Hugh Laurie a Jools Holland Showban (friss.)

Múlt héten véget ért a 7. évad forgatása, így Hugh Laurie-nak van ideje a blues lemezének promótálásával foglalkoznia. Ezért is látogatott el a “Live with Jools Holland” nevű zenei műsorba, és imprózott egyet zongorán a műsorvezetővel, majd pedig elénekelte a “Swanee River” c. számot a bandával:

Frissítés: Tegnap leadtak a műsorból egy hosszabb változatot, azt tekinthetitek meg rögtön a folytatásban (+ letöltési linkek).

Frissítés: Egy fotógaléria linkje.

Fotók a műsor felvételéről

Get the Flash Player to see this content.

Videó letöltése
Hugh & Jools négykezes: MP3 :: “You Don’t Know My Mind”: MP3, FLV :: “Swanee River”: MP3, FLV

Hugh arról beszél, hogy a “House” nélkül tuti nem jött volna szembe ennek a lemeznek a lehetősége, elmondja, hogy 13-14 éves kora óta játszik bluest (előbb jazzt). Mesél a zenészekről, akikkel együtt dolgozhatott a lemezen. Hogy nem ciki nekik stb. Aztán bejátsszák, ahogy Muddy Waters előad egy számot, és Hugh elalélva hallgatja. És Hugh elmondja, hogy az ő lemezeiről próbálta fiatal korában leszedni a “zongorasávot” és leutánozni, levenni, hogy mi az, amit Muddy játszik, ami ugye nehézkes volt az akkori felvételminőségek mellett.
Aztán Jools megkérdezi, hogyan fog felkészülni a Cheltenhamm Jazz fesztiválra. Hugh azt feleli, hogy “Nem tudom, még soha nem volt ilyenben részem. Modd meg te” Erre Jools: “Némelyek úgy csinálják, hogy totális őrjöngésbe kezdenek (megőrülnek), mások meditálnak…” Hugh az első válaszlehetőséggel meg is elégszik: “Ez önmagáért beszél, jó tervnek tűnik.” Ezután mondja, hogy reméli, hogy a zenekara – amely végigkíséri őt a turnén – majd ott is szívesen játszik vele. Majd Jools belekezd egy számba a zongorán, és Hugh is belekapcsolódik, majd együtt játszanak hol három, hogy négy kézzel. Nem tudom, hogy improvizálják-e az egészet, de ha nem is, akkor se hiszem, hogy sok idejük volt gyakorolni. Zseniális! Mindkettő. De ugye Jools Hollandnak ez a foglalkozása, Hugh pedig elvileg csak másodikként zenész a színészet mellett.

Csak azt nem értem, hogy nem törik le Hugh ujja attól, hogy végighúzza a kezét a billentyűkön? Valaki tudja ennek a technikáját?

AVI :: MP3 :: screencaps

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..