Hugh Laurie kész a folytatásra (friss.)

Az alábbi cikk alapján – semmi spoileres – az, hogy “Hugh 8. évadig a sorozaté” mégiscsak inkább annyit jelentett, hogy a 7. évadig bezárólag. Én így értelmezem – mondom, az alábbi cikk alapján. Így viszont (jogilag és kreatív szempontból) benne van a pakliban, hogy a 7. évad lesz az utolsó, de azért ennyire ne szaladjunk előre. (Annó egyébként úgy értesültünk, hogy “az eredetileg 7 évadra szóló szerződést megtoldották plusz egy esztendővel, így Hugh Laurie minimum a 2011/12-es évadig a ‘House’-szal marad.”)
Előbb-utóbb tisztázódik ez a dolog, de addig is olvassátok el az említett cikket – Hugh Laurie hozzáfűznivalójával.

Frissítés: A comment:com bejegyzését a témában ld. szintén a folytatásban.

Hugh Laurie jövőre lelép?

Szeretnétek valami ijesztőt átélni? Képzeljétek el a “Doktor House” végét. Mivel Hugh Laurie szerződése a következő évaddal lejár, eljöhet ez a vég. “Fogalmam sincs, meddig fog még menni a sorozat” – mondja. “Csak reménykedem, hogy tudni fogjuk, mikor jön el az idő, [hogy lehúzzuk a redőnyt]. Mikor egy sorozatban már ott ügyetlenkednek öt évvel azután, [hogy abba kellett volna hagyniuk]… akkor az egész kicsúszik a kezükből. Valakinek ki kell mondania, hogy ‘Elég volt’.”

“De egyelőre – teszi hozzá – hihetetlenül büszke vagyok arra, amit ebben az évadban csináltunk.”

Arra lehet is. Az ütős finálé önmagában a színész legjobb munkái közé tartozik (és ez már jelent valamit!). Szóval tekintve azt a minőséget, amit nyújthat ebben a sorozatban, nem meglepő, hogy azt mondja, “Nyitott vagyok” arra, hogy a 7. évad után is folytassák a sorozatot.

Laurie elmondja, hogy az a gondolat, hogy végleg eldobja House sztetoszkópját, nem igazán fordult meg a fejében (mivel nem sok ideje van ilyesmire). Legalábbis még nem. “Ebből úgy tűnhet, hogy próbálom kerülni [a kérdést]. Pedig nem” – mondja. “Olyan agyam van, mint egy hörcsögnek, és nem tudok délután 5 órán túl előre gondolkodni. Én valóban ennyire hülye vagyok.

“Csak annyit mondhatok, – folytatja – hogy szerintem következő évben majd megérezzük”, hogy továbbra is csinálják-e a sorozatot.

Most már tudjuk, mit gondol. És ti mit gondoltok? Vajon a “House” elérkezett a végéhez? Vagy egyet értetek-e velem abban, hogy egyre magasabb és magasabb szintre lép? Osszátok meg a véleményeteket!

[Ausiello Files]

A legnépszerűbb hazai tévés blog a bejegyzésében nyomatékosabban jelzi, hogy talán a 7. évad lehet az utolsó. Én azért továbbra is próbálok optimista maradni…

Hugh Laurie nem tervez hosszú távra a House-zal

Egy nemrég adott interjúban a brit színész elmondta, hogy ugyan rendkívül büszke arra, amit a sorozattal elért, különösen a jelenlegi évad utolsó epizódjában nyújtott játékára, de szerinte ideje lenne már kijelölni a sorozat végét. Laurie szerződése a következő évad után lejár, és egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja hosszabbítani.

“A sorozat kiváló, szeretem a karakteremet, a stábot, a munkát, viszont nem szeretnék abba a helyzetbe kerülni, amikor rajtunk kívül már mindenki unja az egészet, és azt kívánja, bárcsak vége lenne már a House-nak. Fogalmam sincs, mennyi van még a karakterben és a sorozatban, meddig érdemes csinálni – ezt nem az én dolgom eldönteni. Az biztos, hogy a szerződésem jövőre lejár, és majd akkor kell azon elgondolkodnom, hogyan folytassam tovább a karrieremet. Egyelőre nincs időm ezzel foglalkozni, mert készülünk a következő évadra, és ez az, ami érdekel. A jövőt meg majd meglátjuk.”

[comment:com]

Csatlakozás a társalgáshoz

21 hozzászólás

 1. Szerintem lassan már a végéhez közeledik a sorozat.
  Még egy-két évig kergeti egymást House és Cuddy, aztán lesz egy (remélhetőleg) happy end.

 2. Jééézuson. o.O Én bele is halnék. Lehet, hogy ő nem akarja kerülni a kérdést, de én igen, én inkább nem akarom tudni. :O :nem:
  Mindenesetreremélme, hogy rájönnek, hogy 7 évad mit sem ér, folytatni kell. Legalább a 8. évadot meg kéne csinálni, mert utána már itt a világvége x) Na jó, ez most egy pihetn agyú poén volt, de én rényleg bele se merek gondolni, mi lenne ha valaki ki mondaná: “Vége. Ennyi volt” Nem, olyan nincs. Az ember mindig tudni akarja, hogy most mi lesz? Most, most, most mi lesz?Mert szerintem ennek a sorozatnak egyszerűen NINCS vége. Akárhogy zárnák le, akármilyen hiper-szuper évadfináléval; ezt a sorozatot már nem lehet lezárni. Szerintem.

 3. Én csak azt remélem, hogy továbbra is “valóban ennyire hülye” marad. 😀 😀 😀
  Akkor nekünk nem lesz nagyon rossz… 😀
  szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske szivecske

 4. Hát ez se rossz szöveg: “Olyan agyam van, mint egy hörcsögnek, és nem tudok délután 5 órán túl előre gondolkodni. Én valóban ennyire hülye vagyok.” :nevetos: :nevetos: :nevetos:
  Én azt hiszem, egyet kell értenem Zoé-val. Ennek a sorozatnak egyszerűen nem lehetne jó véget kitalálni, mert bármi is lesz, mindig maradnak kérdések. Néha több, néha kevesebb, de így is-úgy is mindig maradnak elvarratlan szálak.
  És igen, én is belehalnék. 16 vagyok és gyakorlatilag ezen a sorozaton növök/nőttem fel. Kb. 11 éves korom óta a megszállotja vagyok. Ha vége lenne egyszerűen nem tudom, mit kezdenék magammal. És ez tipikusan is több, mint szórakoztató sorozat, amit néha nézek, néha nem. Ennek van mondanivalója, tanulsága. (és mivel angolul nézem, ebből tanulok az óráimon kívül angolul is) Szóval… Én is inkább menekülök a kérdésől és már magától a gondolattól is, hogy ennek egyszer vége lesz. Már pedig, akármilyen jó is, egyszer mindennek véget kell, hogy érjen.

 5. Szerintem még 3 évad van a sztoriban.
  7: Cuddyval összevesznek, szakítanak.
  8: Az egészségével lesz valami, ami végérvényes változást hoz (pl. meggyógyul a lába)
  9: Cuddyval végleg összejönnek, the end.

 6. Ha racionális szeretnék lenni akkor maximum két évad ami még jóleső lesz House-ból. Hiányozni fog, de az űrt úgyis betölti valami más majd. Igen, túl lehet élni.
  🙂

 7. @Haen:

  A 7. évados vonallal egyet értek. De a többi eléggé lerágott csont. Az egészséges témát szerintem nem veszik elő. Annyiszor volt már. Azt meg kétlem, hogy a lába meggyógyulna. A 9. évados storydat meg utolsó rész utolsó 5 percében lépnék meg. Hol a többi 23 rész és 40 perc?

  Én személy szerint a 8. évadban látom a véget. House teljesen összeomlik, őrjöng egyet, aztán vagy végleg bekerül valahova vagy a rosszabbik este…

 8. Hát szerintem a végét csak úgy lehet megoldani hogy halál., vagy valami titokzatos sötétség.. ami mindent elárul. ha így fejezik be akkor lezárják , ha nem .. akkor még a végén valami idióta újra kezdi, de nem Hugh Laurie -val hanem valami vacak színésszel és akkor az elrontja az egész eddig felépített legendát.. egyszer vége kell hogy legyen.. én speciel egy kerek 10. évadnak örülnék, azzal már úgy ahogy meg ismerjük a mi House-unkat.
  Ne utáljatok nagyon ezért a befejezésért) vicodin

 9. @Inzume: Az amcsik sosem voltak erősek a drámai befejezésekben (nem szeretik, ha Kicsi Joe elsírja magát, mert akkor a következő sorozatot nem fogja nézni), ezért nem várok a végére nagy csavart, csak a sablont. De azt is meg lehet csinálni úgy, hogy padlóra fektessen mindenkit 😉

 10. @Haen: Na azért ez kicsit merész kijelentés. Ott van például a Dexter befejezése. A 4. évadé. Na ha ez nem drámai és eléggé merész lépés akkor semmi. Ne nagyon jelentsünk ki ilyeneket. Főleg ha a magyar piacot nézzük.

 11. Én az egész sorozat lezárására értettem amit mondtam, nem egy évad lezárására. A Szökés első évadában is minden nagyon drámai volt, kinyírták a fél szereplőgárdát a világosítóval meg a büfésnénivel együtt, akkor kellett volna befejezni. Az egész sztori lezárása viszont olyan sablon volt (pedig ugye a főszereplő halálával végződött), hogy “öröm” volt nézni.
  Am nekem tetszik House karaktere, nem szeretném ha valami rossz történne vele.

 12. A sorozat készítői már párszor, pár helyen lenyilatkozták, h ez nem az a sorozat, ahol happy end lehet a vége. Ebből azért erősen lehet következtetni a hetedik évad történéseire (Huddy). És akkor már ott is vagyunk, h lesz-e nyolcadik évad?… Bármennyire is House-függő vagyok, szerintem nem. Sajnos. Azért azt is vegyük figyelembe, h a megrendelők (TV-társaságok) elsődlegesen a nézettséget veszik figyelembe, nem a rajongókat. Idén is elkaszáltak pár jó sorozatot (Numb3rs, 24, FlashForward, Ghost Whisperer)
  A Dallason (13) kívűl asszem’ csak a Vészhelyzet élt meg több, mint 10 évadot, egész pontosan 15-öt. Ezek közös vonása, h a nézettség nem esett 10 millió alá (csak közelítette). A fentebb említett elkaszált sorozatok 10 millió alá mentek. Sajnos House is kezdi közelíteni (12 millió).

 13. @Totya: Azért a nézettség csökkenése miatt nem feltétlenül kaszálnak el egy sorozatot, ld. a “Til Death”, amelyet már az első évadban sem értett senki, hogy miért van képernyőn.
  Viszont a “House”-t szerintem még a nagymértékű csökkenés előtt, kreatív szempontok miatt vennék le a műsorról. Szóval szerintem nem fogjuk megélni, hogy a 12. évad megy a tévében, és olyan szar, hogy már senki sem nézi.

 14. Mikor a producerek eldöntötték, hogy “sztoriközpontú” lesz a sorozat (kb. akkorra teszem, amikor lelövik House-t), akkor eldőlt szerintem, hogy nem lesz olyan nagyívű, mint pl. a Jóbarátok (10 évadot élt meg, pedig az is sztoriközpontú volt). Le kell zárni 1-2 évadon belül, és így lesz szép, kerek egész.

  A szirupos happy end meg egy nem pesszimista befejezés között elég nagy különbség van. Legjobb lenne egy nyitott, ködös mondanivalójú befejezés, amiben lesz pár kétértelmű utalás, remény, mély filozofálgatás, emberi sorsok… ezt szeretik a nézők ^^
  Ha valami tragédiával fejezik be a sorozatot, akkor ki fogja érdemelni a legszomorúbb sorozat címét, ami nagy kár lenne.

 15. Én nem számítok happy end-re. Vagy legalábbis House részéről semmiképpen. Ha boldog lenne, az már nem ez a sorozat. A karakter teszi ezt. Sem Cuddy-val, sem nélküle, ők sosem lesznek boldogok, ebben a sorozatban biztosan nem. A kapcsolatuk az elejétől kezdve tele van feszültséggel, nyomorral és iróniával. Az, hogy a 6. évadzáróban kapcsolatba kezdtek, elég sok kérdést vet fel, kétségeket. Sokat kockáztatnak, és nem tudhatják előre, de talán ezzel az egésszel több fájdalmat okoznak egymásnak, mint vígaszt.

  Én valamelyikük halálát tudnám elképzelni végleges lezárásnak. Ne essék félreértés, én Huddy-s vagyok, csak próbálom racionálisan nézni ezt az egészet. Nem lesz happy end, számukra az élet nem az és soha nem is lesz az. Ők nem boldogok emberek, és több közös van bennük, mint azt hiszik, mindketten sebzettek és a másikban keresik a boldogságot.

 16. Hát, szerintem az rendben van, hogy racionálisan nézzük a dolgokat, de a racionális az ne legyen pesszimista.
  Viky, ezt szépen megmondtad, tényleg teljesen igazad van szerintem, csak annyiban nem értenék egyet, hogy több fájdalmat okoznak ezzel egymásnak, mint vigaszt. Szerintem épphogy fordítva, legalábbis jelenleg, merthát láttuk House-t egyedül az egész évadban, éshát eléggé szenvedett. De adva van két ember, akik sebzettek és elég sok fájdalmat elszenvedtek már, és, mint mondtad is, sokminden közös bennük, de épp ezért nyújthatnak vigaszt egymásnak. Meghát, lehet, hogy mégtöbb fájdalmat fognak okozni egymásnak, ki tudja, de honnan tudják, hogy mi lesz ebből az egészből? Mert lehet, hogy később szenvedni fognak még emiatt, de ha én a helyükben lennék, ha én abban a helyzetben lettem volna, mint House… én ott és akkor bármit megadtam volna egy percnyi boldogságért, vagy egy percnyi reményért. Mégha utána újra szenvedést hoz az élet. 🙂 🙂
  (Ú, ez kicsit izéé, öö csöpögős lett, de remélem a lényeg lejött belőle :$ :$ :$ :$)

  Szerintem nem szükségszerű amúgy egy (fő)szereplőnek meghalnia az egész végén. De nem találgatok, hogy mikor lesz vége és hogy mivel: majd meglátjuk, remélem minél később 🙂

 17. @Haen: Hát akkor én nem vagyok néző. Én mindig is jobban szerettem azokat az évadzárókat, sorozatzárókat amikben valamelyik fő karakter meghal például vagy valami elég súlyos dolog történik vele. Félre értés ne essék, én is szeretem az elgondolkodtató befejezéseket, de azokat inkább évadzáróknál. Szerintem vagy legyen olyan, hogy akkor most ezzel ez meg ez történt és wow vagy pedig semmi utalás. Lenne egy döntés amit meg kell hozni és pont nem látjuk mit csinál. Remélem érthető és nem túl csavart amit írtam. 😀

 18. Fan, erre mit mondjak? 😀 😀 😀 😀 Ezt az okfejtést élőben is akarom hallani 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 szivecske

 19. @Inzume: Igazából nekem az piszkálja a csőröm, hogy elég sokmindenben egyezik a gondolkodásom House karakterével (kivéve a geci stílusát :nevetos: ). Igazságtalannak fogom gondolni, ha elbukik a végén House. Nem kell boldog és vidám befejezés, de -amint már írtam- a REMÉNY egy halvány pilácsa csillanjon meg a sorozat végén, hogy azért az élete nem lesz olyan szar, mint amilyennek be van állítva a sorozatban. Megéri küzdenie, kiállnia saját magáért és az elveiért, meglenne ennek a gyümölcse. Ez az üzenet mindent vinne nálam.

 20. Fan: Ezt nagyon jól megírtad, én is szívesen meghallgatnám élőben. És nem lett csöpögős, semmi olyat nem írtál, amiről nem szólna a sorozat, és semmi olyat nem, ami nem így lenne.

  Az pedig, amit mi ebből a kapcsolatból eddig láthattunk, ígéretes, reménnyel teli. De nem tudhatjuk, mi lesz ennek a pillanatnyi boldogságnak a következménye. És erre írtam azt, hogy végül több szenvedést hozhat majd a jövőben.

 21. Öö, Viki, addigra szerintem ezt így elfogom felejteni, de majd csinálok egy beszédet 😀 😀 😀 😀 :$ :$ 😡

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .