Hugh Laurie és Stephen Fry újra egyesül

A Gold nevű angol csatorna 15 év óta újra egyesíti Hugh Laurie-t és Stephen Fryt a képernyőn egy a karrierjükről szóló dokumentumfilmben.

A 90 perces film idén ősszel érkezik a UKTV tulajdonában lévő Gold csatornára és Fry és Laurie közös komikus éveire tekint vissza – az egész a Cambridge Egyetemen kezdődött 30 évvel ezelőtt, mikor Emma Thompson bemutatta őket egymásnak.

A páros a Cambridge Footlights társulat tagja volt, amely 1981-ben megnyerte az első és egyetlen Perrier-díjat az Edinburgh Festiválon, majd a televízióban is együtt dolgoztak – olyan műsorokban, mint a Saturday Live és a Fekete Vipera.

A BBC-s műsoruk, az “Egy kis Fry és Laurie” négy évig ment 1989-től, ami után főszerepet kaptak az ITV csatorna “Majd a komornyik…”-jában.

Azóta saját karriert futottak be a tévében, filmezésben, írásban és rendezésben. Laurie-t leginkább a “Doktor House” c. amerikai kórházas sorozatból ismerhetjük, míg Fry az egykori BBC-s “QI” c. műsor vezetését és a “Stephen Fry Amerikában” c. dokumentumsorozatot tudhatja magáénak.

A dokumentumfilm producere a független Tiger Aspect. A UKTV részéről Catherine Whelton lesz a vezető producer a Tiger Aspecttől pedig Ricky Kelehar.

[Guardian]

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

  1. Én nemrég fejeztem be a Jeeves and Wooster (Majd a komornyik) könyvek olvasását, már amit kiadtak itthon is. kb. 13 kötet és fergeteges! Nem bírom abbahagyni Wodehouse írásait, nagyon kacagságosak.
    Nem nyugszom, míg meg nem lesz mind.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .