producerei úgy döntöttek, a jelenlegi – nyolcadik – évad legyen az utolsó. Idén áprilisra túl lesznek 177 epizódon, mely körülbelül 175-tel több, mint amennyire bárki számított 2004-ben.

A döntés, hogy legyen vége most vagy bármikor a sorozatnak, fájdalmas és azzal a kockázattal jár, hogy több száz közeli barátság szakad majd meg, mely az elmúlt nyolc év alatt jött létre. De azért is, mert a sorozat nagy büszkeséggel tölt el mindenkit, aki részt vett az elkészítésében.

A kezdete óta a Doktor House egy összefüggő, teljes világot mutatott be örök emberi, erkölcsi és érzelmi, logikai vagy igazsággal kapcsolatos kérdések felvetésével, melyekre alkalmanként választ is nyújtott. Ez lehet, hogy mézes-mázosan hangzik, de valóban nem az. A House a csúcspontján hatalmas mennyiségű nézőt vonzott szerte a világból és megmutatta, hogy hatalmas igény van az olyan televíziós drámasorozatokra, amelyek többről szólnak, mint csinos pofikról vagy lövöldözésről.

De most lezárul ez az időszak. A producerek mindig is rejtélyes figuraként tekintettek House-ra. Nem olyan, aki utolsónak hagyja el a bulit. Mennyivel jobb eltűnni, mielőtt véget érne a zene, miközben a levegő még tele van ígéretekkel és misztikummal.

A producerek soha nem fogják tudni eléggé kifejezni hálájukat a száz meg száz elkötelezett művésznek és technikusnak, akik oly szívesen áldozták energiájukat és tehetségüket azért, hogy olyanná váljon a sorozat, amilyenné lett – és talán lesz is még egy ideig egy kábel vagy egyéb csatornán.

A House készítői meg szeretnék köszönni a Fox Broadcastingnak és a Universal Televisionnek azért, hogy türelemmel, képzelőerővel és hatalmas mennyiségű jóízléssel támogatta a sorozatot. A “gonosz, ellenséges stúdió” egyike azon kliséknek, amelyeket a Doktor House sikeresen elkerült és amelyért a színészek és a stáb nagyon hálás.

Egyébiránt, a nézőkről: néhányan jöttek, néhányan mentek, nyilvánvalóan. Ez minden sorozatnál várható. De az elmúlt nyolc év alatt a House producerei hihetetlenül megtisztelve érezhették magukat ilyen intelligens, éles eszű, emberséges és alapos – nem mellesleg nagy mennyiségű – közönség figyelő szemei előtt. Még a sorozatot becsmérlők szemei előtt is. A sorozat készítése olyan volt, mint egy életteli és szenvedélyes megvitatása annyi különböző témának, amennyi csak belefér 177 epizódba. A nézőink odaadását és nagylelkűségét öröm volt érezni a bőrünkön.

Szóval, végül is, a Doktor House minden dolgozója könnyes szemmel köszön el a közönségtől és egymástól, de mély hálával is azért a nagy kalandért, amiben kivehették a részüket az elmúlt nyolc évben. Ha a sorozat tovább él valahol, valakiben, mint kedves emlék, akkor már megérte, amire mindig büszkék leszünk.

Mindenki hazudik.

Kevin Reilly, a csatorna elnökének válasza

Bár nagyon sajnáljuk, gombóccal a torkunkban tiszteljük Hugh, David és Katie döntését. Egy egészen eredeti sorozatról van szó, amelynek forgatókönyvét Hugh Laurie keltette életre. Csak egy Dr. House létezik. Nyolc évadon keresztül a teljes House-team a legjobb karaktereket és történeteket adta nekünk – és a rajongóknak világszerte -, amelyet eddig a televízióban láthattunk. Összetartó és együttműködő csapat volt ez, a nyolc év alatt és a szakma legtehetségesebbjei között vannak ők. Mindezt teljes szívből köszönjük nekik és a rajongóknak, akik támogatták a sorozatot.

A TV Line cikke

Most, hogy volt némi idejük megemészteni a hírt, hogy a Doktor House nyolc év után májusban véget ér, szenteljük figyelmüket a jelenlegi televíziós évad kétségkívül egyik legnagyobb eseményének: a sorozat utolsó epizódjának.
Olvassanak tovább, és választ kapnak néhány égető kérdésre az epizóddal, illetve azzal kapcsolatban, hogy a sorozat vége mit jelent a színészek szempontjából (súgok: bár a House nem tér vissza ősszel, ők attól még lehet).

  1. A sorozatfinálét április elején forgatják, és David Shore, a sorozat készítője rendezi – társírója lesz a forgatókönyvnek (a másik író személye még nincs eldöntve).
  2. Nagy rá az esély, hogy ismerős arcok is feltűnnek majd, mielőtt a Princeton-Plainsboro örökre becsukná kapuit, de vajon kik? Nyáron Shore azt nyilatkozta, hogy “nagyon szeretné”, ha Hugh Laurie korábbi főszereplő-párja, Lisa Edelstein visszajönne az utolsó epizód előtt. Bár egy forrás szerint a hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek meg ezzel kapcsolatban. Egyvalakire biztosan számíthatnak a hattyúdalban való részvételnél: Olivia Wilde-ra. Az őszi távozása előtt nyitva hagyta a lehetőséget egy utolsó visszatérésre abban az esetben, ha ez lenne az utolsó évad. És bár Jennifer Morrison jelenleg az ABC csatorna “Once Upon a Time” c. sorozatában szerepel, nemrég azt nyilatkozta, hogy “egy álom válna valóra”, ha újra belebújhatna Cameron köpenyébe a fináléban. Hozzátette: “A sorozat nagyon fontos részét képezi az életemnek és imádtam a karaktert és a színészeket.”
  3. Lehet, hogy ősszel láthatják majd Chase-t Foremant és társait a televízióban. Mivel a pilotokra való szereplőválogatások még csak most kezdődnek, a sorozat színészei beleugorhatnak újabb sorozatokba. Bár Hugh Laurie-t ne nagyon keressék a tévében a közeljövőben. “Szerintem, most hosszabb szünetet szeretne tartani a hosszú hetekig tartó forgatások után” – mondta egy bennfentes.

[TV Line]

Ha kb. 43 perccel számolunk epizódonként, akkor körülbelül 127 órányi film jön ki (5 nap és 7 óra). Egy Guiness-rekord kísérlet keretében valaki megpróbálhatná végignézni a teljes sorozatot. Tudtommal a szabályok szerint lehetne ötperces szüneteket tartani, bár alvásra az nem elég. Nálatok melyik epizódnál vagy évadnál jönne el a mélypont a kísérletben?

Twitter-üzenetek

Ahogy mondani szokták, minden jónak vége szakad egyszer. A világ minden House-rajongójának mondom: ez az utolsó évad. Személyesen szeretném mindannyiatoknak megköszönni, hogy néztétek a sorozatot! Hihetetlen élmény volt. És hálás vagyok nektek, rajongóknak, hogy nézitek a sorozatot, különösen a hard-core rajongóknak, akik az elejétől követtek minket! Öröm volt titeket szórakoztatni és érzelmeket kiváltani belőletek. És emelem kalapom a nagyszerű színészeink és stábunk előtt a nyolc évig tartó kemény munkáért és odaadásért! Szerencsés vagyok és hálás, amiért a House részese lehettem, amely több évig jelen lesz még a televízióban!

House-imádók, ezzel véget ér egy éra. Az ehhez hasonló sorozatok nem jönnek szembe… soha. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen briliáns történet része lehettem.

Én is így érzek!

Köszönöm a stábunknak és a rajongóinknak a 8 csodálatos évadot. A csapat lenyűgöző sorozatfinálét tartogat a tarsolyában nektek.

Szeretném nagyon megköszönni mindannyiatoknak a kitartó támogatást és szeretetet, amelyet a Dr. House és a teamje iránt éreztetek az évek alatt. Annyira hálás vagyok, hogy részese lehettem annak a sorozatnak, ami szerintem az évtized egyik legjobbja volt. Köszönjük mégegyszer. Egy álom vált valóra.

Plusz egy:

Köszönöm a House-nak a sok évnyi briliáns történetmesélésért és nagyszerű karakterekért. Különösen Hugh Laurie-nak és David Shore-nak.

Ha mostanában tweeteltek, írjátok bele a #ThankYouHouseMD hashtaget!

Cikkek

Csatlakozás a társalgáshoz

10 hozzászólás

    1. Ezt honnan hallottad? Még nem tudunk semmit az évadzáróról. Egy ilyen fordulatot meg, ha igaz lenne, akkor sem árulnának el. Persze attól még lehet, hogy meghal, mert… bármi lehet. 🙂

  1. Én szeretnék egy Tritter-pofit látni az évadzáróban. Mondjuk egy gúnyosan vigyorgót, mert mé’ ne. És tudom, hogy ez nem lehetséges, de akkor is! DaveMorse fans rejoice!!! (Forever alone level: IMPOSSIBRU)

  2. Persze, nem lep meg, de valahogy titokban mindig reméltem egy 10. évadot. Meg hát belegondolni, hogy hozzá kell szokni a hiányához… 🙁 csokit akarok 😀

  3. Neemm… Nem lehet igaz, hogy vége lesz 🙁 A kezdetektől fogva néztem ezt a csodálatos sorozatot. Őszintén mondom, hogy jól kicsesztek így rengeteg emberrel :/ Egyenlőre a 8. évad magyar szinkronos részeit várom a TV-ben.
    Minden esetre nagyon elszomorító… 🙁

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .