Hugh Laurie a májusi (amerikai) Vogue-ban Vanity Fairben mesélt a jövőbeni terveiről és Greg House karakteréről. A cikk szkennelése, magyar fordítással:

Frissítés: Nem Vogue, hanem Vanity Fair (én balga hittem a cikket fotózó bejegyzésének). Engesztelésül, megnézhettek három nagyfelbontású fotót a cikkhez kapcsolódóan Hugh Laurie-ról.
Hugh Laurie, Vanity Fair
2004-ben Hugh Laurie egy 45 éves színész volt, jó ajánlólevelekkel. Az anglofilek és maguk az angolok a Stephen Fry-jal közös sikeres tévés munkái (Egy kis Fry és Laurie, ill. a Majd a komornyik c. P.G. Wodehouse-adaptáció) révén ismerhették. A kisgyerekek pedig a Stuart Little filmek apukájaként. Ő lett volna az utolsó, akinek a sírjára azt írják, hogy “Hugh Laurie, aki a nehéz természetű, gyógyszerfüggő amerikai diagnoszta szerepéről ismeretes…”

De aztán még abban az évben a Doktor House képernyőre került a Fox-on és a Laurie által alakított Dr. Gregory House a televízió egyik legnagyszerűbb karakterévé nőtte ki magát: szúrós, de mégis vonzó, sánta, de közben méltóságteljes. A sorozat jó nézettséggel futott és Laurie – bőven a középkor éveit taposva, amerikai akcentussal és a borotva használatát megvetve – sztárrá és szex-szimbólummá vált. “A karrierek nem szoktak ekkora fordulatot venni” – mondja. “A tanúvédelmi programban résztvevőket leszámítva nem hiszem, hogy bárki meg tudja változtatni az életét úgy, ahogy én tettem.”

Laurie most fejezi be a Doktor House nyolcadik, egyben utolsó évadának forgatását. Úgy gondolja, Greg House komor karaktere nem ette bele magát az ő jellemébe – “Sokkal inkább felvidít” – de azt elismerte, hogy a sorozattól megváltozott a hozzáállása. “Még nem döntöttük el, hogy vissza költözünk-e Angliába” – mondja Laurie a családjára utalva. “Ma reggel kávézgattam a szabadban – ez egy tipikus kaliforniai pillanat. Londonban ezt csak három napon teheted meg.”

[Vanity Fair]

Credit: @bonorattle, @Delaurious

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..